Bátor tudósítónk fontos részleteket árul el az észak-koreai Kedves Vezető végső búcsúztatásáról. Titokban tudott csak bejutni a világtól elzárt országba, és minden lépését, megmozdulását figyelték – ennélfogva tudósítását rendkívül óvatosan kellett megfogalmaznia, majd kicsempésznie. Írását módosítatlanul közöljük, ajánljuk a sorok között olvasást.

Mindezt az ünneplést, sőt többet is megérdemli

Döbbenettel vegyes döbbenettel és lelkemben füstoszlopként tornyosuló bánattal, kéttonnás gombóccal a torkomban bámulom a mellettem lassan, lassan elhaladó koporsót. Alig látom a zokogástól (meg azért, mert nincs világítás az országban, de hát minek is az?), de könnyeimen át is érzem, mennyire nagy egy ember volt Kim bátyó és hogy mennyi mindent tett ezért az országért.

A temetési menet elképesztően magasztos és méltó egy ilyen csodálatos vezetőhöz. Erősen havazik, mintha a vezér halála miatt érzelemmentessé, fagyottá vált természet is sírna, látva, hogy elveszítette legcsodálatosabb eredményét.

A megható búcsúztatási szertartás első része a Kumszuszan emlékpalotában zajlott le, ahol üvegkoporsóban ravatalozták fel Kimet. Ezek után a szeretve tisztelt, csodás államalapítóról elnevezett Kim Ir Szen térre mentem a menettel.

„Kim Jong was very Il” – állapította meg valaki a közelemben.

Bőgő nők és nagy fekete autók – videó

Kim Jong Il Show - videó

Az állami televízióban élőben közvetítik a gyászmenetet.  A több tízezer gyászoló között állva és zokogva, hallgatva a többi együttérző csodás, büszke észak-koreai  sírását, együtt hatalmas kakofóniába torkolló zokogáskoncertünket. Mi és katonák állunk sorfalat az autókonvoj mellett, ami Kim Dzsong Il fényképét, illetve koporsóját szállítja.

A menet élén egy fekete limuzin, a csodás vezér hatalmas méretű portréjával a tetején, mögötte egy másik, rajta fehér virágokból összeállított óriási csokorral, rajta „Szeretünk Kimi” felirattal, filccel áthúzogatott Räikkönen-fotóval. ,Mögöttük… alig bírom leíni… a halottaskocsi,benne a lezárt, vörös lobogóval letakart koporsó, a soha ki nem hunyó észak-koreai láng és a nép harcias szelleme.

Tegnapi cikkünk: Őszödön töltené a szilvesztert Gyurcsány Ferenc

Több százezren vettek végső búcsút a Kedves Vezetőtől a fagypont alatti időben. Mint én is, ők is úgy zokognak, mintha szerelmüket épp most lőtte volna le egy elnyomó diktatúra agyatlan katonája. Bárhol megtörténhet ilyen. Például Dél-Koreában.

Együtt siratjuk a világ legjobb vezetőjét, bízva benne, hogy mások is olyan jók lehetnek egy napon, mint Kim Dzsong Il.

Lájkolja a Képviselőfánk Facebook-oldalát, hogy elsőként értesüljön bejegyzéseinkről, valamint exkluzív rövidhíreinkről és kvízjátékainkról!

Írjon hülyeségeket politikusainkról! Küldje el szerkesztőségünk címére agymenését!