Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Barroso nem hajlandó fogadni Orbánt!

Ma találkozott volna Orbán Viktor az Európai Bizottság vezetőjével, de a találkozó mégsem jön létre: Barroso az utolsó pillanatban visszavonta a meghívást. Sajtótájékoztatón jelentette be: „rájöttem, Orbán úrban nem lehet megbízni”.

Lehetséges, hogy a békemeneten látott transzparensek, mint például a „Nem leszünk gyarmat” vették el José Manuel Barroso kedvét attól, hogy kis hazánkkal foglalkozzon. Ezt végül is meg lehet érteni, komoly összegeket tolt az EU Magyarországba, csak tavaly 4,37 milliárd eurót. Nem biztos, hogy további összegeket szeretnének ide invesztálni, ha ez a reakció.

Szóval Orbán feleslegesen ment Brüsszelbe, ugyanis zárt ajtók fogadták, rajtuk „Rögtön jövünk, te meg menj el” felirattal. A jelek szerint az európai elit nem látja szívesen miniszterelnökünket, ezt a pár órával későbbi rendkívüli sajtótájékoztató is megerősítette: Barroso ugyanis személyesen jelentette be az újságíróknak, hogy „Orbán úrban nem lehet megbízni”.

Komoly diplomáciai skandalum, hogy a miniszterelnököt nem fogadják Brüsszelben. Már csak az, hogy mindössze pár órával a találkozó előtt lépett vissza Barroso, önmagában katasztrofális jelnek tűnik a magyar külpolitika számára: bizonyára nem kell magyaráznunk, hogy milyen hatással lehet ez az IMF-fel folytatott tárgyalásokra és az EU támogatási alapjának kérdéskörére.

„Azt reméli az Európai Bizottság, hogy Orbán Viktor megerősíti a kormány készségét arra, hogy közösen dolgozzanak a bizottság által az uniós és a magyar jogi szabályozás összhangjával kapcsolatban felvetett problémák orvoslásán” – közölte még tegnap Barroso szóvivője. A jelek szerint ma már más szelek fújnak a portugál fejében.

A lemondást fontolgatja Orbán Viktor?
"Kis ember, hát itt a vége"?

Orbán Viktor elsősorban az Európai Bizottság által kifogásolt magyar törvényekről tárgyalt volna a bizottsági elnökkel. A miniszterelnök már a múlt héten jelezte, hogy a megbeszélésen „politikai megállapodás” jöhet létre közte és Barroso között. „Csak a békemenetesek meg ne tudják!” – tette hozzá utólag.

Egyelőre tehát patthelyzet, ami azért baj, mert Magyaroszágnak meg kellene nyernie ezt a játszmát. Európa támogatása nélkül nincsen zsozsó, ha nincsen zsozsó, meg kell szorítani, ha meg kell szorítani, nincs szavazó, ha nincs szavazó…

Szíjjártó Pétert egyelőre nem sikerült elérnünk.

Lájkolja a Képviselőfánk Facebook-oldalát, hogy elsőként értesüljön bejegyzéseinkről, valamint exkluzív rövidhíreinkről és kvízjátékainkról!

Írjon hülyeségeket politikusainkról! Küldje el szerkesztőségünk címére agymenését!

0 Tovább

Az EU lemondatná Orbán Viktort

Különös módon egy nappal azután, hogy az Európai Bizottság három ügyben megindította kötelezettségszegési eljárását Magyarország ellen, újabb ügyet találtak, ami szerintük az európai joggal szembe megy: ez pedig az, hogy az ország miniszterelnökét Orbán Viktornak hívják.

Ccc...

Újabb ügyben indít kötelezettségszegési eljárást az EU: a jelek szerint a gyökerénél kívánják megragadni a problémát. Szerintük ugyanis Orbán Viktor miniszterelnöksége jelenti a legnagyobb veszélyt a demokráciára Magyarországon.

Mint ismeretes, az Európai Bizottság a jegybanktörvény, az adatvédelmi biztos hivatalának átalakítása és a bírói munka felső korhatárának miatt indított jogi eljárást Magyarország ellen a tegnapi napon.

A jelek szerint a kormány képviselői komoly süketségben szenvednek, ugyanis a többszöri figyelmeztetések nem bizonyultak elegendőnek, így bizony megindult a kötelezettségszegési eljárás.

Kötelezettségszegési eljárás azért indulhat az EU tagjai ellen, mert megsértik a közösségi jogot, az Európai Unió működését szabályozó alapelveket. Ilyen eljárást csak az Európai Bizottság indíthat vagy egy másik tagállam kezdeményezhet, de ebben az esetben is a bizottságnak kell eldöntenie, hogy a kifogásolt jogszabály sérti-e az uniós jogot – írja az [origo].

A negyedik, kakukktojásszámba menő, új probléma pedig az, hogy az ország miniszterelnökét Orbán Viktornak hívják. Úgy tűnik, az EB, az EU és az IMF úgy gondolja, a jelenlegi vezetéssel reménytelen változtatásokat kieszközölni, Orbán pedig gátja a demokratikus eszmények életben tartásának.

Az IMF felvásárolná Magyarországot
Tízbillió eurós árcédula az országon?

Bejelentik az eljárást ellenünk - videó
Főszerepben José Manuel Barroso.

Lakat alá tennék hazánkat
Józansági és demokrácia-kordont vonnának az ország köré, visszaállítva a határellenőrzést.

A lemondást fontolgatja Orbán Viktor?
Nem nehéz észrevenni, hogy lassan már minden a miniszterelnök ellen fordul.

„Szerettük volna ezt másképp megoldani, de ez a paraszt-nacionalizmus már tarthatatlan” – fogalmazott José Manuel Barroso, az EB vezetője. „Középső ujjat mutatni, függetlenségről hablatyolni, majd pénzért könyörögni nem igazán szokás” – nyilatkozta a Képviselőfánk szerkesztőségének.

Orbán Viktor ma az Európa Parlamentben fog beszédet mondani. Nem lesz könnyű helyzetben, elvégre a legtöbb ott ülő képviselő a jelek szerint azt tartaná előnyösnek, ha eltűnne a balfenéken. Érdekes politikai párviadal lesz.

Barroso és Orbán pár nappal későbbi találkozóján is  szívesen lennénk legyek a falon – már ha addigra még az EU tagjai leszünk. Ahol egy zászlót elégettek, bármi megtörténhet.

Lájkolja a Képviselőfánk Facebook-oldalát, hogy elsőként értesüljön bejegyzéseinkről, valamint exkluzív rövidhíreinkről és kvízjátékainkról!

Írjon hülyeségeket politikusainkról! Küldje el szerkesztőségünk címére agymenését!

0 Tovább

Lakat alá tennék Magyarországot

Nem értünk a jó szóból: hamarosan megindul a kötelezettségi eljárás hazánk ellen, mivel az EU nem nézi jó néven többek között azt, hogy a kormány szétverné az MNB homokvárát kis narancssárga homokozólapátjával. A megoldás? Lakat alá az országgal!

Mint tudjuk, az olyan apróságok, mint a demokratikus normák nem állítják meg a Fideszt abban, hogy egy nagy cél érdekében saját képükre formálják az országot. Az EU mindenesetre nem nézi ezt jó szemmel: az [origo] információi szerint a kormány akár kedd délelőtt is tehet engedményeket Brüsszelnek, de ha ez nem történik meg, az eljárások elkezdődnek. Márpedig ez azt jelenti, hogy el fognak kezdődni.

Vagy ezért, vagy másért – ha a kérdéses törvények ügyében meg is hátrál a Fidesz, biztos gyorsan csinálnak öt másikat, amin hátrahőkölhetnek az EU képviselői. Hátha sikerül megdönteni a 12 órás törvénykezés rekordját!

Az EU bizottságai már készülnek arra az eshetőségre, ha Magyarország tovább ugrálna: józansági és demokrácia-kordont vonnának az ország köré, visszaállítva a határellenőrzést. Se ki, se be.

Információink szerint egy baromi nagy lakattal zárnák le Hegyeshalomnál a határátkelőt, ami jelképes célokat szolgálna, ezért kék-sárgára is festenék. A határon csak igazolt demokráciaféltők léphetnének át. Természetesen nem ártana, ha nem törnének ki lázadások nálunk, ezért Barroso próbált valakit keresni idehaza, aki hajlandó lenne neki segíteni.

Lakat T. Károly felháborodott, amikor az Európai Bizottság vezetője felkérte, vezényelje le az ország lelakatolását. „Nemakarom, hogy a Fidesz jól jöjjön ki ebből, de nem fogok segíteni abban, hogy karanténba zárják Magyarországot! Én mindig is abban hittem, hogy merjünk kicsik lenni, látjuk, hová vezet, ha ugrálunk” – dohogott a tévés személyiség, miközben ablakon át a felkelő nap fényét bámulta.

Narancsot égetett a Jobbik
Pár nappal ezelőtt komoly botrányt kavart a Jobbik azzal, hogy elégetett egy EU-zászlót a szombati demonstrációján.

"Magyarország MINDENKIT leminősített"
“A reggeli tőzsdenyitáskor már érezni lehetett, hogy ma fejek fognak hullani” - nyilatkozta lapunknak Olli Rehn.

Az IMF felvásárolná Magyarországot
Tízbillió eurós árcédula az országon?

Lehet, nem lesz magyarországi „szövetségese” az EU-nak, a pénz azonban az ő zsebükben van és az nagyon kellene nekünk: álamfőt már láttunk, álamcsődöt még nemigen, és nem is nagyon szeretnénk egyelőre. Egészen addig nem játszhatunk államcsődre, amíg nem honosítjuk Diego Maradonát, legalábbis szakértőink szerint.

Remények ide vagy oda, holnaptól az ország karanténba kerül, adós vagy nem kellően demokratikus egyén nem hagyhatja el. Ez persze azt is jelenti, hogy a jelenleg külföldön tartózkodó fideszes képviselőket nem engedik vissza. Mily szerencsés emberek!

Lájkolja a Képviselőfánk Facebook-oldalát, hogy elsőként értesüljön bejegyzéseinkről, valamint exkluzív rövidhíreinkről és kvízjátékainkról!

Írjon hülyeségeket politikusainkról! Küldje el szerkesztőségünk címére agymenését!

0 Tovább

Orbán Viktor bevezetné a rubelt

Mi is tisztában vagyunk vele, hogy a forint állapota katasztrofális, az eurót meg még unokáink sem fogják látni. A miniszterelnök is, így forradalmi javaslattal állt elő: bevezetné a rubelt, hogy kevésbé függjünk a hanyatló Nyugat gazdaságának nehézségeitől.

„A magyar gazdaság erőforráshiánytól nyög, és ez függési helyzetbe hoz minket. Valutánk, a forint is ezt a kényszeres önállóságot jelöli. Hiszem, hogy ha megindítjuk tárgyalásainkat Oroszországgal, és hamarosan rubellel fizetünk itt is. Ez gázproblémáinkat is megoldaná hosszabb távon, sőt új helyet jelölne ki nekünk egy átalakuló Európában” – nyilatkozta Orbán a HírTV-nek.

A szakértők véleménye szerint Magyarországnak, miután voltaképp mindent és mindenkit elmart maga mellől, új szövetségesekre van szüksége – akkor már ki lehetne alkalmasabbak, mint egy olyan ország, ahol a cél felülírja a demokráciát?

Kérdés, az EU szó nélkül fogja-e tűrni az ország ilyen jellegű megnyilvánulásait: gyors kislisszolásunk Nyugat-Európából valószínűleg vállalhatatlan lesz az Unió többi tagjának. Nem mintha nagyon hiányoznánk nekik: végre nem kell belénk nyomni a pénzt meg Orbán ostoba leveleit olvasgatni.

Putyin véleményét nem kérdeztük még meg, kérdés, kell-e Oroszország nyakára egy olyan kolonc a maga inkompetens vezetőivel, ami egy magánnyugdíjpénztári összegért Vanuatuval is hajlandó lenne szoros szövetséget kötni.

Újévi beszéd 2: Schmitt Pál visszavág

Kanadába emigrálna az Orbán-kormány

Újságírót fenyegetnek - videó

Orbán Viktorhoz láncolták magukat az LMP képviselői

Putyin: Magyarországon „gáz van”

 

Mondanunk sem kell a forint egy katasztróa – pláne most, hogy bejelentették ezt az elképzelést. Soha nem látottt ütemben adták el a magyar valutát a befektetők – hiszen ki akar olyat birtokolni, amit hamarosan rubelre cserélnek?

Az is lehet persze, hogy Putyin titokban a Szovjetúnió visszaállítására törekszik. A Kádár-rendszert visszasírók és Biszku Béla országában lehet, Orbán is támogatandónak érzi a felvetést.

Elemzőink kétlik, hogy a rubel bevezetése bármit is megoldana – de hé, legalábbis történik valami.

Lájkolja a Képviselőfánk Facebook-oldalát, hogy elsőként értesüljön bejegyzéseinkről, valamint exkluzív rövidhíreinkről és kvízjátékainkról!

Írjon hülyeségeket politikusainkról! Küldje el szerkesztőségünk címére agymenését!

2 Tovább

Helyszíni beszámoló Kim Dzsong Il temetéséről

Bátor tudósítónk fontos részleteket árul el az észak-koreai Kedves Vezető végső búcsúztatásáról. Titokban tudott csak bejutni a világtól elzárt országba, és minden lépését, megmozdulását figyelték – ennélfogva tudósítását rendkívül óvatosan kellett megfogalmaznia, majd kicsempésznie. Írását módosítatlanul közöljük, ajánljuk a sorok között olvasást.

Mindezt az ünneplést, sőt többet is megérdemli

Döbbenettel vegyes döbbenettel és lelkemben füstoszlopként tornyosuló bánattal, kéttonnás gombóccal a torkomban bámulom a mellettem lassan, lassan elhaladó koporsót. Alig látom a zokogástól (meg azért, mert nincs világítás az országban, de hát minek is az?), de könnyeimen át is érzem, mennyire nagy egy ember volt Kim bátyó és hogy mennyi mindent tett ezért az országért.

A temetési menet elképesztően magasztos és méltó egy ilyen csodálatos vezetőhöz. Erősen havazik, mintha a vezér halála miatt érzelemmentessé, fagyottá vált természet is sírna, látva, hogy elveszítette legcsodálatosabb eredményét.

A megható búcsúztatási szertartás első része a Kumszuszan emlékpalotában zajlott le, ahol üvegkoporsóban ravatalozták fel Kimet. Ezek után a szeretve tisztelt, csodás államalapítóról elnevezett Kim Ir Szen térre mentem a menettel.

„Kim Jong was very Il” – állapította meg valaki a közelemben.

Bőgő nők és nagy fekete autók – videó

Kim Jong Il Show - videó

Az állami televízióban élőben közvetítik a gyászmenetet.  A több tízezer gyászoló között állva és zokogva, hallgatva a többi együttérző csodás, büszke észak-koreai  sírását, együtt hatalmas kakofóniába torkolló zokogáskoncertünket. Mi és katonák állunk sorfalat az autókonvoj mellett, ami Kim Dzsong Il fényképét, illetve koporsóját szállítja.

A menet élén egy fekete limuzin, a csodás vezér hatalmas méretű portréjával a tetején, mögötte egy másik, rajta fehér virágokból összeállított óriási csokorral, rajta „Szeretünk Kimi” felirattal, filccel áthúzogatott Räikkönen-fotóval. ,Mögöttük… alig bírom leíni… a halottaskocsi,benne a lezárt, vörös lobogóval letakart koporsó, a soha ki nem hunyó észak-koreai láng és a nép harcias szelleme.

Tegnapi cikkünk: Őszödön töltené a szilvesztert Gyurcsány Ferenc

Több százezren vettek végső búcsút a Kedves Vezetőtől a fagypont alatti időben. Mint én is, ők is úgy zokognak, mintha szerelmüket épp most lőtte volna le egy elnyomó diktatúra agyatlan katonája. Bárhol megtörténhet ilyen. Például Dél-Koreában.

Együtt siratjuk a világ legjobb vezetőjét, bízva benne, hogy mások is olyan jók lehetnek egy napon, mint Kim Dzsong Il.

Lájkolja a Képviselőfánk Facebook-oldalát, hogy elsőként értesüljön bejegyzéseinkről, valamint exkluzív rövidhíreinkről és kvízjátékainkról!

Írjon hülyeségeket politikusainkról! Küldje el szerkesztőségünk címére agymenését!

0 Tovább
«
12345

Képviselőfánk

blogavatar

Bárcsak egész nap fánkot ennének a képviselők... A Képviselőfánk mindenhol ott van, híres és hírhedt politikusokról cikkez, első kézből közölve a szórakoztató kamut!

Utolsó kommentek