A nevetségesen gyakran visszadobott köz- és felsőoktatási törvénytervezeteiről elhíresült államtitkár továbra sem lankad, a kínai nyelv tanítása mellett az Alkotmány bebifláztatását is rendkívül fontosnak tartja.

Őrózsásága (szegedma.hu)

Az Államtitkár Kerényi Jánossal, az ügyeletes alkotmányspammelővel karöltve dolgozik  a tervezeten. Véleményük szerint az új alaptörvény beható ismerete minden állampolgár számára elengedhetetlen, hogy „mindenki tudja, hol a helye”.

Hoffmann szerint „ha én azt mondom, holnap már rendelkezésre is kell, hogy álljon az apparátus, elvégre ez így működik.” Kerényi azt állítja, hogy „innentől kezdve semmi akadálya nincs annak, hogy idén már kötelező érettségi tárgy legyen az alkotmányismeret”.

Ön mit csinálna Hoffmann Rózsával?

Randevú Hoffmann Rózsával

My name is János. Kerényi János.

Hoffmann Rózsa galaktikus bukása - videó

A tervek szerint az alkotmányismereti érettségi kiváltható lenne az „alkalmazott orbánismeret” illetve „elméleti orbanológia” projektérettségikkel.

Szakértőnk szerint „Hoffmann  szokásos ámokfutása csak tovább mélyíti inkompetenciáját, mellyel ma már voltaképp sikeresen garantálta, hogy bármivel is rukkol elő, röhögés tárgya lesz. Lehetne persze rosszabb is.”

Az oktatási államtitkár szerint azonban „ez a fajta számonkérés elengedhetetlen, ha a jövő alkotmányjogászainak színvonalát javítani szeretnénk.”

Sólyom László komolyan megsértődött ennek hallatán.

Lájkolja a Képviselőfánk Facebook-oldalát, hogy elsőként értesüljön bejegyzéseinkről, valamint exkluzív rövidhíreinkről és kvízjátékainkról!

Bulvárhíreinkről a Botrány!-on olvashatnak, mely itt érhető el és itt lájkolható.

Amennyiben megtudott valami nagyon érdekes, nagyon furcsa, a valóság határait kívülről feszegető politikai érdekességet, küldje el szerkesztőségünk címére és virtuális képviselőfánkkal jutalmazzuk!