Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Barroso nem hajlandó fogadni Orbánt!

Ma találkozott volna Orbán Viktor az Európai Bizottság vezetőjével, de a találkozó mégsem jön létre: Barroso az utolsó pillanatban visszavonta a meghívást. Sajtótájékoztatón jelentette be: „rájöttem, Orbán úrban nem lehet megbízni”.

Lehetséges, hogy a békemeneten látott transzparensek, mint például a „Nem leszünk gyarmat” vették el José Manuel Barroso kedvét attól, hogy kis hazánkkal foglalkozzon. Ezt végül is meg lehet érteni, komoly összegeket tolt az EU Magyarországba, csak tavaly 4,37 milliárd eurót. Nem biztos, hogy további összegeket szeretnének ide invesztálni, ha ez a reakció.

Szóval Orbán feleslegesen ment Brüsszelbe, ugyanis zárt ajtók fogadták, rajtuk „Rögtön jövünk, te meg menj el” felirattal. A jelek szerint az európai elit nem látja szívesen miniszterelnökünket, ezt a pár órával későbbi rendkívüli sajtótájékoztató is megerősítette: Barroso ugyanis személyesen jelentette be az újságíróknak, hogy „Orbán úrban nem lehet megbízni”.

Komoly diplomáciai skandalum, hogy a miniszterelnököt nem fogadják Brüsszelben. Már csak az, hogy mindössze pár órával a találkozó előtt lépett vissza Barroso, önmagában katasztrofális jelnek tűnik a magyar külpolitika számára: bizonyára nem kell magyaráznunk, hogy milyen hatással lehet ez az IMF-fel folytatott tárgyalásokra és az EU támogatási alapjának kérdéskörére.

„Azt reméli az Európai Bizottság, hogy Orbán Viktor megerősíti a kormány készségét arra, hogy közösen dolgozzanak a bizottság által az uniós és a magyar jogi szabályozás összhangjával kapcsolatban felvetett problémák orvoslásán” – közölte még tegnap Barroso szóvivője. A jelek szerint ma már más szelek fújnak a portugál fejében.

A lemondást fontolgatja Orbán Viktor?
"Kis ember, hát itt a vége"?

Orbán Viktor elsősorban az Európai Bizottság által kifogásolt magyar törvényekről tárgyalt volna a bizottsági elnökkel. A miniszterelnök már a múlt héten jelezte, hogy a megbeszélésen „politikai megállapodás” jöhet létre közte és Barroso között. „Csak a békemenetesek meg ne tudják!” – tette hozzá utólag.

Egyelőre tehát patthelyzet, ami azért baj, mert Magyaroszágnak meg kellene nyernie ezt a játszmát. Európa támogatása nélkül nincsen zsozsó, ha nincsen zsozsó, meg kell szorítani, ha meg kell szorítani, nincs szavazó, ha nincs szavazó…

Szíjjártó Pétert egyelőre nem sikerült elérnünk.

Lájkolja a Képviselőfánk Facebook-oldalát, hogy elsőként értesüljön bejegyzéseinkről, valamint exkluzív rövidhíreinkről és kvízjátékainkról!

Írjon hülyeségeket politikusainkról! Küldje el szerkesztőségünk címére agymenését!

0 Tovább

Bécsben karácsonyozott Matolcsy György

Korábban nagy botrányt kavart a pénzügyminiszter azzal, hogy Bécsben vásárolgatott, miután a magyar gazdaság és a hazai termékek fogyasztása mellett érvelt a Parlamentben. Óvatlan volt, ugyanis tovább fokozta a dolgot: lesifotós képek tanúsága szerint Ausztriában töltötte a karácsonyt.

Képünk illusztráció

A valódi képeket nem mutathattuk be

Persze meg tudjuk érteni Matolcsyt, hiszen a híres bécsi karácsonyi vásár és az apfelstrudel varázsa már nála erősebb embereket is elcsábított. Reméljük, jól belakomázott és sok olyan élmény érte, ami segíti gazdaságpolitikai gondolatainak, hm, felturbózását.

A paparazzik tanúsága szerint a pénzügyminiszter családjával együtt Ausztriába utazott az ünnepek idejére, hogy ezzel is unortodox módon segítse a magyar gazdaságot. Nemrég már lekapták Bécsben egy foszöld Peek & Cloppenburg táskával a kezében sétálgatva, ami szintén elég kínos lehetett volna, ha Matolcsy vette volna a fáradságot, hogy reagáljon a kíváncsi újságírók kérdéseire.

Mert ugye ha valóban Bécsben vásárolgatott, akkor azzal ellentmond a saját gazdaságpolitikájának: szerinte ugyanis azért volt szükség az „egykulcsos” adóra azért volt szükség, hogy az adócsökkentés miatt az emberek majd többet költekeznek, a belső fogyasztás pedig felpörgeti a hazai gazdaságot.

Lényeg a lényeg, Matolcsy György a jelek szerint Bécsben töltötte a karácsonyi ünnepeket családjával együtt. Információink alapján biztosra vehető, hogy a legtöbb időt a Mariahilfer Straßén töltötte (16,8 óra), második helyen az alvás áll (15,2 óra – eseménydús napok voltak kevés alvással), a dobogó legalsó fokán az étteremlátogatás helyezkedik el (10,1), a negyedik leghosszabb időtöltés pedig az ATM-ek előtti álldogállás volt (6,7 óra). Kérdés, ennyire nehéz-e neki megjegyeznie PIN-kódját vagy ekkora összeget költött-e el.

Matolcsy Bécsben shoppingolt - videó

Gyuri, állj meg, b***meg! – videó

75%-os ÁFA: Matolcsy György álma

Tegnapi cikkünk: Eltörölné a karácsonyt Semjén Zsolt

Természetesen nem maradhatott ki a programból a turisztikai nevezetességek megtekintése sem, a katolikus templomokat bizonyára kellően unortodoxnak találta a pénzügyminiszter.

Legyünk azért őszinték, Magyarország sem járt rosszul Matolcsy kis utazásával: az egy dolog, hogy a forint pár napnyi nyugodalmat kapott, de pénzügyeink őre valószínűleg csiszolgatta némettudását, ami sosem árt egy Angela Merkelekkel meg EU-válságokkal teletűzdelt, viharos politikai időszakban.

Persze ettől még nem egy kérdést vet fel furcsa lépése. Ki tudja, talán jobban érzi magát Ausztriában, mint nálunk? Ha erről van szó, ez bizony skandalum és lemondást érdemel.

Hogy miért döntött úgy egy felelős magyar politikus, hogy a szeretet ünnepét határainkon túl töltse, nem lehet tudni. Megkérdeznénk, de ez már a múltkor sem sikerült: a jelek szerint a spekuláció marad csupán.

Bízzunk bennek, hogy mindössze határon túli magyarokat látogatott meg.

Lájkolja a Képviselőfánk Facebook-oldalát, hogy elsőként értesüljön bejegyzéseinkről, valamint exkluzív rövidhíreinkről és kvízjátékainkról!

Írjon hülyeségeket politikusainkról! Küldje el szerkesztőségünk címére agymenését!

0 Tovább

Guberált az angyalföldi fideszes

Kukásokkal került spontán bokszmeccsbe Agárdi László fideszes képviselő a Lehel-piacon. A rendőrség súlyos bűncselekmény miatt vitte el a magát Rocky-nak képzelő politikust. Információink szerint váratlan bakácsizmus tört Agárdira, guberálását azonban nem nézte jó szemmel a környéken tartózkodó kukás.

It's the eye of the tiger, it's the thrill of the KUKA

A fővárosi XIII. kerület képviselő-testületébe listán bejutott Agárdi László gyermekével együtt pénteken reggel verekedett össze a vásárcsarnokban dolgozó szemétszállítókkal – írja a Gépnarancs.

Szupertitkos piaci kofa-forrásaink szerint a képviselő a Rocky-sorozat főcímdalát énekelgetve sétált be gyermekével a piacra, Bakács Tiborról és gyalázatos kolbászlopásáról beszélgetve. A társalgás hamar a kolbászra terelődött, ez pedig azonnal beindította a végzetes nyálelválasztást Agárdi szájában.

Természetesen, mivel politikus, nem vetemedett lopásra (hogy is nézne az ki), pénz viszont nem volt nála (minek az a piacra, igaz?), így kétségbeesve, korgó gyomorral rávetette magát a szemetesre.

Cséphadaróként szórta ki a mocskot a tárolóból, reménykedve, hogy talál legalább egy icipici darab kolbászkát a szemetes mélyén, mely, legyen bármilyen koszos is, ízletes falatnak bizonyulna az ürességtől kongó pocakjának.

A görög sorstragédiába illő jelenetbe ekkor léptek be a kukások, akik nem nézték jó szemmel, hogy ez a különös pasas, képviselőség ide, képviselőség oda, összemocskolja a piacot és kétszeres munkára kényszeríti őket. Pláne sértette őket, hogy a pasas a Rocky főcímdalát dudorászta.

Egyik dolog követte a másikat, a kukaturkáló és a kukafelügyelő összeszólalkozott, Agárdi pedig „képviselővagyokbzzeg!” felkiáltással nekirontott a kukásoknak.

Mit kukázzon egy fideszes politikus? - szavazás

Az MSZP népszavazást akar a korrupcióról

Tilosban parkolót vert Pintér Sándor

Bár kolbászt nem talált, szemtanúk szerint éhesen is több, mint méltó ellenfele volt az ellene vonuló három FKF-zsoldosnak, sajnos a hamarosan kiérkező rendőrök ellen már tehetetlen volt.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) a Népszava kérdésére tegnap közölte: “a személyiségi jogok figyelembe vétele mellett konkrét névre vonatkozó megkeresésre felvilágosítást nem ad”. A Képviselőfánk érdeklődésére hozzátették: „de egyébként igen, kolbászt keresett a kukában”.

Hogy pontosan miért keveredtek atrocitásba a kukásokkal, azt nem tudni, mindenesetre Agárdi legfőbb politikai küldetésének a “szemétügyet” tekinti. Mint a kerületi honlapon megjelent hitvallásában fogalmaz: “a tisztaság fél egészség szólásmondás szerint egészségünket szolgáljuk azzal, ha tisztán tartjuk magunkat és környezetünket. A mondást elemezve eljátszhatunk a gondolattal, hogy ha a tisztaság fél egészség, akkor az egészség másik felét talán a piszok, a szemét jelenti? Meglepő módon ez az értelmezés talán nem is jár olyan messze a valóságtól…” – jegyzi meg a Népszava.

Ajánljuk: Ez a kormány mindenbe bele akar szólni - Alternativity

Lájkolja a Képviselőfánk Facebook-oldalát, hogy elsőként értesüljön bejegyzéseinkről, valamint exkluzív rövidhíreinkről és kvízjátékainkról!

Írjon hülyeségeket politikusainkról! Küldje el szerkesztőségünk címére agymenését!

0 Tovább

Csalás a rózsadombi időközi választáson!

99,98%-os feldolgozottságnál derült ki, hogy a II. kerületi időközi választáson csalás történt, melynek fényre kerülése alapjaiban változtathatja meg a végeredményt. Láng Zsolt hallgat.

Nem mentek biztosra

Döbbenetes szabálysértésre lettek figyelmesek a szavazatszámlálók a II. kerületi időközi parlamenti képviselő-választáson, így, mikor már szinte minden szavazatot sikerült feldolgozni (szó szerint, információnk szerint nagyjából egy tucat szelvény volt hátra, amikor K. János szavazatszámláló „Emmegmia…” dörmögéssel hívta fel kollégái figyelmét arra, hogy valami nem stimmel), kiderült, hogy a szavazatok egy részét meghamisították.

Hogy pontosak legyünk, a szavazatok 0,78%-a volt hamis, azaz körülbelül 100. Érdekes apróság, hogy a JESZ jelöltje, Kovácsics Ádám a szavazatok 0,79%-át szerezte meg.

Információink szerint valaki egy JESZ feliratú hordozható fénymásolót csempészett be a szavazóhelyiségbe, ami érdekes módon mindenkinek elkerülte a figyelmét. Úgy tűnik, egy csaló JESZ-szimpatizáns választópolgár ennek segítségével sokszorosította szavazatait, ezáltal törvénytelenül növelve saját beleszólását a választás eredményébe. Természetesen az sem mentség, ha családjában 100 gyerek van, hiszen az idevágó törvényt nem fogadták el.

Az unoka utáni voks joga

Botrány a tisztavatáson

Ön szerint ki csalt a szavazáson? – szavazás (ne csaljon!)

A szerencsés tény, hogy csupán cirka száz hamis szavazat került a rendszerbe, egy inkontinenciával küszködő választópolgárnak köszönhető, aki utálja a JESZ-t szerette volna a lehető leghamarabb letudni polgári jogát és kötelességét, hogy aztán egy másik fülke felé vegye az irányt, így nem túl udvarias kiabálással próbálta siettetni a fülkében tartózkodó JESZ-rajongó polgártársát. A csaló ennek hallatára elvesztette hidegvérét, a hordozható fénymásolót elrejtette az asztal alatt, majd elhagyta a fülkét. Ezek után JESZ-zászlót lobogtatva több, mint 100 szavazócédulát gyömöszölt az e célra kijelölt gyűjtőhelyre. Ez az apróság mások figyelmét is felkeltette, így a nyomozók alapos személyleírás birtokában nyomozhatnak az ország egyetlen JESZ-szimpatizánsa elkövető után.

Az LMP jelöltje, Karácsony Gergely a szavazás megismétlését, az MSZP jelöltje, Lévai Katalin a szavazatok újraszámlálását követeli. A győztes Láng Zsolt egyelőre nem nyilatkozott e témában.

A JESZ jelöltje, Kovácsics Ádám szerint a választások manipulációja teljes mértékben elítélendő, soha nem fogadható el, és péntek délutánként ez a kedvenc kikapcsolódása ez egyértelműen jelzi a Fidesz túlhatalmát és mellékesen Pintér Sándor alkalmatlanságát.

Pártja elsősorban egy különösen gagyi, softcore elemekkel is vegyített kampányvideó kapcsán került a hírekbe, mely itt tekinthető meg.

Érdekes apróság, hogy a hamis szavazatok nélkül a JESZ egyetlenegy szavazatot kapott.

Lájkolja a Képviselőfánk Facebook-oldalát, hogy elsőként értesüljön bejegyzéseinkről, valamint exkluzív rövidhíreinkről és kvízjátékainkról!

Írjon hülyeségeket politikusainkról! Küldje el szerkesztőségünk címére agymenését!

0 Tovább

Botrány a tisztavatáson

Hende Csaba lemondásra kényszerült, miután kiderült, hogy a felavatandó tiszteket már augusztus tizenkilencedikén a szélsőjobbhoz köthető erők elrabolták és helyükre a Hatvannégy Vármegye által kiválasztott embereket tettek.

Egy lehetséges párbeszéd?

Bár a Jobbik szóvivője hivatalosan nem kommentálta a történteket, egy magát megnevezni nem kívánó Jobbik-tag szerint Zagyva György „a hír hallatán táncolni és kiabálni kezdett örömében, mint egy kisgyerek”. Kérdés, van-e köze az ügylethez a napóleoni álmokat dédelgető képviselőnek.

Zagyva György, a partiarc

Zagyva György „érdekes” interjúja - videó

A botrány részleteiről egyelőre nem sokat tudni, a rendőrség ugyanis teljes hírzárlatot rendelt el az ügyben, melynek vizsgálatát egyébként napokon belül átveszi a Magyar Honvédség. Nem megerősített információink szerint előre lefizetett call-girlök, egy tucat hordó sör és egy lenge öltözetben kacérkodó Duró Dóra komoly szerepet játszott az akcióban. A jelek szerint a leitatott és elbűvölt tisztjelölteket bevezették egy elhagyatott józsefvárosi házba, levetkőztették őket, majd rájuk zárták az ajtót. Mint kiderítettük, helyükre a Sziget sikertelen ostromlói kerültek, ki tudja, talán mintegy fájdalomdíjként.

Kissé meglepő, hogy senkinek sem tűnt fel a csere, de hát Schmitt Pál varázslatos beszéde és az Orbán Viktort körülvevő vezetői aura miatt nyilvánvalóan mindenkinek máshol járt az esze.

Szerencsére a szélsőjobboldalhoz köthető bomlasztó elemek nem tudták a többi ünnepi csodát is tönkretenni. Az ország tortájába nem került marhaszív, az ország kenyerébe nem került WC-papír és még a tűzijáték során sem láthattunk árpádsávos motívumokat.

„Mindez rendkívül megnyugtató, még ennek a szörnyűséges skandalumnak fényében is” – nyilatkozta Pintér Sándor a Képviselőfánknak.

A Fideszhez közel álló forrásaink szerint Orbán Viktort és legbelsőbb körét mélységesen megrémisztette az emberrablással egybekötött botrány. A miniszterelnök szerint „ki kell vizsgálni a párttagokat, lehet, közöttük is vannak beépített emberek”, illetve „a KDNP sem lehet kivétel, Hoffmann hülyesége már nagyon régóta gyanús volt”. Az oktatási államtitkár különös megjegyzései a kínai nyelv fontosságáról a mi figyelmünket sem kerülte el.

Feltételezések szerint Orbán még akár az MSZP-t is kivizsgáltatná, vannak-e ott gyanús elemek. A Képviselőfánk szerkesztősége szerint nem is egyet találna ott.

Hende Csaba utódjáról még nem döntött a Fidesz, de nagy valószínűséggel az ő feladatköreit is a polihisztor Pintér Sándor alá fogják osztani, aki egyébként már jelezte, hogy szívesen besegítene Hoffmann Rózsának is. „Szerintem igenis fontos az angol nyelv” – nyilatkozta.

Tilosban parkolót vert Pintér Sándor

Az, hogy a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalomra nézve milyen következményekkel járhat az ügy, egyelőre nem tudni. Úgy látszik, ők a Szigettel kapcsolatos dolgaik után úgy hiszik, bármit megtehetnek. Ki tudja, talán igazuk is van.

Kíváncsian várjuk, kiket avatnak jövőre a Hősök terén.

Lájkolja a Képviselőfánk Facebook-oldalát, hogy elsőként értesüljön bejegyzéseinkről, valamint exkluzív rövidhíreinkről!

Bulvárhíreinkről a Botrány!-on olvashatnak, mely itt érhető el és itt lájkolható.

Szerzőtársakat keresünk! Amennyiben megtudott valami nagyon érdekes, nagyon furcsa, a valóság határait kívülről feszegető politikai érdekességet, vagy csak szeretne ezzel foglalkozni a jövőben, írjon szerkesztőségünk címére!

0 Tovább
«
12

Képviselőfánk

blogavatar

Bárcsak egész nap fánkot ennének a képviselők... A Képviselőfánk mindenhol ott van, híres és hírhedt politikusokról cikkez, első kézből közölve a szórakoztató kamut!

Utolsó kommentek