Különös módon egy nappal azután, hogy az Európai Bizottság három ügyben megindította kötelezettségszegési eljárását Magyarország ellen, újabb ügyet találtak, ami szerintük az európai joggal szembe megy: ez pedig az, hogy az ország miniszterelnökét Orbán Viktornak hívják.

Ccc...

Újabb ügyben indít kötelezettségszegési eljárást az EU: a jelek szerint a gyökerénél kívánják megragadni a problémát. Szerintük ugyanis Orbán Viktor miniszterelnöksége jelenti a legnagyobb veszélyt a demokráciára Magyarországon.

Mint ismeretes, az Európai Bizottság a jegybanktörvény, az adatvédelmi biztos hivatalának átalakítása és a bírói munka felső korhatárának miatt indított jogi eljárást Magyarország ellen a tegnapi napon.

A jelek szerint a kormány képviselői komoly süketségben szenvednek, ugyanis a többszöri figyelmeztetések nem bizonyultak elegendőnek, így bizony megindult a kötelezettségszegési eljárás.

Kötelezettségszegési eljárás azért indulhat az EU tagjai ellen, mert megsértik a közösségi jogot, az Európai Unió működését szabályozó alapelveket. Ilyen eljárást csak az Európai Bizottság indíthat vagy egy másik tagállam kezdeményezhet, de ebben az esetben is a bizottságnak kell eldöntenie, hogy a kifogásolt jogszabály sérti-e az uniós jogot – írja az [origo].

A negyedik, kakukktojásszámba menő, új probléma pedig az, hogy az ország miniszterelnökét Orbán Viktornak hívják. Úgy tűnik, az EB, az EU és az IMF úgy gondolja, a jelenlegi vezetéssel reménytelen változtatásokat kieszközölni, Orbán pedig gátja a demokratikus eszmények életben tartásának.

Az IMF felvásárolná Magyarországot
Tízbillió eurós árcédula az országon?

Bejelentik az eljárást ellenünk - videó
Főszerepben José Manuel Barroso.

Lakat alá tennék hazánkat
Józansági és demokrácia-kordont vonnának az ország köré, visszaállítva a határellenőrzést.

A lemondást fontolgatja Orbán Viktor?
Nem nehéz észrevenni, hogy lassan már minden a miniszterelnök ellen fordul.

„Szerettük volna ezt másképp megoldani, de ez a paraszt-nacionalizmus már tarthatatlan” – fogalmazott José Manuel Barroso, az EB vezetője. „Középső ujjat mutatni, függetlenségről hablatyolni, majd pénzért könyörögni nem igazán szokás” – nyilatkozta a Képviselőfánk szerkesztőségének.

Orbán Viktor ma az Európa Parlamentben fog beszédet mondani. Nem lesz könnyű helyzetben, elvégre a legtöbb ott ülő képviselő a jelek szerint azt tartaná előnyösnek, ha eltűnne a balfenéken. Érdekes politikai párviadal lesz.

Barroso és Orbán pár nappal későbbi találkozóján is  szívesen lennénk legyek a falon – már ha addigra még az EU tagjai leszünk. Ahol egy zászlót elégettek, bármi megtörténhet.

Lájkolja a Képviselőfánk Facebook-oldalát, hogy elsőként értesüljön bejegyzéseinkről, valamint exkluzív rövidhíreinkről és kvízjátékainkról!

Írjon hülyeségeket politikusainkról! Küldje el szerkesztőségünk címére agymenését!