A tegnap elhunyt író-politikus halála rendkívül heves reakciót váltott ki mindenkiből: vannak, akik az írói munkásságát nézik és sajnálják egy magyar drámaíró halálálát, mások a magyar szélsőjobboldal atyját tisztelik benne, vagy épp ellenkezőleg, a magyar demokrácia lassú haldoklásának előfutárát. Ha már haldoklás: talán nem véletlen, hogy Csurka-zombit láttak a szélsőjobboldal által elragadott Új Színház környékén.

Hörr hörr

Már reggel hatkor hallani lehetett az első hörgéseket a közeli utcákból. A színésztársulat ekkor még nem tudott persze semmiről, még nem is érkeztek meg mindannyian az Új Színház épületébe. Néhány, a környéken járkáló volt tüntetőnek tűnt fel először a furcsa zaj, de az elzöldült bőrű drámaíró mindannyiukat megharapta, így ők is elzöldült bőrű drámaíróvá változtak.

Dörner és Csurka közösen nyújtott be pályázatot az Új Színház vezetésére, és Tarlós István február 1-jével őt nevezte ki a színház élére. A döntést sokan bírálták, a kinevezés ellen tüntetés zajlott, petíciót írtak. Na, minden tiltakozó most ordítva menekült az egyre növekvő zombihad elől, melynek élén egy volt drámaíró menetelt, árpádzöldes zászlót lengetve.

A környék nagyon gyorsan kiürült, így a zombihorda akadálytalanul vehette irányát az Új Színház épülete felé. Ahogy beléptek, és a zombulás jegyében kitűzték diadalmas árpádzöldes zászlajukat, amit a már ott tartózkodó Dörner György nagy örömmel fogadott. Sajnos elkövette azt a hibát, hogy átölelte a régen látott, halott, zöld Csurkát, aki megragadta az alkalmat (és Dörner Györgyöt), majd megharapta.

Ó, szegény, szegény Dörner György! Most már ő is elzöldült arcú drámaíróvá változott! A növekvő, növekvő élőhalott-tömeg ezek után az összes, ki nem lépett színészt is elzöldült arcú drámaíróvá változtatta néhány jól elhelyezett harapással, hogy ezek után a régi Új Színház illetve az új Hátország színház helyett végül megalapították az Élőhalott Zöld Drámaírók Társaságát (ÉZDT).

Dörner és Csurka a Corvin Mozira pályázik

Dörner György kocsishoz méltóan káromkodik - videó

BREAKING: Oszama szellemét látták Baján

A Jobbik Magyarországért Mozgalom a hír megjelenése után közleményt adott ki, melyben részvétet nyilvánítottak. "Az egyik legnagyobb magyar drámaíró újjászületésével óriási nyereség érte a magyar kultúrát. Csurka István a MIÉP vezetőjeként korábban számos, a közéletben elhallgatott tabukérdést vetett fel. Zombuljék békében!" – áll a közleményben.

Az író életének utolsó nyilvános megszólalása február 2-án volt, a budapesti Új Színház társulati ülésén, amikor Dörner György, az új igazgató felolvasta a kórházban fekvő Csurka István társulathoz intézett levelét. Ebben arra bíztatta a jelenlévőket, hogy attól függetlenül, ki hova érzi magát tartozónak, mit gondol a politikáról, szeretetben dolgozzanak együtt. Hozzátette: „vagy így, vagy úgy, vissza fogok térni”.

Lájkolja a Képviselőfánk Facebook-oldalát, hogy elsőként értesüljön bejegyzéseinkről, valamint exkluzív rövidhíreinkről és kvízjátékainkról!

Írjon hülyeségeket politikusainkról! Küldje el szerkesztőségünk címére agymenését!