Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Nevezzük át a végtörlesztést

Szakértőnk röviden leírja, miért volt abszolúte szerencsétlen ötlet a „végtörlesztés” nevet adni az Orbán-kormány legújabb huszárvágásának.


Végtörlesztés. Vég. Most komolyan? Ki találta ezt ki? Egy ilyen, amúgy is vitatható elképzelésnek ilyen negatív hangzású nevet adni… a második Orbán-kormánynak eddig sem volt erőssége a kommunikáció, de ez egy új mélypont.

Ennyi erővel lehetne apokalipszistörlesztés is. Esetleg Antikrisztus-eljövetel-törlesztés. Még a Kétezertizenkettő-december-huszonegy-törlesztés is jobban hangzik ennél!

A nemzetközi bíróságokon  és a médiában, PR-szempontból sokkal könnyebben képviselhető egy lazább, békésebb nevű valami. Az ilyen jellegű elmaszkolásra jó példa volt a Széll Kálmán-terv.

Javasolnám az uccsótörlesztés, ezutánmárnemlesztörlesztés, hátulrólazelsőtörlesztés neveket.

Na, ad valaki állást a kormánynál?

Lájkolja a Képviselőfánk Facebook-oldalát, hogy elsőként értesüljön bejegyzéseinkről, valamint exkluzív rövidhíreinkről és kvízjátékainkról!

Bulvárhíreinkről a Botrány!-on olvashatnak, mely itt érhető el és itt lájkolható.

Amennyiben megtudott valami nagyon érdekes, nagyon furcsa, a valóság határait kívülről feszegető politikai érdekességet, küldje el szerkesztőségünk címére és virtuális képviselőfánkkal jutalmazzuk!

0 Tovább

Putyin: Magyarországon „gáz van”

Az orosz kormányfőt a szokásosnál is nagyobb figyelem övezi mostanában, mivel jövő márciusban ismét indulni fog az elnöki pozícióért. Egy diplomáciai beszélgetésen Putyin egy félresikerült szófordulatot használva úgy fogalmazott, hogy „Magyarországon nagy gáz van”. A hazai diplomácia azonnal csatasorba állt.

Ekkora gáz lenne hazánkban? Putyin szerint talán igen

Martonyi János azonnal elítélte az „indirekt zsarolást”. A külügyminiszter szerint „Putyinnak legalább azt meg kellene várnia, hogy megválasszák, mielőtt fenyegetésbe kezd.”

A népszerű értelmezés szerint ugyanis ha Putyin szerint nagy gáz van Magyarországon, akkor értelmetlenné válik számára a hazánkba tartó gázszállítás – mivel már úgyis van. Putyin állításában persze nincs igazság, hazánk földgázkészletei és –tartalékai továbbra sem elegendőek, így a vezetékek nyitva tartatása létfontosságú.

Ön honnan szerezne gázt Magyarországnak? – szavazás

Orbán szeretné megoldani a fehérorosz devizaválságot

Putyin az Eurovíziós Dalfesztiválon (Az Autokraták) – videó

75%-os ÁFA: Matolcsy György álma

Gyurcsány eltörölné a svájci frankot

Orbán Viktor Facebook-bejegyzésben közölte, hogy „ha Putyin is gazdasági szabadságharcot akar, megkaphatja – nem engedünk a gyurcsánybérenc nemzetközi balosoknak”. Medvegyev hozzászólt a bejegyzéshez, de csak annyit, hogy „lol wtf”.

Vona Gábor sajtótájékoztatón jelentette be a következőket: „Ez ügyben teljességgel támogatjuk a Fideszt, bármekkora korrupt gazdagbérencek is. Az oroszokat meg kell állítani, különben az MSZP visszatér” – vezette fel különös elméletét a Jobbik első embere.

Matolcsy György sem maradt ki a dologból, egy huszáros költségvetési kiigazítás segítségével ötszörösére emelte a Honvédség rendelkezésére álló pénzösszeget. „Legfeljebb egy évig senki sem kap nyugdíjat, nem nagy dolog az” – jegyezte meg egy magánbeszélgetés során.

A tervek szerint a probléma megoldása a gáztermelés közmunkává alakítása lesz: a munkanélküliekkel babot etetnek majd, az eredményből pedig fűteni fognak. Az ötlet legfőbb támogatója állítólag a hazai legnagyobb csipeszgyár tulajdonosa volt.

„Egymillió munkahely? Seperc alatt meglesz” – nyilatkozta Lázár János.

Lájkolja a Képviselőfánk Facebook-oldalát, hogy elsőként értesüljön bejegyzéseinkről, valamint exkluzív rövidhíreinkről és kvízjátékainkról!

Bulvárhíreinkről a Botrány!-on olvashatnak, mely itt érhető el és itt lájkolható.

Amennyiben megtudott valami nagyon érdekes, nagyon furcsa, a valóság határait kívülről feszegető politikai érdekességet, küldje el szerkesztőségünk címére és virtuális képviselőfánkkal jutalmazzuk!

0 Tovább

75%-os ÁFA: Matolcsy György álma

A pénzügyminiszter egy interjúban elmondta, hogy a 27%-os ÁFA, mellyel Magyarország az Európai Unió egyedüli csúcstartója lesz (nem csak ebben, hanem az egy főre jutó hazai Gyurcsány Ferencek számában is vezetjük a statisztikákat egyébként), igazából semmi ahhoz képest, amit valójában akar. Az MSZP szerint Matolcsy 35%-os adót akar a luxustermékeknek, 75-öt minden másnak, ezzel is bizonyítva, hogy a gazdagoknak kedvez.

Korabeli plakát

„A magas adók magas bevételeket jelentenek az államnak, ami meg jó. Akarom mondani, ez azonnali gazdasági fellendüléshez vezet. Ez természetesen nem megszorítás, csupán közös nemzeti összvagyonunk ideiglenes, kreatív átcsoportosítása” – nyilatkozta a pénzügyminiszter.

„Hát persze, szívünk minden vágya szinte minden pénzünket bölcsességben megőszült kormányunknak adni!” – mondta szerkesztőségünknek egy igencsak elkötelezett Fidesz-szavazó.

Tényleg törvényt sértett Matolcsy? – videó

Simor Andrást is meg szerettük volna kérdezni, de nem engedte be riporterünket irodájába. Beszámolója szerint „sírással kevert fuldokló röhögést” hallatszott ki. Szakértőink szerint bizonyára egy vicces YouTube-videót küldtek neki.

Lendvai Ildikó sajtótájékoztatóján elmondta, hogy „a Fidesz lelepleződött. Harmincöt százalékos adó a luxuscikkekre, hetvenöt minden másra? Nyilvánvaló, hogy Orbán Viktor a gazdagokat támogatja, holott a szegények azok, akik termelésükkel felpörgetik a GDP-t!”

Bokros Lajos volt pénzügyminiszter „Ha ez a magyar gazdaságpolitika, visszaadom az állampolgárságom” címmel írt expozét a Népszabadságba, melyben részletezi, hogy Matolcsy György nagy valószínűséggel költségvetési tételnyi marihuánát vásárolt, melynek elszívása után írta meg költségvetési terveit.

„A magyar gazdaságpolitika továbbra is külön utakon jár, s azt hiszem, a számok minket igazolnak” – mondta Matolcsy egy 90 fokkal elforgatott grafikont mutatva.


Minden hasonlóság a mai magyar politikával csupán a véletlen műve

A kormány egyébként nagy bevételekre számít az Apple-lel kötött szponzori szerződésből. Ha már az Alkotmányt is iPadon írták, érdemes is volt továbbgondolni a projektet.
Orbán Viktor bejelentése szerint a vállalat logója be fog kerülni az Alkotmányba is, valamint kétharmados törvénybe foglaltatik „az Apple magyarországi befektetéseiért adókedvezményt érdemel”.

Egy elvetett javaslat az Alaptörvény Asztalára is Ipad-et tett volna, de az túl egyszerű lett volna.

Az Alaptörvény Asztalánál reggelizne Schmitt Pál

Kvízkérdés a pénzügyminiszterről a Képviselőfánk Facebook-ján

Az LMP kivételesen támogatja a kormánypárt javaslatát, véleményük szerint ugyanis „menő” a terv. A Jobbik szerint Orbán Viktor kiárusítja az országot a nemzetközi multiknak.

Kérdésünkre Semjén Zsolt csak annyit mondott: „Mi az az Apple?”

Ha tetszett a bejegyzés, lájkolja a Képviselőfánk Facebook-oldalát, hogy elsőként értesüljön bejegyzéseinkről, valamint exkluzív rövidhíreinkről!

Bulvárhíreinkről a Botrány!-on olvashatnak, mely itt érhető el és itt lájkolható.

Amennyiben megtudott valami nagyon érdekes, nagyon furcsa, a valóság határait kívülről feszegető politikai érdekességet, küldje el szerkesztőségünk címére és virtuális képviselőfánkkal jutalmazzuk!

0 Tovább

Gyurcsány eltörölné a svájci frankot

Az MSZP-s politikus szerint a devizahitelesek válságára a tökéletes megoldás a svájci frank eltörlése: hisz mit lehetne behajtani a svájci frankban eladósodott milliónyi embertömegen, ha a svájci frank fogalma értelmetlenné válik?

"Ejnyebejnye, Viktor, hát hogy engedhetted idáig fajulni a dolgokat?"

„Nem értem, miért nem jutott ez még a kormány eszébe. Ha a kétharmados kormányzással annyi mindent megtehetnek, a pénznemek kis variálása bizonyára kutyafüle” – írta Facebookján a képviselő.

Persze ha őszinténk akarunk lenni, a volt miniszterelnöknek ez igazán eszébe juthatott volna már akkor is, amikor kormányon volt: ha gyorsan eltörölte volna a forintot egy ködös őszi napon, már rég euróval fizetnének hazánkban – mi mást vezettünk volna be, a zlotyt?

Sőt, a forint eltörlése még most sem lenne rossz ötlet – megkockáztatjuk, hogy még akár egyszerűbb is, mint a svájci frank eltörlése. Egy külföldi valuta egycsapásra történő megsemmisítése persze sokkal menőbb, megértjük, miért inkább ezt támogatja Gyurcsány.

Ha így gondolkodunk, a lehetőségek persze korlátlanok. Akár csemegézhetünk is, mi mindent törölhetnénk még el! Különböző nagyobb nemzetközi tőzsdék teljes eltüntetésével igen jó helyzetbe hozhatnánk a MOL-t, Szlovákia elvarázsolásával nagyobb szelet jutna nekünk a lárpát-medencei tortából, különböző költségvetési tételek eltüntetésével pedig jó nagyot lehet sikkasztani!

Gyurcsány Ferenc túlzottan elengedi magát - titkos videó

Megvan az ösződi beszéd kiszivárogtatója!

Botrány! Lendvai Ildikó aktfotózáson vett részt!

De térjünk vissza Gyurcsány korszakalkotó ötletére…

A volt miniszterelnök szerint a svájci pénznem eltörlése után mindenki 1:1 átváltással kaphatna ugyanolyan értékű forinthitelt, vagyis az 1000 frankos tartozás a törlés után 1000 forinttá változna, havonta átlagosan 60 forint törlesztőrészlettel.

Javaslatához még az is hozzátartozik, hogy a forinton kívül minden valuta árfolyamát befagyasztanák világszerte. „Ez addig maradjon is így, amíg nem adnak tíz eurót egy forintért.”

„Ez olyan egyértelmű, hogy csodálkozom, Orbánnak még nem jutott eszébe” – írta.

Mivel jelen állás szerint ellenzékbe szorult, Gyurcsány kihívást intézett Matolcsy Györgynek. „Ha van vér a pucájában, álljon ki velem egy vitára! Asszem tagadhatatlan, hogy nem vagyok egy közgazdaságtani zseni az eredményeimet nézve, de egy Matolcsynál még egy Bokrosba oltott Lendvai is jobban kellene, hogy tetsszen az átlag fideszesnek.”

„Persze a legjobb az lenne, ha visszahívnának miniszterelnöknek. Simán vállalnám. Sajna 2014-ig várnom kell. De tovább biztosan nem!” – tette hozzá később.

Amennyiben a frank eltörlése valamiféle kicsiség okán mégsem lenne megvalósítható, Gyurcsány javaslata az, hogy a költségeket ne a bankokra, hanem Svájcra hárítsák át.

Gyurcsány sejtelmes javaslatára a Nemzetgazdasági Hivatal még nem reagált. „Matolcsynak sajna idő kell, hogy átgondolja, jöjjenek vissza mondjuk egy hét múlva, jó?” – nyilatkozta Szíjjártó Péter, hozzátéve, hogy a hét akár négy évre is nyúlhat rossz esetben.

De persze mint mindannyian tudjuk, gyurcsányahibás.

Autójához bilincselték Gyurcsányt

Gyurcsánytól kér tanácsot Zagyva György

Ajánljuk: A legprolibb is számít - Egy sznob segélykiáltásai

Lájkolja a Képviselőfánk Facebook-oldalát, hogy elsőként értesüljön bejegyzéseinkről, valamint exkluzív rövidhíreinkről!

Bulvárhíreinkről a Botrány!-on olvashatnak, mely itt érhető el és itt lájkolható.

Szerzőtársakat keresünk! Amennyiben megtudott valami nagyon érdekes, nagyon furcsa, a valóság határait kívülről feszegető politikai érdekességet, vagy csak szeretne ezzel foglalkozni a jövőben, írjon szerkesztőségünk címére!

1 Tovább

Gyöngyöspatán csak jelen időben szabad fenyegetni

Nagy botrányt csapott a közelmúltban Balázs József fideszes országgyűlési képviselő. Mint tudjuk, a támogatások megvonásával fenyegette a Jobbik jelöltjét. Juhász Oszkár feljelentést tett, amit az ügyészség azonban elutasított. Megvizsgáljuk az elutasítás okait és tanácsokat adunk az olvasónak, hogy hogyan fenyegesse meg ellenségeit!

A hétköznapi hírfaló kissé meglepődve fogadhatta az egyik legújabb bírósági ismeretet. Bár a Képviselőfánk nem számolt be róla, Balázs József fideszes országgyűlési képviselő azt mondta egy telefonbeszélgetésben, hogy  Gyöngyöspata elesik a támogatásoktól, ha a Jobbik jelöltje lesz a polgármester. Mondta mindezt a Jobbik jelöltjének. Aki a beszélgetést rögzítette.

Most itt vagyunk pár héttel és egy feljelentéssel később, az ügyészség válasza pedig megérkezett. Az ítéletre hivatkozva Petrocelli innentől kezdve könnyedén tudna érvelni a fenyegetők mellett, hogy már várjuk az első erre szakosodott ügyvédi irodák megalakulását.

Az indoklás szerint nem egyértelmű, hogy a Gyöngyöspatát megfenyegető fideszes Balázs József „milyen minőségében járt el”, és „milyen konkrét támogatás” megvonását helyezte kilátásba. Bűncselekmény azért sem állapítható meg az ügyészség szerint, mert a fenyegetés „a jövőre vonatkozott”.

A Jobbik Gyöngyöspatán forgatott országimázs-filmet - videó

A Képviselőfánk irodalmi szempontból igencsak magasan képzett szerkesztősége megpróbált megfogalmazni egy, nem a jövőre vonatkozó fenyegetést. A probléma az, hogy a „Megettelek, te mocskos rohadék” nem értelmezhető fenyegetésként, sőt, értelme sincs, ha az alany a mondat kimondásakor életben van. A jelen idős „Kizsigerelem a töklámpásodat, te sötét pogácsapusztító!” sem állja meg a helyét, ugyanis nem bizonyítható, hogy nem a jövőre vonatkozott.

A jelek szerint a fenyegetés csak akkor fenyegetés, ha erre emlékeztet: „Most, ebben a percben, megcsavarom az orrodat, te inkompetens fráter!”

Az indoklást nézve azonban ez is kevés, ugyanis tudni kell, milyen pozícióban beszél az alany. Autóversenyzők esetén ez a kitétel igen egyszerűen teljesíthető. „Most vettem át a vezetést és másodperceken belül addig nyalom a mellkasod, amíg az szét nem olvad!”
Más esetekben valószínűleg a „Fűszeres vagyok és itt és most megfenyegetlek” az ideális kiindulópont.

Elvileg ugye arról van szó, hogy Balázs József beszélhetett a fejlesztési tanács tagjaként és országgyűlési képviselőként is (aki minden bizonnyal skizofrén, ha ilyen komoly megkülönböztetést jelent, hogy melyik pozícióban telefonált éppen). Előbbi esetben „nem hivatalos személy”, utóbbiban pedig „a beszélő nem jelölte meg konkrétan, hogy milyen támogatás, forrás jóváhagyásáról van szó”.

Ebből logikusan következik, hogy nagyon fontos precízen meghatározni a fenyegetést. A szimpla „Megverlek, Gazsi” nem elegendő. Sokkal jobb az „Addig ütöm a harmadik bal oldali bordádat, amíg nem kapsz levegőt, ezt pedig itt és most el fogom kezdeni, én, Sanyi, a postás!”

Tehát ne feledjük, ha úgy akarunk megfenyegetni valakit, hogy ezért büntethetőek is legyünk, feltétlenül szőjük bele hivatalos pozíciónkat, részletezzük a fenyegetés tárgyát és semmiképpen se használjuk a logikusnak tűnő, de jogilag (ki tudja, miért…) értelmezhetetlen jövő időt! Sőt, hogy mindenképp biztosra menjünk, az óvatosság kedvéért említsük meg azt is, kit fenyegetünk.

Például: „Itt és most el fogom kezdeni a homlokommal folyamatosan ütögetni a heréidet, kedves Kukurcsin Jóska, mert egy otromba fráter vagy, mondom ezt én, aki nem más, mint Péterfi Pál, a legkedveltebb kiskunhalasi lakatos!”

A fenti hasznos útmutatót követve még Magyarországon is feljelentenének a fenyegetés miatt.

Ha tetszett a bejegyzés, lájkolja a Képviselőfánk Facebook-oldalát, hogy elsőként értesüljön bejegyzéseinkről, valamint exkluzív rövidhíreinkről!

Amennyiben megtudott valami nagyon érdekes, nagyon furcsa, a valóság határait kívülről feszegető politikai érdekességet, küldje el szerkesztőségünk címére és virtuális képviselőfánkkal jutalmazzuk!

0 Tovább

Képviselőfánk

blogavatar

Bárcsak egész nap fánkot ennének a képviselők... A Képviselőfánk mindenhol ott van, híres és hírhedt politikusokról cikkez, első kézből közölve a szórakoztató kamut!

Utolsó kommentek