Korábban nagy botrányt kavart a pénzügyminiszter azzal, hogy Bécsben vásárolgatott, miután a magyar gazdaság és a hazai termékek fogyasztása mellett érvelt a Parlamentben. Óvatlan volt, ugyanis tovább fokozta a dolgot: lesifotós képek tanúsága szerint Ausztriában töltötte a karácsonyt.

Képünk illusztráció

A valódi képeket nem mutathattuk be

Persze meg tudjuk érteni Matolcsyt, hiszen a híres bécsi karácsonyi vásár és az apfelstrudel varázsa már nála erősebb embereket is elcsábított. Reméljük, jól belakomázott és sok olyan élmény érte, ami segíti gazdaságpolitikai gondolatainak, hm, felturbózását.

A paparazzik tanúsága szerint a pénzügyminiszter családjával együtt Ausztriába utazott az ünnepek idejére, hogy ezzel is unortodox módon segítse a magyar gazdaságot. Nemrég már lekapták Bécsben egy foszöld Peek & Cloppenburg táskával a kezében sétálgatva, ami szintén elég kínos lehetett volna, ha Matolcsy vette volna a fáradságot, hogy reagáljon a kíváncsi újságírók kérdéseire.

Mert ugye ha valóban Bécsben vásárolgatott, akkor azzal ellentmond a saját gazdaságpolitikájának: szerinte ugyanis azért volt szükség az „egykulcsos” adóra azért volt szükség, hogy az adócsökkentés miatt az emberek majd többet költekeznek, a belső fogyasztás pedig felpörgeti a hazai gazdaságot.

Lényeg a lényeg, Matolcsy György a jelek szerint Bécsben töltötte a karácsonyi ünnepeket családjával együtt. Információink alapján biztosra vehető, hogy a legtöbb időt a Mariahilfer Straßén töltötte (16,8 óra), második helyen az alvás áll (15,2 óra – eseménydús napok voltak kevés alvással), a dobogó legalsó fokán az étteremlátogatás helyezkedik el (10,1), a negyedik leghosszabb időtöltés pedig az ATM-ek előtti álldogállás volt (6,7 óra). Kérdés, ennyire nehéz-e neki megjegyeznie PIN-kódját vagy ekkora összeget költött-e el.

Matolcsy Bécsben shoppingolt - videó

Gyuri, állj meg, b***meg! – videó

75%-os ÁFA: Matolcsy György álma

Tegnapi cikkünk: Eltörölné a karácsonyt Semjén Zsolt

Természetesen nem maradhatott ki a programból a turisztikai nevezetességek megtekintése sem, a katolikus templomokat bizonyára kellően unortodoxnak találta a pénzügyminiszter.

Legyünk azért őszinték, Magyarország sem járt rosszul Matolcsy kis utazásával: az egy dolog, hogy a forint pár napnyi nyugodalmat kapott, de pénzügyeink őre valószínűleg csiszolgatta némettudását, ami sosem árt egy Angela Merkelekkel meg EU-válságokkal teletűzdelt, viharos politikai időszakban.

Persze ettől még nem egy kérdést vet fel furcsa lépése. Ki tudja, talán jobban érzi magát Ausztriában, mint nálunk? Ha erről van szó, ez bizony skandalum és lemondást érdemel.

Hogy miért döntött úgy egy felelős magyar politikus, hogy a szeretet ünnepét határainkon túl töltse, nem lehet tudni. Megkérdeznénk, de ez már a múltkor sem sikerült: a jelek szerint a spekuláció marad csupán.

Bízzunk bennek, hogy mindössze határon túli magyarokat látogatott meg.

Lájkolja a Képviselőfánk Facebook-oldalát, hogy elsőként értesüljön bejegyzéseinkről, valamint exkluzív rövidhíreinkről és kvízjátékainkról!

Írjon hülyeségeket politikusainkról! Küldje el szerkesztőségünk címére agymenését!