Feltehetőleg Kafka ihlette az ózdi polgármester legújabb ötletét, miszerint ha sikerül elérni, hogy a költségvetésnek ne legyenek hiányosságai, csináljunk egyet – mégpedig egy, a polgármesternek és az alpolgármesternek felajánlott jutalommal.

 

Az ötlet lényege természetesen nem lehet más, mint az, hogy görbe tükröt tartsanak a magyar önkormányzati rendszer és az átláthatatlan államigazgatás elé. Mi másért is adnának oda extra pénzt csak azért, mert maradt pénz?

 

A hivatalos állásfoglalás szerint a havi bruttó 538700 illetve 484300 forint fizetés nem motiválja kellőképpen Fürjes Pál polgármester, illetve Fazekas Zoltán alpolgármester urakat. Más magyarázat nincs arra, hogy miért jár egy havi fizetésnek megfelelő extra zsozsetta az ezt bizonyára nagy örömmel elfogadó uraknak azért, ha (egyszerűen fogalmazva) rendben van a költségvetés.

 

Lehet, hogy a tizenharmadik havi nyugdíj intézményét akarják maguknak reprodukálni, nehogy már a dolgozó ember diszkriminálva legyen?

 

Ózdon egyesek szerint szintén tervezik a következő intézkedéseket:

-         ötvenforintos levegővételi prémium a köztisztviselőknek (valamint a levegővételszámláló elkészítésére kiírandó tender)

-         tízezer forint minden egyes elfogadott javaslatért

-         a következő önkormányzati választásnál minden jelöltnek annyi forint prémium, ahánnyal több szavazatot kap az MSZP-és jelöltnél

 

A fentieket állítólag hamarosan a többi önkormányzat is átveszi, természetesen csak és kizárólag annak érdekében, hogy motiválják a képviselőket. A költségvetésen ezáltal ütött Fekete László-méretű lyukat ún. ellenzéki adóval akarják kitömni, aminek ötlete rendkívül egyszerű: az ellenzék csupán hátráltatja a Nemzeti Együttműködés Rendszerét, ezért minden egyes nyilvánosság előtti megszólalásukért annak hosszától függően ötszáztól ötvenezer forintig terjedő összeget kell adó formájában befizetniük.

 

Valahol persze teljesen elfogadott és természetes, ha valaki jutalmat kap azért, mert jól végzi a munkáját. Sarkosan fogalmazva azonban jelen esetben azért kap jutalmat, mert elvégzi munkáját.

 

Ha már itt tartunk, hallottam pár egyéb idevágó sztorit. Egyrészt Schumacher prémiumot követel azért, ha áthalad a célvonalon. Állítása szerint nem motiválja eléggé a verseny meg az összes ilyen hülye kis apróság.

ingyenes
webstatisztika