Magyarország köztársasági elnöke már nem egy helyesírási hibát vétett a közelmúltban, de most hirtelen még a szokásosnál is nagyobb bakit követett el: saját nevét sikerült helytelenül papírra vetnie. Nem is egy alkalommal.

A Sándor-palota őrei nagyon sokáig tanácstalanul kerestek egy bizonyos Skhmitty Pák nevű titokzatos férfit, aki aláírt különféle hivatalis iratokat és hitelesített nem egy törvényjavaslatot. A kutatást és vészhelyzetet sikerült titokban tartani, de miután kiderült, hogy mindvégig a köztársasági elnököt hajkurászták, egy röhögéstől fuldokló ottani munkatárs mindent elmesélt a Képviselőfánk szerkesztőségének.

Mint kiderült, egész egyszerűen csak a túlterjengő köztársasági elnök furcsa elírásai miatt kerestek szellemeket a biztonságiak: Schmitt Pál volt az mindvégig, aki a furcsaságokat firkantotta különféle iratokra. Egész egyszerűen csak annyi történt, hogy elírta a saját nevét.

A későbbi vizsgálatok során kiderült, hogy nem csak egy fantom ámokfutása tartotta lázban a nemzetbiztonságiakat: kerestek ők Shmit Paul-t, Zhmitt Baál-t, Smit Peel-t is. A negyedik elírásból már rájöttek, kivel van dolguk: a Nemzet Tollával.

Miután közölték Schmitt Pállal, hogy Schmitt Pál a köztársasági hivatalos titokzatos behatolója, Schmitt Pál Schmitt Pál-érdeméremmel jutalmazta a Schmitt Pál felkutatásában részt vevő embereket.

Ma éjjel ismét nyugodtan alhatnak a Sándor-palotában.