A Fidesz és a KDNP javaslatban kezdeményezi, hogy a kormány 2014-ig költözzön ki az Országgyűlés épületéből, a Parlament előtti tér pedig kerüljön az állam kizárólagos tulajdonába. A Parlament épületéből luxus-paintballpálya lehetne, a képviselők pedig már csak a válságadó szigorú betartatásának érdekében is a Tesco áruházlánc Fogarasi úti épületébe költözhetne, valahová a péksütemények és a hentespult közé.

A paintballpályát Csányi Sándor cége üzemeltetné, az árak pedig lövedékenként tízezer forintról indulnának – a bevételt természetesen az államadósság ellenni harcra fordítaná a kormány.

Megfelelő áron különböző rendezvényekre is kibérelhető lenne az épület, a tervekben szerepel többek között játékos koronaúsztatás, „Tartózkodj a szobafogságtól!” az ülésteremben, amatőr filmesek támogatása a Parlament, mint forgatási helyszín biztosításával és éves „Legyen Ön is házelnök!”-kvízműsor.

A kabinet nagy valószínűséggel a Fogarasi úti Tesco-ba fog költözni, ennek több oka is van. Egyrészt a képviselők fizikailag is közelebb kerülhetnek a képviseltjeikhez, másrészt pedig így könnyebb beszedni a Tesco által fizetendő komoly válságadót. „És hát azt sem szabad elfelejteni, hogy nagyon finom az a sajtos stangli a pékáru osztályon, basszuskulcs!” – nyilatkozta Szíjjártó Péter a Képviselőfánknak.

Az LMP is elégedett azzal, hogy az Országgyűlés Zuglóba költözik. Önkormányzati képviselőjük, Várnai László második lett a kerület időközi választásain. A párt képviselői abban bíznak, hogy a magas támogatottság a környéken jó hatással lesz a mindennapi képviselői teendőikre.

Meg hát ugyebár a legkisebb is számít.

A javaslatot a KDNP is támogatja, de Semjén Zsolt a mai napon elmondta, hogy kilépnek az ötlet mögül, amennyiben a Tesco – és ezzel az Országgyűlés – nem zár be vasárnaponként. A Fidesz még nem reagált erre hivatalosan.

A Jobbik képviselői egyhangúan tiltakoznak. „Nem gondoltam volna, hogy valaha is fel akarnám gyújtani az Országgyűlésnek otthont adó épületet, de a brit globalizáció undorító bástyájának nem vagyok hajlandó napi rendszerességgel nyalni a talpát” – közölte Vona Gábor. „Fel sem tudom fogni, miért nem a CBA-ba költözünk” – ironizált a napokban coming out-olt Zagyva György.

A Magyar Szocialista Párt nem nyilatkozott még az ügyben, ugyanis túlzottan el vannak foglalva Gyurcsány Ferenccel. Ő speciel írt pár sort a Facebookon:

„Megdöbbentő, hogy már ebből is üzletet csinálnak. Orbánnak már a kormányzás sem több, mint másnak egy hétvégi nagybevásárlás.”

 

Szanyi: Munkabéreket eltörölni, nyugdíjakat megtriplázni!

Orbán születési bizonyítványát követeli Mesterházy Attila

Gyurcsány visszavonul a politikától!

Orbán: Magányos vagyok

Gyurcsány Ferenc nyálcseréje