„Nem értem, miért akarják elvenni a frekvenciájukat a srácok, én remekül szórakozom az adásokon”- nyilatkozta a Fidesz frakcióvezetője, amikor a Klubrádió sorsáról kérdezték. Orbán tajtékzik.

Egy visszautasíthatatlan ajánlat?

Úgy látszik, nem is lesz olyan egyszerű a Klubrádió megszüntetése: most nem arra gondolunk, hogy az egész pofás kis tüntetés vagy a nemzetközi felháborodás bárminemű hatást gyakorolna a kissé önfejű Fideszre, hanem arra, hogy maga Lázár János szólalt fel a rádió védelmében.

Mit ne mondjunk, igencsak meglepőnek találtuk a Fidesz frakcióvezetőjének álláspontját, különösen elhíresült megszólalása után, miszerint „aki Klubrádiót hallgat, az annyit is ér”.

A helyzet azonban az, hogy Lázár szívesen hallgatja a Klubrádió adását, mivel véleménye szerint „ez a legviccesebb rádióadó, már évek óta ezt hallgatom és nem a kabarét”, illetve „Bolgár úr igazán elmehetne a Sas kabaréba”.

Bár a Klubrádió műsorvezetője nem feltétlen ért egyet a frakcióvezető értékítéletével, riporterünknek elismerte, hogy „minden segítség jól jön most”. Bár Lázár a rádióért tüntetőkhöz nem csatlakozott, jelezte, hogy mindent meg fog tenni, hogy ne veszítsék el frekvenciájukat. „Ha nem hallgathatnám nap mint nap ezt a humorbombát, teljességgel elkedvetlenednék, és kinek kell egy depressziós frakcióvezető? Még a végén véletlenül félreszavaz” – üzent félreérthetetlenül a miniszterelnöknek Lázár.

Tegnapi beszámolónk: Gyurcsányt látták a kormánypárti tüntetésen
PR-diadal? Szégyen? Médiahekk? És mit keres ott egy szál ingben?

Tankot igényelne a kivagyi frakcióvezető
Az Audi nem elég, tank nélkül annyit is érünk.

Lázár János szavai önálló életre kelnek
Marslakókat találtak a Földrajzinév-Bizottságban!

Tudniillik Orbán Viktor feltétlenül meg akarja szüntetni a Klubrádiót, hogy a „baloldali dekadenciának” Magyarországon „még csak írmagja se maradjon”. Komoly vitákat keltett már a párton belül az MSZP történelmi felelősségét feszegető törvény gondolata is, az pedig már a párttársainak is sok volt, hogy betegyék őt magát az Alkotmányba.

Voltaképp elkerülhetetlen volt az összecsapás. Nem feledhetjük azt sem, hogy ez az az ország, ahol a megszűnő Sláger Rádió több embert vitt az utcára, mint Torgyán József legszebb napjaiban. Avagy nem csak a szólásszabadságot nem vehetik el tőlünk, hanem a Modern Talking és az Alphaville legszebb slágereit sem.

Lényeg a lényeg: Orbán Viktor és Lázár János egymásnak fog feszülni, a csata győztese pedig eldöntheti a Klubrádió sorsát. De vajon merre fog mozdulni az a hüvelykujj: felfelé vagy lefelé? Egyáltalán, kié lesz az a hüvelykujj? Megkapja-e Lázár napi vicckoktélját vagy Orbán fogja megtisztítani az étert a baloldali étertől?

Bolgár György szerint csak meg kellene beszélniük az egészet.

Lájkolja a Képviselőfánk Facebook-oldalát, hogy elsőként értesüljön bejegyzéseinkről, valamint exkluzív rövidhíreinkről és kvízjátékainkról!

Írjon hülyeségeket politikusainkról! Küldje el szerkesztőségünk címére agymenését!