Sok mindent láttunk már a magyar politikai életben, a józan paraszti ésszel értelmezhetetlen fordulatokból sem volt hiány: a mai sztori azonban, úgy látszik, mindent visz. Elvégre milyen az, amikor valaki azt mondja egy politikustársára, hogy „beszari, hazug, hűtlen kezelő, becsületsértő” – majd még be is pereli becsületsértésért?

Képünkön a becsületsértés tankönyvi példája. Lásd még: becsületsertés.

Nagyon érdekes, kifordított világban éli ma mindennapjait az átlag magyar ember. A svájci frank árfolyama lassan akár kétszer akkora is lesz, mint amikor felvette hitelét, magánnyugdíj-befizetéseit megvédték, most pedig megtudhatta, hogy a(z állítólagos) rágalmazó perel?

A hódmezővásárhelyi közgyűlés az a hely, ahol a logika szokásos szabályai a jelek szerint nem működnek. Egy bizonyos Havránek Ferenc, aki a Zöld Baloldal színeiben ül egyébként a testületben, egy zavaros hódmezővásárhelyi ingatlanügyletet szeretett volna kivizsgáltatni.
Először is, a kivizsgálásra nem fog sor kerülni. Másodszor, a jelek szerint már a feltételezés is annyira felháborító, hogy akár perbe is foghatják miatta.

A sztori ott válik érdekessé, hogy a perelő, egy bizonyos Lázár János, akit olvasóink talán ismernek. A finom úriember  a következő szavakkal illette kollégáját: „beszari, hazug, hűtlen kezelő, becsületsértő”. Ugyanő indított most pert a közgyűlésen elhangzott vádak miatt, egyelőre természetesen csak ismeretlen tettes ellen.

Tankot igényelne a kivagyi frakcióvezető

Nemrégen részletes és pontos tanácsokat adtunk az olvasóknak, hogy hogyan fenyegetőzzenek úgy, hogy az még Magyarországon is pert érjen. Ez a történet még a Képviselőfánk sokat látott szerkesztőségét is megdöbbentette.

Természetesen ez csupán egy helyi politikai ügy, de érdekes gondolatokat juttat az ember eszébe. Ha lazán értelmezzük az eseményeket és feltesszük, hogy a „beszari, hazug, satöbbi, satöbbi” szavak is felérnek egy becsületsértéssel, akkor hazánkban megtörténhet a jogi csoda: ha megölök valakit, vádolhatom az áldozatom gyilkossággal.

Kíváncsian várjuk az első embert, aki egy pénztárca elemelése után vádlón kiált a volt tulajdonosra: „Tolvaj! Fogják el!” – majd e logika alapján az elfogás után vissza is adná a pénztárcát.

A korrupt cégvezető korrupcióval vádolhatná az adóellenőrt, a megerőszakoló könnyes szemekkel érvelhetne, hogy ő nem akarta egyáltalán, a tömeggyilkos pedig előadhatná, hogy húszan vetették rá magukat. Az a golyó a fejükbe csak valahogy odavarázsolódott. Bizonyára önvédelem volt.

Érdekes világ lenne. A jelek szerint sürgősen szükségünk van arra, hogy Kafka reinkarnálódjon. Ha így folytatjuk, Magyarország maga lenne a megvalósult álom számára.

Ha tetszett a bejegyzés, lájkolja a Képviselőfánk Facebook-oldalát, hogy elsőként értesüljön bejegyzéseinkről, valamint exkluzív rövidhíreinkről!
Mindennap új írás!

Bulvárhíreinkről a Botrány!-on olvashatnak, mely itt érhető el és itt lájkolható.
Mai írásunk:
Spermaízű rágót dobtak piacra

Amennyiben megtudott valami nagyon érdekes, nagyon furcsa, a valóság határait kívülről feszegető politikai érdekességet, küldje el szerkesztőségünk címére és virtuális képviselőfánkkal jutalmazzuk!