Mint tudvalevő, a BKV a csőd szélén áll, s így milliók napi közlekedése van veszélyben. A helyzet ugyebár az, hogy a vállalat hatalmas támogatásokra szorul, hogy egyáltalán üzemelni tudjon. A vállalat vezetése a legutolsó támogatás nagy részét vezetőségi prémiumok kifizetésére fordította, így újra üresek a zsebek: itt az ideje, hogy a pénzügyminiszter belépjen a képbe.

A budapesti tömegközlekedés ügyét kétségbeesetten tologatják egymás közt a kerületi polgármesterek, Tarlós István és a felsőbb körök, remélve, hogy valaki, akárki más majd a zsebébe nyúl és hajlandó helyrepofozni a BKV-t.

A polgármesterek pénz híján jó tanácsokkal szolgáltak a fővárosnak azon a keddi találkozón, amelyet a BKV finanszírozása ügyében hívott össze a főpolgármester. A felvetéseket jövő hétfőn újabb javaslatcsomagban küldi el a főváros a kormánynak, remélve, hátha csinálnak is majd valamit.

Tarlós István közölte az újságírókkal, hogy a miniszterelnök kérésére összehívott találkozótól nem pénzt vár, hanem ötleteket, javaslatokat a közlekedési társaság fenntartható gazdálkodására. Megjegyezte: ha valaki mégis pénzt akar adni, nem fogja megakadályozni, ugyanis „bármit is mondjak, nem fog ártani”.

A főpolgármester az egyeztetésen azt hangsúlyozta, hogy a vállaltnak áprilisig majdnem 40 000 000 000 forintot kell visszafizetnie, különben ez a csodacég össze fog omlani, Hagyó ide vagy oda. A BKV esetleges csődje után elveszne a négyes metróra kapott uniós támogatást is, és a fővárost is csődeljárás alá vonnák. Na, az meg aztán akkora csontváz lenne, mint ide Tel-Aviv.

A fenyegetések-aggodalmak végül meghallgatásra találtattak, mégpedig nem másnál, mint Matolcsy „Másfélkulcsos” Györgynél. A nemzetgazdasági miniszter egy magánbeszélgetés során kijelentette, hogy mivel minden nap BKV-val megy be a parlamentbe, így szívügye, hogy a vállalat feltétlenül működőképes maradjon.

Ambrus Attila lesz az új pénzügyminiszter

Hókotróval kellett kimenteni Matolcsyt

Matolcsy tehát a jelek szerint saját zsebből tervezné kifizetni a BKV adósságait. Ez persze azt jelenti, hogy vagyonbevallása alapvetően hamis volt, de persze az is lehet, hogy mindössze csak számolni nem tud.

Vagy a vagyonbevallása nem stimmel, és elszámolta magát potom negyvenmilliárd forinttal, esetleg százszor megnyerte a Legyen Ön Is Milliomost, vagy félreszámolta a BKV adósságait.

Egy biztos: úgy, ahogy a nemzetgazdaság is, most már a BKV is jó kezekben van.

Lájkolja a Képviselőfánk Facebook-oldalát, hogy elsőként értesüljön bejegyzéseinkről, valamint exkluzív rövidhíreinkről és kvízjátékainkról!

Írjon hülyeségeket politikusainkról! Küldje el szerkesztőségünk címére agymenését!