Magyarország miniszterelnöke történelmet írt: ő lett az első kormányfő, aki a világűrbe jutott. Méltó utódja Farkas Bertalannak, és még országunkat is öregbíti: véleménye szerint hazánk jövője a csillagok közt van. Egyelőre maga Orbán is – és fogalmunk sincs, hogy fog visszajönni.

Sokak meglepetésére veszélyes küldetésre vállalkozott Orbán Viktor: az első magyar műhold társaságában kirepült a világűrbe. Az ESA-tagság, illetve a magyar tudományos élet szempontjából elmondhatatlan fontosságú küldetés a miniszterelnökkel a fedélzeten járt sikerrel.

Sokan féltek, hogy a Challenger-katasztrófához hasonló szörnyűség következik be majd a guyanai állomáson, de minden rendben zajlott: a műhold sikeresen kijutott a Föld atmoszférájából, a rá celluxszal felerősített, szkafanderes Orbán Viktorral együtt.

Többen féltették a miniszterelnököt, hiszen a szokásos kétéves felkészítés illetve megfelelő biztonsági intézkedések nélkül ment az űrbe, de orbáni nagyszerűsége minden veszedelemtől megvédte őt, a rakétát és a műholdat. Pár órával az indulás után már sikeresen pályára is álltak.

Ha már így adódott, Orbán Viktor gyorsan el is mondott egy beszédet. Elemzőink szerint igencsak hatásos volt a narancssárga szkafander és a háttérben ragyogó nap. A miniszterelnök kifejtette, hogy hazánk jövője „a csillagok közt van”, és „innen fentről nincs már olyan, hogy Kelet meg Nyugat”.

Egy apró problémánk még mindenesetre van, azt ugyanis nem tudjuk, hogyan fog Orbán visszajutni a Földre. A rakéta egyszerhasználatos volt, jelen állás szerint pedig a műholdba kapaszkodva kering a bolygó körül, geopolitikai riválisainkat fürkészve egy földrajzi atlasz segítségével.

Majdnem halálra fagyott Orbán Viktor

Orbán Viktor hajléktalant vett magának

Orbán el nem mondott beszéde

A helyzet megoldására több javaslat is született, az egyik már folyamatban is van: komoly költségvetési forrásokat irányítottak az első magyar űrrepülőgép megépítésére, ami így 2021-re készen is lehet. Sajnálatos módon nem valószínű, hogy a miniszterelnök addig eléldegélne újrahasznosított vizeletén.

Pontosan ennek okán került szóba az a lehetőség is, hogy az EU-IMF-támogatásokba bevonják az ESA-t is, hogy sürgősséggi jelleggel potom ötszázmillió euróért valahogyan lehozzák Orbán Viktort a fellegekből, illetve a csillagok közül.

„Nemcsak a magyar űrtevékenység, de a magyar gazdaság mérföldköve is lehet Orbán Viktor visszahozatala” – fogalmazott egy magát megnevezni nem kívánó szakértő. Még mi sem tudjuk, ki volt ő.

Lájkolja a Képviselőfánk Facebook-oldalát, hogy elsőként értesüljön bejegyzéseinkről, valamint exkluzív rövidhíreinkről és kvízjátékainkról!

Írjon hülyeségeket politikusainkról! Küldje el szerkesztőségünk címére agymenését!