Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Kordonnal zárják le az Opera környékét

Döbbenetes bejelentést tett Szíjjártó Péter: a tegnapi tüntetés helyszínét kordonokkal fogja körbekeríteni a rendőrség, hogy „lemossák a magyar nemzet testét ért gyalázatot” és „hogy megmutassuk, mivel jár a nemzet egységének megbontása”. Nemzetközi szervezetek – a maguk szokásos petyhüdségével – tiltakoznak.

Úgy tűnik, a magyar kormány még mindig meg van róla győződve, hogy a nemzet egysége mögöttük áll, a tüntetők pedig a meg nem értett, jelentéktelen kisebbségek sorait erősítik csupán. Talán nem tűnt fel nekik az sem, hogy a szavazók 52%-a juttatta őket kétharmadhoz, ma meg a teljes lakosság körében 50% fölött van a pártnélküliek száma.

Ennek a furcsa világnézetnek lehet újabb bizonyítéka az, hogy „figyelemfelkeltés céljéból” a tegnapi tüntetések helyszínét kordonnal veszi majd körbe a rendőrség – bizonyára rövid úton csődbe juttatva az Operát. A Kossuth téri kordonnal ellentétben ez aztán nem véd meg senkit semmitől, mivel még az énekesek és egyéb előadók sem mehetnek be az épületbe, a nézőkről már nem is beszélve.

„Az Opera csődje tökéletes emlékeztető lesz a magyar népnek, hogy ne packázzon a magyar néppel” – nyilatkozta Kövér László. A házelnök véleménye szerint „elfogadhatatlan, hogy a vezetők nem ünnepelhetik békében az ország sikerét”. Szerinte a tüntetőket „az egész ország megvetette”, ezt pedig „bizonyítják az ellentüntetők”.

A belügyminiszter nem válaszolt kérdésünkre, így még nem tudjuk, meddig marad a kordon. Egy meg nem nevezett képviselő mindenesetre megjegyezte: „még  jövő ilyenkor is itt lesz ez a szar”.

Míg tegnap több tízezer tüntető tiltakozott az újonnan életbe lépő Alkotmány ellen az Opera előtt, a Fidesz krémje odabent ünnepelte ugyanezt. A tömeget rendőrsorfal választotta el az épülettől, a politikusok az este végén az oldalsó kijáraton távoztak, mivel ellenkező esetben egy rendőr állítása szerint „szétszednék magukat”. A többé-kevésbé erőszakmentes estét egy kickbox-bajnok fideszes varázsolta igazi magyaros tüntetéssé.

Tüntetőkre támadt a fideszes képviselő

Orbán Viktor bevezetné a rubelt

Schmitt Pál kitüntette saját magát

Gyurcsányt száműzték a Facebookról

Orbán hatalomra tör - videó

Középső ujj Barrosónak

Több nemzetközi és hazai szervezet is tiltakozott a kordonállítás ellen. Az Emberi Jogok Európai Bíróságának magyar tagja, Sajó András elfogadhatatlannak tartja a kormány lépését. Barroso szóvivője szerint „újabb levél van kilátásban”, a nemzetközi sajtó pedig ismét velünk van tele: a Financial Times „Már megint Magyarország” címmel jelentetett meg rövid írást Orbán legújabb lépéséről.

A Demokratikus Koalíció elfogadhatatlannak tartja a lépést. „Hatalmas különbség van kordonállítás és kordonállítás között” – írta Gyurcsány Ferenc a Facebookon. „A Fidesz antidemokratikus, az MSZP talán nem demokrata. A DK-nak már a nevében is benne van, hogy demokratikus. Nem értem, miért olyan nehéz ez. Tessék választani!” – fogalmaz  a meg nem értett volt miniszterelnök.

A TASZ  „Kordonállítás és diktatúra” címmel jelentetett meg elemzést, az Economist pedig tiltakozásképpen bezárta Eastern Approaches blogját. Hillary Clintonnak idő előtt jött meg a menstruációja.

Sokak szerint vállalhatatlan a kormány működése és a kordonállítás pedig a magyar történelem sötétebb időit idézi. A kormány képviselői szerint ez csupán „ártalmatlan figyelmeztetés”, hiszen „semmi fontostól nem zár el senkit”. A jelek szerint a Fidesz unortodox módon igyekszik a közvélemény kedvében járni – kérdés, mikor jönnek rá, hogy ezzel aztán biztosan nem fog sikerülni nekik.

Lájkolja a Képviselőfánk Facebook-oldalát, hogy elsőként értesüljön bejegyzéseinkről, valamint exkluzív rövidhíreinkről és kvízjátékainkról!

Írjon hülyeségeket politikusainkról! Küldje el szerkesztőségünk címére agymenését!

0 Tovább

Tüntetőkre támadt a fideszes képviselő

Míg a kormány prominensei az Operaházban ünnepelték önnön nagyszerűségüket és az újonnan életbe lépő új Alkotmányt, odakint több tízezren tüntettek politikájuk ellen. A két oldal közt egyetlen átmenet volt csupán: egy meg nem nevezett listás fideszes képviselő, aki köztudottan nem operarajongó, így inkább a tüntetők között szórakoztatta magát egy kicsit.

Catfight

Már maga az alaphelyzet is egy kicsit komikus az ünneplő politikusokkal, a közvetlenül mellettük tüntető tömeggel, majd a kicsit messzebb demonstráló ellentüntetőkkel. Azt hittük, ezt már csak Gyurcsány Ferenc dubstepjével lehetne fokozni, de tévedtünk: egy meg nem nevezett fideszes képviselő ugyanis rendkívüli bátorsággal a tömegbe vetette magát.

„Sz*rabbak vagytok, mint a műsor!” – kiáltotta a férfi, aki eleinte csak a rendőrsorfal mögül kiabált a felhergelt tüntetők irányába, de az események különös fordulatot vettek, amikor negyed tíz körül hatalmas tigrisugrással átvetette magát a rendvédelmiseken, egyenesen a demonstráló fiatalok gyűrűjébe. Ugrását páran gúnyos felkiáltásokkal, mások „Tíz pont!” kiáltásokkal jutalmazták.

Az erőszakba torkolló sportprodukciónak végül nem a rendőrök vetettek véget, a rommá vert politikus ugyanis mentelmi jogára hivatkozva valahogy kikeveredett a tömegből, majd a Nyugati felé szaladt – egyelőre nem sikerült elérnünk.

Szomorú, de nem csak itt burjánzott az agresszió: a Nagymező utca sarkánál az ellentüntetők a jelek szerint személyes sértésnek vették, hogy Nyakó és Szekeres le merészel menni azon az utcán, ahol ők éppen ácsorognak. A közösen érkező szocialista képviselőket az utca sarkán álló szélsőjobboldali tüntetők közül többen elkezdték szidni, lökdösni, illetve volt, akit le is köptek. 

A színvonalas esti műsoron ott volt a jobboldal krémje, meg olyan neves művészek, mint Nemcsák Károly vagy Kerényi. Erkel Ferenc, Weiner Leó, Bartók Béla Kodály Zoltán és Liszt Ferenc művei voltak műsoron az operaházi gálaesten.

Pintér Sándornak sajnos nem sok jutott a jóból: nem elég, hogy lemaradt magáról az előadásról, még Schmitt Pál beszédét is meg kellett hallgatnia. Lévén belügyminiszter, a tüntető tömeg bizony az ő ügye volt, s mint volt rendőrfőkapitány, műértő szemmel figyelte a rendőrsorfalat.

Orbán hatalomra tör - videó

A miniszterelnök toporzékol, Hoffmann pironkodik

Magyarország megmenti az eurózónát

Orbán Viktor bevezetné a rubelt

Öltönyben, nyakkendőben, zsebre tett kézzel állt az Opera bejáratánál több testőr kíséretében, mialatt a tüntetők folyamatosan sértéseket vágtak hozá, például „Te küldted a narancs Rocky-t?” meg „Ugorj be te is, olajszőkítő!”

"Nézze meg: nyugodt emberek, nyugodt rendőrök, higgadt vezetők... szerintem nem lesz szükség rendőri fellépésre” – mondta az [origo] riporterének.

Mi is megkérdeztük Pintért, tudni szerettük volna ugyanis véleményét a verekedő fideszes képviselő harci technikájáról. Mikor szerkesztőnk sajtóigazolványára esett a pillantása, a belügyminiszter elnevette magát: „Írja meg, hogy nekem tetszett… maguknál úgyis mindenféle kacsát lehoznak.”

Lájkolja a Képviselőfánk Facebook-oldalát, hogy elsőként értesüljön bejegyzéseinkről, valamint exkluzív rövidhíreinkről és kvízjátékainkról!

Írjon hülyeségeket politikusainkról! Küldje el szerkesztőségünk címére agymenését!

0 Tovább

Hoffmann: Legyen érettségi tárgy az Alkotmányból

A nevetségesen gyakran visszadobott köz- és felsőoktatási törvénytervezeteiről elhíresült államtitkár továbra sem lankad, a kínai nyelv tanítása mellett az Alkotmány bebifláztatását is rendkívül fontosnak tartja.

Őrózsásága (szegedma.hu)

Az Államtitkár Kerényi Jánossal, az ügyeletes alkotmányspammelővel karöltve dolgozik  a tervezeten. Véleményük szerint az új alaptörvény beható ismerete minden állampolgár számára elengedhetetlen, hogy „mindenki tudja, hol a helye”.

Hoffmann szerint „ha én azt mondom, holnap már rendelkezésre is kell, hogy álljon az apparátus, elvégre ez így működik.” Kerényi azt állítja, hogy „innentől kezdve semmi akadálya nincs annak, hogy idén már kötelező érettségi tárgy legyen az alkotmányismeret”.

Ön mit csinálna Hoffmann Rózsával?

Randevú Hoffmann Rózsával

My name is János. Kerényi János.

Hoffmann Rózsa galaktikus bukása - videó

A tervek szerint az alkotmányismereti érettségi kiváltható lenne az „alkalmazott orbánismeret” illetve „elméleti orbanológia” projektérettségikkel.

Szakértőnk szerint „Hoffmann  szokásos ámokfutása csak tovább mélyíti inkompetenciáját, mellyel ma már voltaképp sikeresen garantálta, hogy bármivel is rukkol elő, röhögés tárgya lesz. Lehetne persze rosszabb is.”

Az oktatási államtitkár szerint azonban „ez a fajta számonkérés elengedhetetlen, ha a jövő alkotmányjogászainak színvonalát javítani szeretnénk.”

Sólyom László komolyan megsértődött ennek hallatán.

Lájkolja a Képviselőfánk Facebook-oldalát, hogy elsőként értesüljön bejegyzéseinkről, valamint exkluzív rövidhíreinkről és kvízjátékainkról!

Bulvárhíreinkről a Botrány!-on olvashatnak, mely itt érhető el és itt lájkolható.

Amennyiben megtudott valami nagyon érdekes, nagyon furcsa, a valóság határait kívülről feszegető politikai érdekességet, küldje el szerkesztőségünk címére és virtuális képviselőfánkkal jutalmazzuk!

0 Tovább

Az Alaptörvény Asztalánál reggelizne Schmitt Pál

A köztársasági elnök némileg megkésve értesült a Fidesz legújabb javaslatáról, és nagyon megtetszett neki. Külön kérte, hogy a Sándor-palotába hozassanak az Alaptörvény Asztalából egyet, szeretné ugyanis ott intézni napi dolgait.

Akár Schmitt Pál is ülhetne ott!

„Tökre kúl lehet, ez jön most be a fiataloknak, nem?” – kommentálta Schmitt az Alaptörvény Asztaláról szóló javaslatot, amikor először hallott róla. Bár véleményünk szerint reménytelenül félreismeri a mai, sőt, igazából bármilyen ifjúságot, a köztársasági elnök már le is adta rendelését egy asztalra.

„Legszívesebben egész nap itt ülnék” – áradozott már előre Schmitt. Úgy gondolja, „az emberek alaptörvényét leginkább az emberek emberének kell tisztelnie” és „nagyon fontos, hogy legyen egy ilyen asztal a Sándor-palotában, ugyanis ez maga a jelképek jelképe”.

Minden, amit tudni lehet Schmitt Pálról

Schmitt Pál beszéde egy kicsit másképp - videó

A béka segge alatt található népszerűségi mutatóinak fellendítése érdekében a köztársasági elnök azt tervezi, hogy a sajtó képviselői előtt saját különbejáratú Alaptörvény Asztalánál kívánja majd elfogyasztani szokásos villásreggelijét. Véleményünk szerint a béka meg sem fog rezdülni ettől.

Az is szerepel a tervek között, hogy jelképes ötvenezer forintos tarifáért Schmitt Pál az ország bármelyi Alaptörvény Asztalánál hajlandó villásreggelit fogyasztani, akár az alaptörvényt aláíratni szándékozó állampolgárnak is hajlandó lesz adni pár katonát.

Nem tudjuk, mi állhat a háttérben, de egy bizonyos skandináv bútorgyár nemrég piacra dobta Alkötmäny-polcsorozatát. Schmitt Pál egyelőre még nem adott le rendelést rá.

Szerkesztőnk kérdésére azt is elmondta, hogy „amennyiben rajtam állna, még az idén elkészülne az alaptörvény alaptörvénye, hogy Alkotmányunk is tudja, hol a helye”.

Lájkolja a Képviselőfánk Facebook-oldalát, hogy elsőként értesüljön bejegyzéseinkről, valamint exkluzív rövidhíreinkről!

Bulvárhíreinkről a Botrány!-on olvashatnak, mely itt érhető el és itt lájkolható.

Szerzőtársakat keresünk! Amennyiben megtudott valami nagyon érdekes, nagyon furcsa, a valóság határait kívülről feszegető politikai érdekességet, vagy csak szeretne ezzel foglalkozni a jövőben, írjon szerkesztőségünk címére!

0 Tovább

Mesterházy: Az új alkotmány szar

Az MSZP egyszerűsítené a kampánynyelvezetet. Bár Schmitt Pál megbánta, hogy aláírta, az új alaptörvény érvényes és hamarosan hatályba is lép, az ellenzék minden ezt akadályozni akaró próbálkozása ellenére. Mesterházy Attila interjút adott szerkesztőségünknek, a szocialista párt jövőjéről és kommunikációjáról, imázsáról beszélgettünk. A helyzetet alapvetően rosszul kezelte az MSZP: a „Szar az alkotmány” mottóval akár többet is elérhettek volna.

„A párt elsődleges problémája az, hogy elvesztettük a 2010-es választásokat. Ha nyerünk, most nem lennének kommunikációs problémáink és Gyurcsány is talán többet foglalkozna a blogjával, mint velem és a pártelnöki székkel.”

Gyurcsány Ferenc egy sajtótájékoztatón egyébként erre reagálva azt mondta, hogy külön blogügyi minisztert nevezne ki, amennyiben újra megválasztanák. Hogy ez a sajtószabadság csonkolását vagy csak a kapcsolat.hu orbitális felfuttatását jelenti, nem tudjuk. Talán nem is tudjuk már meg.

Attila két paradicsomlevessel később folytatta:

„Orbán egyszerűen jobban csinálja, mint mi. Nagyobb dumás, na. Na nem baj, ha minden úgy alakul, ahogy 2010 májusában kinéztek a dolgok, nekünk is lesz legalább nyolc évnyi ellenzéki tapasztalatunk, ami majd jól felpörgeti a dumánkat és kifejleszthetünk egy jó kis menőséget.”

„Be kell látnunk, hogy hatalmas kommunikációs hibát vétettünk: az átlagember nem érti az olyan fogalmakat, mint "hatalomkoncentráció" vagy "antiliberális". Sőt, a probléma még nagyobb: a potenciális szavazóink nagy része már élt diktatúrában és nem is találták annyira rossznak. Az ifjak nem tudják, milyen a demokráciamentes állapot. Olyan nyelvezetet kell használnunk, amit mindkét csoport megért. Mától kezdve tehát egységesen állítjuk: az új alkotmány szar.”

„De most komolyan, nem az? Ezeréves marhaságokra hivatkozik, nagyban kereszténykedik… ez olyan, mintha Gyurcsány alkotmányozni akart volna és a szabaddemokratizmust, mint ajánlott eszmét beleírta volna a preambulumba!”

Érdemes lenne megkérdezni Schmitt Pált, milyen érzés volt egy szart elfogadni és mindezt aláírással hitelesíteni. Szerkesztőségünk még majd visszatér erre.

A pártvezető szerint az MSZP a későbbiekben kibővítheti kommunikációs portfólióját az „Orbán lófejű”, „Gyurcsány nagypofájú”, „Matolcsy lüke” és „Vona ámokfutó” szlogenekkel.

Kommunikációs szakértőnk szerint az átlag magyar választó intelligenciaszintjét jól lőtte be Mesterházy Attila, de az alkotmány ügyében valószínűleg elkéstek. A közeljövőre „A Véderő csúnya és rossz” szlogent ajánlja.

0 Tovább
«
123

Képviselőfánk

blogavatar

Bárcsak egész nap fánkot ennének a képviselők... A Képviselőfánk mindenhol ott van, híres és hírhedt politikusokról cikkez, első kézből közölve a szórakoztató kamut!

Utolsó kommentek