Mi is tisztában vagyunk vele, hogy a forint állapota katasztrofális, az eurót meg még unokáink sem fogják látni. A miniszterelnök is, így forradalmi javaslattal állt elő: bevezetné a rubelt, hogy kevésbé függjünk a hanyatló Nyugat gazdaságának nehézségeitől.

„A magyar gazdaság erőforráshiánytól nyög, és ez függési helyzetbe hoz minket. Valutánk, a forint is ezt a kényszeres önállóságot jelöli. Hiszem, hogy ha megindítjuk tárgyalásainkat Oroszországgal, és hamarosan rubellel fizetünk itt is. Ez gázproblémáinkat is megoldaná hosszabb távon, sőt új helyet jelölne ki nekünk egy átalakuló Európában” – nyilatkozta Orbán a HírTV-nek.

A szakértők véleménye szerint Magyarországnak, miután voltaképp mindent és mindenkit elmart maga mellől, új szövetségesekre van szüksége – akkor már ki lehetne alkalmasabbak, mint egy olyan ország, ahol a cél felülírja a demokráciát?

Kérdés, az EU szó nélkül fogja-e tűrni az ország ilyen jellegű megnyilvánulásait: gyors kislisszolásunk Nyugat-Európából valószínűleg vállalhatatlan lesz az Unió többi tagjának. Nem mintha nagyon hiányoznánk nekik: végre nem kell belénk nyomni a pénzt meg Orbán ostoba leveleit olvasgatni.

Putyin véleményét nem kérdeztük még meg, kérdés, kell-e Oroszország nyakára egy olyan kolonc a maga inkompetens vezetőivel, ami egy magánnyugdíjpénztári összegért Vanuatuval is hajlandó lenne szoros szövetséget kötni.

Újévi beszéd 2: Schmitt Pál visszavág

Kanadába emigrálna az Orbán-kormány

Újságírót fenyegetnek - videó

Orbán Viktorhoz láncolták magukat az LMP képviselői

Putyin: Magyarországon „gáz van”

 

Mondanunk sem kell a forint egy katasztróa – pláne most, hogy bejelentették ezt az elképzelést. Soha nem látottt ütemben adták el a magyar valutát a befektetők – hiszen ki akar olyat birtokolni, amit hamarosan rubelre cserélnek?

Az is lehet persze, hogy Putyin titokban a Szovjetúnió visszaállítására törekszik. A Kádár-rendszert visszasírók és Biszku Béla országában lehet, Orbán is támogatandónak érzi a felvetést.

Elemzőink kétlik, hogy a rubel bevezetése bármit is megoldana – de hé, legalábbis történik valami.

Lájkolja a Képviselőfánk Facebook-oldalát, hogy elsőként értesüljön bejegyzéseinkről, valamint exkluzív rövidhíreinkről és kvízjátékainkról!

Írjon hülyeségeket politikusainkról! Küldje el szerkesztőségünk címére agymenését!