Rég volt már ilyen jogos a három felkiáltójel, olyannyira, hogy egyáltalán nem használtuk még soha. Mindenesetre eljött az idő, hogy beszálljunk a nagy plágiumjátszmába, mégpedig egy újabb világrengető felfedezéssel: az a pár oldal, amit eddig Schmitt Pál sajátjának állíthatott, szintén másolat.

Vaníliás karikák ide vagy oda, jelen állás szerint állni látszik a vád, miszerint Schmitt Pál kisdoktori dolgozatának 180 oldalát a ma már jól ismert bolgár Nikolaj Georgiev hasonló témájú, korábbi írásából emelte át voltaképpen szó szerint (bár azt meg kell hagyni, a fordítás komoly hibákat tartalmazott). Ez azonban még nem minden.

Nemrég kiderült, hogy további 30-35 oldal szintén nem a köztársasági elnök tollából származik, ugyanis bátor kutatómunka segítségével kiderítették, hogy egy bizonyos Klaus Heinemann idevágó tanulmányából is kiollózott egy középhosszú szakaszt.

A köztársasági elnök korábban lenyilatkozta, hogy szerinte teljesen oké egy kb. 210 oldalas szövegből 180 oldalt szóról szóra átemelni, ha jelezzük a forrást. Itt még csak erre sem került sor, a dolog pikantériája ugyanis az, hogy bár az összes, Heinemann által megjelölt forrást megjelölte (úgy, hogy valójában semmit nem idézett tőlük), magáról a németről elfelejtkezett.

Fiatalkori szenilitás, van ilyen! A kérdés csak az: kié a maradék 17-18 oldal?

Hát csak nem Schmitt Pálé, az túlontúl kézenfekvő lenne! Ha már itt tartunk, valószínűbb, hogy aláírja a disszertációt, mint hogy megírja azt.

Újévi beszéd 2: Schmitt Pál visszavág
Előrelépés a tavalyihoz képest, de...

Schmitt Pál kitüntette saját magát
Minden szentnek maga felé hajlik a tolla.

Schmitt Pál ijesztgeti az újévi tévénézőket – videó
Vigyázat, csak erős idegzetűeknek!

Schmitt: Nem kellett volna aláírnom az Alkotmányt!
Köztársasági elnöki coming out!

A nyelvvédelem kettős ügynöke
Már legelső írásunkban elárultuk, ki Schmitt!

Mi mindenesetre fáradhatatlan nyomozómunkával kiderítettük, hogy a maradék 17 oldal nem másnak, mint az Okosabb vagy, mint egy ötödikes? egyik okos ötödikesének (aki ma már egyébként gimnáziumba jár és mélyen hallgat múltjának e sötét foltjáról) munkája, aki információink szerint másfél kiló csokoládét kapott ellenszolgáltatásképpen, melyet a MOB költségvetéséből állt a fiatal Schmitt.

Az „Iskolai tornatermek belülről” című szakasz témájában ugyan látványosan kilóg a többi, olimpiatörténetet és olimpiai sportágakat taglaló fejezetek közül, de mindenképpen erénye, hogy fogalmazásában magasan felülmúlja a disszertáció többi részét.

Azt már megállapították, hogy a szerzőként feltüntetett „Schmitt Pál” szavak valóban Schmitt Pál saját munkáját alkotják, egyes feltételezések szerint talán az egyenesen franciából fordított cím is megajánlható neki egyfajta lustasági címen. Ez így mindenesetre még mindig elégtelenszagú.

Lájkolja a Képviselőfánk Facebook-oldalát, hogy elsőként értesüljön bejegyzéseinkről, valamint exkluzív rövidhíreinkről és kvízjátékainkról!

Írjon hülyeségeket politikusainkról! Küldje el szerkesztőségünk címére agymenését!