Szakértőnk röviden leírja, miért volt abszolúte szerencsétlen ötlet a „végtörlesztés” nevet adni az Orbán-kormány legújabb huszárvágásának.


Végtörlesztés. Vég. Most komolyan? Ki találta ezt ki? Egy ilyen, amúgy is vitatható elképzelésnek ilyen negatív hangzású nevet adni… a második Orbán-kormánynak eddig sem volt erőssége a kommunikáció, de ez egy új mélypont.

Ennyi erővel lehetne apokalipszistörlesztés is. Esetleg Antikrisztus-eljövetel-törlesztés. Még a Kétezertizenkettő-december-huszonegy-törlesztés is jobban hangzik ennél!

A nemzetközi bíróságokon  és a médiában, PR-szempontból sokkal könnyebben képviselhető egy lazább, békésebb nevű valami. Az ilyen jellegű elmaszkolásra jó példa volt a Széll Kálmán-terv.

Javasolnám az uccsótörlesztés, ezutánmárnemlesztörlesztés, hátulrólazelsőtörlesztés neveket.

Na, ad valaki állást a kormánynál?

Lájkolja a Képviselőfánk Facebook-oldalát, hogy elsőként értesüljön bejegyzéseinkről, valamint exkluzív rövidhíreinkről és kvízjátékainkról!

Bulvárhíreinkről a Botrány!-on olvashatnak, mely itt érhető el és itt lájkolható.

Amennyiben megtudott valami nagyon érdekes, nagyon furcsa, a valóság határait kívülről feszegető politikai érdekességet, küldje el szerkesztőségünk címére és virtuális képviselőfánkkal jutalmazzuk!