Magyarország tovább folytatja, amit elkezdett, holmi EB-elnökök kedvéért pedig abba nem hagyná: bár Orbán Viktort levélben szólította fel José Manuel Barroso, hogy vonja vissza a jegybankról és a pénzügyi stabilitásról szóló törvénytervezeteket. Szakértők szerint a miniszterelnök válasza egy diplomáciai középső ujjal volt egyenértékű.

Úgy tűnik, nincs szükségünk az EU vagy holmi IMF jóindulatára, eléldegél ez a kis ország Európa májában magától is, mindig lesz majd valaki, aki hitelez majd nekünk. Természetesen tökéletesen érthető Orbán Viktor hozzáállása, hiszen csak kevesen tudják, hogy titkos üzenetre bukkant Barroso levelében: ha véletlenszerűen kiválasztott betűket összeolvasunk, kiderül, hogy a bizottsági elnök titokban a „fuck you” szavakat rejtette el levelében.

Schwarzenegger így küldött el egy képviselőt a francba

Innentől kezdve mit számít egy diplomáciai középső ujj? Vagy az, hogy Orbán Viktor válaszlevelében a bekezdések kezdőbetűit összeolvasva a „european cocksucker” szavakra lelhetünk?

Bizonyára tévedés történt. Szíjjártó Péter szerint legalábbis minden rendben van, Barroso csak levelezőpartnerre vágyott, s ha Orbán egyből engedett volna, nem lenne okuk további leveleket váltani.

Orbán: Magányos vagyok

Újabb beszédét írta át Orbán

Arra viszont kíváncsiak lennénk, hogy így a huszonegyedik század hajnalán-kora reggelén mi a francért leveleket váltanak ezek a fontos nemzetközi politikusok? Borítékot, bélyeget kell venni, papírpazarlás, fákat is irtanak vele… a létfontosságú diplomáciai irat elkallódhat a postán, elrabolható, vicces kedvű tinédzserek által pornográf képekre cserélhető…

Miért nem e-mail? Feladó: josembarroso@europeancommission.eu – címzett: orbanviktor@magyarorszagminiszterelnokevagyok.hu – tárgy: jegybanktorveny

Még ravaszkodni is lehetne. „Kattints erre a linkre és négyötödös többséged lesz!” – és voilá, Barroso máris feltelepített egy trójait a magyar miniszterelnök gépére. Még a Facebook-profilját is meghekkelheti! Csak a Feri meg ne tudja…

S bár az Európai Bizottság nem az IMF, valószínűleg a Valutaalap sem veszi jó néven, hogy az MNB épületét narancssárgára akarják festeni. Pláne nem úgy, hogy Magyarország még a festékre is hitelt szeretne felvenni. Arra pedig aztán nem szoktak kölcsönt adni, hogy az abból felbérelt verőemberrel támadják meg az embert.

Bárcsak megalakulna a HMF (Hungarian Monetary Fund)! Ők tuti adnának hitelt. Vagy az AMF (Asian Monetary Fund), esetleg az SMF (Space Monetary Fund). Legrosszabb esetben Lázár János összerakja az FMF-et, a Fidesz Valutaalapot.

Fi Dezső esete a kölcsönkért tízezressel – fabula a mai Magyarországról

Simor Andrásnak is örülnie kellene, tényleg. Meg úgy egyébként mindenkinek. Hát normális eredményeinket nézve mikor foglalkozott volna velünk ennyit Európa? Reflektorfény irányul ránk! Évszázadok óta siránkozik a magyar, hogy a Nyugat sosem segítette nagy nehézségeiben, sem a tatárok, sem a törökök ellen. Most meg itt vannak, tömnek minket pénzzel és tudással! Már csak a feltételekről kell megegyezni.

Diplomáciai középső ujj, igaz? Barroso kap egy hosszabb távú levelezőpartnert, az IMF meg csak érezze magát megtisztelve, hogy elfogadjuk a pénzüket! Hát nem? Már csak pár apróság választ el minket a megállapodástól, olyan apróságok, mint holmi jegybanki függetlenség. Biztosak lehetünk benne, hogy még ha a gazdasági szabadságharc véget is ért, a tárgyalóasztal mögött még lehet azért bizonyítani.

Orbán hatalomra tör - videó

Tényleg, tanulhatna tőlünk Nyugat-Európa, elvégre Magyarországnak alsó hangon 500 éves tapasztalata van az orális kielégítés férfiként kevésbé élvezetesebb oldalában. Lehet, a pénzügyi válság az eurózónát is rákényszeríti, hogy kipróbálják ezt az alulértékelt szórakozási formát. Jól jöhet ekkor még a magyar tapasztalat.

Lájkolja a Képviselőfánk Facebook-oldalát, hogy elsőként értesüljön bejegyzéseinkről, valamint exkluzív rövidhíreinkről és kvízjátékainkról!

Írjon hülyeségeket politikusainkról! Küldje el szerkesztőségünk címére agymenését!