Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Orbán Viktor bevezetné a rubelt

Mi is tisztában vagyunk vele, hogy a forint állapota katasztrofális, az eurót meg még unokáink sem fogják látni. A miniszterelnök is, így forradalmi javaslattal állt elő: bevezetné a rubelt, hogy kevésbé függjünk a hanyatló Nyugat gazdaságának nehézségeitől.

„A magyar gazdaság erőforráshiánytól nyög, és ez függési helyzetbe hoz minket. Valutánk, a forint is ezt a kényszeres önállóságot jelöli. Hiszem, hogy ha megindítjuk tárgyalásainkat Oroszországgal, és hamarosan rubellel fizetünk itt is. Ez gázproblémáinkat is megoldaná hosszabb távon, sőt új helyet jelölne ki nekünk egy átalakuló Európában” – nyilatkozta Orbán a HírTV-nek.

A szakértők véleménye szerint Magyarországnak, miután voltaképp mindent és mindenkit elmart maga mellől, új szövetségesekre van szüksége – akkor már ki lehetne alkalmasabbak, mint egy olyan ország, ahol a cél felülírja a demokráciát?

Kérdés, az EU szó nélkül fogja-e tűrni az ország ilyen jellegű megnyilvánulásait: gyors kislisszolásunk Nyugat-Európából valószínűleg vállalhatatlan lesz az Unió többi tagjának. Nem mintha nagyon hiányoznánk nekik: végre nem kell belénk nyomni a pénzt meg Orbán ostoba leveleit olvasgatni.

Putyin véleményét nem kérdeztük még meg, kérdés, kell-e Oroszország nyakára egy olyan kolonc a maga inkompetens vezetőivel, ami egy magánnyugdíjpénztári összegért Vanuatuval is hajlandó lenne szoros szövetséget kötni.

Újévi beszéd 2: Schmitt Pál visszavág

Kanadába emigrálna az Orbán-kormány

Újságírót fenyegetnek - videó

Orbán Viktorhoz láncolták magukat az LMP képviselői

Putyin: Magyarországon „gáz van”

 

Mondanunk sem kell a forint egy katasztróa – pláne most, hogy bejelentették ezt az elképzelést. Soha nem látottt ütemben adták el a magyar valutát a befektetők – hiszen ki akar olyat birtokolni, amit hamarosan rubelre cserélnek?

Az is lehet persze, hogy Putyin titokban a Szovjetúnió visszaállítására törekszik. A Kádár-rendszert visszasírók és Biszku Béla országában lehet, Orbán is támogatandónak érzi a felvetést.

Elemzőink kétlik, hogy a rubel bevezetése bármit is megoldana – de hé, legalábbis történik valami.

Lájkolja a Képviselőfánk Facebook-oldalát, hogy elsőként értesüljön bejegyzéseinkről, valamint exkluzív rövidhíreinkről és kvízjátékainkról!

Írjon hülyeségeket politikusainkról! Küldje el szerkesztőségünk címére agymenését!

2 Tovább

Magyarország megmenti az eurózónát

 

Az eurózóna vezetői egy válságtanácskozás keretein belül dolgoztak ki egy újabb programot, melynek segítségével a vízfelszín felett tarthatják a fuldokló Görögországot. Váratlanul azonban kiszivárgott, hogy a remek munkát végző magyar uniós elnökség teljesítménye olyannyira meggyőzte az uniós főmuftikat, hogy a háttérben már elkezdték kidolgozni a sokkal átfogóbb, az eurózónát alapvetően stabilabb és biztonságosabb alapokra helyező tervezetet, melyben szerves részt kap Magyarország is. A tervezet 2012 elejéig titkos lett volna, de a Képviselőfánk szerkesztősége mindenhol ott van!

Ez év június huszonegyedikéje rendkívül fontos napként fog szerepelni a modern Európa történelmében. A felszínen csupán egy 109 milliárd euró segélycsomagról van szó, valójában azonban már Matolcsy György szakavatott gazdaságpolitikája határozza meg a brüsszeli irányokat. Pár éven belül az eurózóna hivatalosan is forintzónává fog átalakulni.

Ennek legnagyobb előnye természetesen az, hogy innentől kezdve nem kell többé a magyar politikai elitnek arról nyilatkoznia, mikor vezetik be nálunk az eurót: mindenhol máshol bevezetik a forintot!

A keletre tolódó egyesülés összhangban áll Orbán Viktor aktuális Kína-politikájával, melyhez nagyon is illene az egész Unió napfelkelte-irányú átorientálódása. A csúcs egyelőre nem tért ki erre az új fordulatra, egyelőre szigorúan a görög válságkezelésen van a hangsúly.

Matolcsy György (akivel a Képviselőfánk már készített interjút, itt olvasható) villámnyilatkozata szerint reális célkitűzés 2020-ra az 1 forint=1 svájci frank átváltási arány, mely érthető módon hatalmas terheket venne le a devizahitelesek válláról. Meg nem nevezett Csányi Sándorok potenciális befektetési lehetőségeket látnak a nyolc és fél éves időszak pénzügyi áthidalásában.

Veres János nem kommentálta az eseményeket, lehetséges, hogy a jelenlegi pénzügyminiszter versenygyőzelme miatt. Az azonban bizonyos, hogy a tervek összhangban állnak a miniszterelnök terveivel – mint beszámoltunk róla, Orbán Viktor szerette volna személyesen megoldani a fehérorosz devizaválságot.

Egyedül Gyurcsány Ferenc jelenthet némi problémát, ugyanis kampánykörutat tervez. Ennek szerves részeként fel kíván lépni annak érdekében, hogy Görögországot Magyarországhoz csatolják. Mindemellett a következő választások előtt fel is venné a Megmentosz Vaszilosz nevet. A Jobbik persze azonnal protestált a szerinte nem megengedhető előnyszerzés miatt.

A válságról további érdekességek a Képviselőfánk Facebook-oldalán!

Amennyiben megtudott valami nagyon érdekes, nagyon furcsa, a valóság határait kívülről feszegető politikai érdekességet, küldje el szerkesztőségünk címére és virtuális képviselőfánkkal jutalmazzuk!


További írásainkból:

Szanyi: Munkabéreket eltörölni, nyugdíjakat megtriplázni!

Orbán születési bizonyítványát követeli Mesterházy Attila

Semjén-emlékművet a Gödör helyére!

Schmitt: Nem kellett volna aláírnom az Alkotmányt!

Mégis teljesült a hiánycél

Botrány! Lendvai Ildikó aktfotózáson vett részt!

Kokainfelhőt fúj a szél

Deutsch Tamást kommunikációs szakértőnek!

Vona: Gyurcsány kétharmadrészt jobbikos, csak még nem tud róla

0 Tovább

Varga: Orbánnak az alkotmányban a helye

 

A Miniszterelnökség államtitkára tegnap lenyilatkozta, hogy a forintnak az alkotmányban a helye. Ma hozzátette: Orbán Viktornak is.

 

„Orbán úr hivatalos miniszterelnökként való rögzítése az új alaptörvényben magától értetődik szerintem” – nyilatkozta.

Varga Mihály szerint semmiféle hátránnyal nem jár a majdani választást érintően a miniszterelnökkel kapcsolatos tervezett rendelkezés. "Ha Magyarország valaki mással fogja felváltani Orbán Viktort, majd módosítani kell az alkotmány szövegét. Ezt azonban nem látom olyan rövid távú problémának, amely már most gondokat kellene, hogy okozzon" - közölte Varga Mihály és hozzáfűzte: meglepte, hogy kimaradt a tervezetből ez a passzus.

„Igen, természetesen szerepelni fog a neve az Alkotmányt megszavazók listájában, de ő ennél többet érdemel, lévén ő a Nemzeti Egységet Megtestesítő Személy” – fejtette ki álláspontját a kifejezések tengerében fuldokló Varga Mihály.

 

Shmit Tpál is támogatja a javaslatot, de óvatosságból inkább hangfelvétel formájában küldte közleményét, így nem találtunk benne azonosítható helyesírási hibákat.
„Tök jó ötlet. Csak rakjanak bele engem is” (átirat)

 

Varga szerint Orbán több mint húsz éve a hivatalos fideszes politikus Magyarországon, tehát egy fideszes nem "egy-két évről" szól.

 

„Mutassanak nekem egy maszopost, aki ugyanennyi ideig csinálta, de úgy, hogy nyolc évig ténylegesen csak szopott.” – tette hozzá.

 

Vannak olyan magától értetődő dolgok, amelyeket az alkotmánynak rögzítenie kell, ilyen például az, hogy Magyarország fővárosa Budapest. Amíg Orbán az ország miniszterelnöke - ami fontos alapeleme igazából mindennek -, addig ezt is tartalmaznia kell az alaptörvény szövegének" – mondta zárásképp.

 

Orbán Viktor sajtótájékoztatóján csak annyit mondott: „ha meglenne az egységes politikai akarat, évtizedekig kormányozhatna egy hozzám nagy mértékben hasonlító, megfelelő politikai beállítottságú, nem túl magas, sármos, 2002 és 2010 között ellenzékben seggelő, rendszerváltó politikus.”

 

Erről nem volt szó a kérdőívekben.

 

(ebből kreáltuk)

0 Tovább

Képviselőfánk

blogavatar

Bárcsak egész nap fánkot ennének a képviselők... A Képviselőfánk mindenhol ott van, híres és hírhedt politikusokról cikkez, első kézből közölve a szórakoztató kamut!

Utolsó kommentek