Elmondhatatlan döbbenetet váltott ki a lakosságban, hogy a Fidesz leszavazta a kommunista ügynöki múlt lezárását szolgáló javaslatot. Az LMP megoldása az lett volna, hogy bárki hozzáférhessen az aktákhoz. Az antikommunizmus aranyérmével kitüntetett Fidesz nemet mondott a gondolatra.


Hétfőn Schiffer András a Parlamentben szavazásra bocsájtotta "Az állambiztonsági múlt átláthatóvá tételéről" című indítványát. A javaslatot a Jobbik is támogatta, míg a kormánypártok a szituációt néma csendben, összevissza, többségében nemmel szavazva fogadták. Wittner „ötvenhatos” Mária meglepetésre tartózkodott, a jelenlévő MSZP-sek minden mindegy alapon igent mondtak.

Maga a miniszterelnök is a nyilvánosságra hozatal ellen szavazott, ami igencsak sokatmondó volt és felkeltette több oknyomozó újságíró figyelmét is: hogyan lehetséges az, hogy a rendszerváltás Superman-je, aki hosszú éveken keresztül az antikommunizmusra építette beszédeit, aki szerint még ma sem ért véget a posztkommunista éra, leszavazta voltaképp a posztkommunista éra lezárását?

Nemhivatalos nyomozás indult. Természetesen nem azon az őrületes nyomvonalon indultak el a szakértők, hogy Orbán maga is kommunista ügynök volt, akit Gorbacsov keze ültetett pár hónapra Oxfordba, hogy kitanulja a gonosz kapitalizmus eszközeit, hogy jobboldali pártként átmentse a baloldaliság csúcsát az új évezredbe.

Az oknyomozók megérzése az volt, hogy a miniszterelnök múltjában, talán jelenében van vagy volt valaki, aki nagyon fontos szerepet tölt(ött) be az életében, akit meg akar védeni az ügynökmúlt nyilvánosságra kerülésének következményeitől.

Egyik telefonhívás követte a másikat, információink szerint Gulyás Gergelyen, a Fidesz frakcióvezető-helyettesének segítségével sikerült megszervezni egy betörést Orbán Viktor házába. Gulyás Gergely a párton belül sokat foglalkozik a kommunizmusban elkövetett bűncselekményekkel, egyike volt annak a 19 fideszes képviselőnek, akik igennel szavaztak a Parlamentben. Azt a javaslatot is ő nyújtotta be még tavaly, (amit az országgyűlés meg is szavazott), ami végső soron lehetővé teszi Biszku Béla elítését.

Gyurcsányt száműzték a Facebookról

Az MSZP népszavazást akar a korrupcióról

Gyurcsány Ferenc - titkos videó

Az újságírók az éjszakába nyúló parlamenti ülés során lopóztak be a miniszterelnök lakásába, és módszeresen átkutatták a helyet. Már-már úgy kényszerültek távozásra, hogy nem találtak semmit, de hirtelen köhécselést hallottak a kamrából.

Mindenki megdermedt. Talán annyira régiek a maradékok, hogy életre keltek? Zombi-babapiskóta a miniszterelnök rejtekhelyén? Az se rossz sztori – gondolták, és egy hirtelen mozdulattal benyitottak. Amit ott találtak, minden képzeletüket felülmúlta.

A kamrában a jóízűen falatozó Kádár Jánost találták.

Lájkolja a Képviselőfánk Facebook-oldalát, hogy elsőként értesüljön bejegyzéseinkről, valamint exkluzív rövidhíreinkről és kvízjátékainkról!

Írjon hülyeségeket politikusainkról! Küldje el szerkesztőségünk címére agymenését!