Tarlós szerint mindenki, aki azt feltételezi, hogy ideológiai alapon utasítaná el a „melegolimpia” budapesti megrendezését,  csak és kizárólag homofób lehet.

Tarlós ezt nem akarja nézni

Nem ez a főpolgármester első különös nyilvános megszólalása a „melegolimpia” ügyében: korábban már kijelentette, hogy nem tudja eldönteni, "nem diszkriminatív-e ez a rendezvény, ha ezen csak ilyen hajlamú emberek vehetnek részt, mert ha nagyon akarom, ez is a kirekesztés egyik formája."

Örömmel jelenthetjük neki, hogy nem az: a sporteseményen bárki részt vehet. Még akár Tarlós István is. Sőt, bármelyik kormánypárti politikus. Az LMP mondjuk pont nem, mert a szervezők félnek, hogy odaláncolják magukat a futókhoz a tolerancia jegyében. A főpolgármester mindenesetre ott folytatta, ahol abbahagyta, és homofóbiával vádolta meg vádlóit.

„Szerintem mindazok, akik szerint lehetséges, hogy egy főpolgármester döntéseit ostoba előítéletek és furcsa elképzelések vezethetnek, akik nem feltételezik, hogy döntéseimet nem kristálytiszta tények határozzák meg, azok homofóbok.

Furcsa gondolat, mit ne mondjunk. Lehet, csupán nyelvbotlás az egész, és csak homofóbfóbot akart mondani, de ez valószínűtlen, elvégre már elutasította, hogy nagyipari szinten utálná a homoszexuális embereket.

Dörner és Csurka a Corvin Mozira pályázik

Zagyva György nincs tisztában a melegrekord fogalmával

A börtönválogatott - videó

Coming outolt a jobbikos képviselő

Az is lehet, hogy a szó értelmével nincs tisztában, és azt gondolta, hogy a „homofób” a Tarlós Istvánt nem kedvelő, ellenzéki beállítottságú embereket jelöli. Ez teljességgel logikusnak hat.

Tarlós udvarias, de elutasító levélben válaszolt Berlin polgármesterének, kijelentve, hogy személy szerint nem szívlelheti a melegek nézegetését, ő magánemberként tehát nem támogatja a „melegolimpiát”. Ettől persze még meg lesz tartva, hiszen egy politikus magánvéleménye mit sem számít: lehet, Orbán Viktor titokban szerelmes Lendvai Ildikóba, ettől még az MSZP-t vállalhatatlannak fogja tartani.

A főpolgármesternek még egy megjegyzése volt az ügyben: „Nem kívánom kommentálni, de harmadjára is kommentálni fogom: bár én magánemberként ítélem el a rendezvényt, a Jobbik pártként, hivatalos „személyként”. Én nem tiltatom be, ugyanis tisztában vagyok a melegek melegi, pardon, emberi jogaival. A jelek szerint Vona úr nincsen.”

Vona Gábor felháborodottan utasította a vádakat. „Mi van, már a homofóbok közt sincs barátság?”

Lájkolja a Képviselőfánk Facebook-oldalát, hogy elsőként értesüljön bejegyzéseinkről, valamint exkluzív rövidhíreinkről és kvízjátékainkról!

Írjon hülyeségeket politikusainkról! Küldje el szerkesztőségünk címére agymenését!