Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Határon inneni választójog? Minek?

„Ha már itt tartunk, tök felesleges Magyarország határain belül szavaztatni, ezzel csupán a nemzet egységének hiányát fejezzük ki évről évre” – hangzott el egy zártkörű tárgyaláson Orbán Viktor részéről.

A felvetés végülis jogos. Egy olyan országban, ahol néhanapján legonosztörpézik a miniszterelnököt, nyilvánvalóan nem elég fejlett a politikai kultúra a demokrácia klasszikus formájához. Már csak ezért is volt jó ötlet, hogy nem bocsátották népszavazásra az alkotmánytervezetet.

A határon túl élő magyarok jogaik és lehetőségeik után kajtatva folyamatosan figyelték a híreket és kénytelenek voltak tájékozottá válni – mindez nem mondható el határon inneni kollégáikról. Innentől kezdve tényleg érdemes elgondolkodni a felvetésen: ha már megadjuk a határon túliaknak a szavazójogot, miért ne vegyük el azt a határon inneniektől?

Még a logisztikai költségeket is csökkentené!

Riportereink természetesen mikrofonvégre kapták Magyarország miniszterelnökét, de ő nem volt hajlandó tájékoztatást adni az ügyben: „Először kell egy új Alkotmány, aztán lerendezzük a dolgokat a határon túliakkal, utána visszatérhetünk erre is. Keresni fogjuk a jogi megoldásokat.” – nyilatkozta.

Az utolsó gondolat azt sejteti, hogy a devizahitelben eladósodott állampolgárok nagy valószínűséggel minden körülménytől függetlenül el fogják veszíteni szavazati jogukat. Másrészt azt sem szabad elfelejteni, hogy „a dolgok lerendezése” jelenthet akár háborút is, márpedig Szlovákia megtámadása egy olyan elképzelés lenne, amit a Jobbik is támogatna.

Talán ezért foglalta le nemrég a kormány a www.tankokkalpozsonyba.hu weboldalt? Ki tudja. Az biztos, hogy Vona Gábor az, akinek tulajdonában áll a www.tankokkalbukarestbe.hu domain, e sorok írásakor azonban egyik oldal sem elérhető vagy működőképes.

A határon inneni szavazójog elvétele egy rendkívül érdekes gondolat, már csak azért is, mert a határon túliak nagy valószínűséggel arra fognak szavazni, aki szavazójogot ad nekik – nem meglepő módon. Ki tudja, talán 2014-ben már kilenctizedes törvényeket fog hozni Orbán Viktor?

Nem lepődnénk meg, ha Szlovákia megtámadása része lenne a kormány gondosan kitervelt gazdasági szabadságharcának.

 

ingyenes
webstatisztika

0 Tovább

Deutsch Tamást kommunikációs szakértőnek!


A tegnapi nap egyik legnagyobb híre a kormánypárt oroszlánjának, az EP-képviselő Deutsch Tamásnak Twitter-ámokfutása volt (itt találhatja meg a kíváncsi olvasó). Az egyik legtöbbet idézett megnyilvánulása a következő:

"Vannak szemét alakok.Vannak aljas emberek.Vannak rosszindulatú örültek. (sic!) Vannak irtózatos gecik.Vannak gusztustalan rohadékok.És van Gyurcsány"

A fentiek a jelek szerint olyannyira megragadták a különböző reklámcégek figyelmét, hogy állásajánlatokkal halmozták el Tamást. Ahogy Twitterén olvasható: „marketinges lettem, bitches”.

A közeljövőben valószínűleg a fentiek mintájára olyan gyöngyszemekkel találkozhatunk majd a hirdetésekben, mint a Van kutyaszar. Van egészségtelen kaja. És van a McDonald’s vagy Amennyiben ön is csupán egy szánalmas fehérjehalmaz, látogasson el a Fitness Centerbe!

Elemzők szerint Deutsch sokra viheti a szakmában, legalábbis mindenképpen eredményesebbnek ígérkezik, mint politikai karrierje – ez persze nem nagy szó.

Már meg is alakult rajongói klubja, a Deutsch Für Tamás – Deutschot Tamásnak! Egyesület, melynek célja az, hogy Tamás Twitterét többen kövessék, mint Charlie Sheen-ét. A cél érdekében hajlandóak még luxuskurvákra és kokainra is pénzt szánni – ha a fejtegetések igazak, utóbbit igencsak áron alul fogják tudni beszerezni.

Reméljük, politikusaink egyre nagyobb számban és egyre nagyobb mértékben terveznek majd a közösségi média hangadójává válni. A Képviselőfánk szerkesztősége kíváncsian várja Mesterházy Attila videós filmkritikáit, Kövér László szalonnaértékelő blogját, Szili Katalin megjelenését a Bezzeganyán, Sólyom László internetes képregényeit vagy Szanyi Tibor hivatali trollkodását.

Esetleg Gyurcsány Ferenc blogját.

ingyenes
webstatisztika

0 Tovább

Varga: Orbánnak az alkotmányban a helye

 

A Miniszterelnökség államtitkára tegnap lenyilatkozta, hogy a forintnak az alkotmányban a helye. Ma hozzátette: Orbán Viktornak is.

 

„Orbán úr hivatalos miniszterelnökként való rögzítése az új alaptörvényben magától értetődik szerintem” – nyilatkozta.

Varga Mihály szerint semmiféle hátránnyal nem jár a majdani választást érintően a miniszterelnökkel kapcsolatos tervezett rendelkezés. "Ha Magyarország valaki mással fogja felváltani Orbán Viktort, majd módosítani kell az alkotmány szövegét. Ezt azonban nem látom olyan rövid távú problémának, amely már most gondokat kellene, hogy okozzon" - közölte Varga Mihály és hozzáfűzte: meglepte, hogy kimaradt a tervezetből ez a passzus.

„Igen, természetesen szerepelni fog a neve az Alkotmányt megszavazók listájában, de ő ennél többet érdemel, lévén ő a Nemzeti Egységet Megtestesítő Személy” – fejtette ki álláspontját a kifejezések tengerében fuldokló Varga Mihály.

 

Shmit Tpál is támogatja a javaslatot, de óvatosságból inkább hangfelvétel formájában küldte közleményét, így nem találtunk benne azonosítható helyesírási hibákat.
„Tök jó ötlet. Csak rakjanak bele engem is” (átirat)

 

Varga szerint Orbán több mint húsz éve a hivatalos fideszes politikus Magyarországon, tehát egy fideszes nem "egy-két évről" szól.

 

„Mutassanak nekem egy maszopost, aki ugyanennyi ideig csinálta, de úgy, hogy nyolc évig ténylegesen csak szopott.” – tette hozzá.

 

Vannak olyan magától értetődő dolgok, amelyeket az alkotmánynak rögzítenie kell, ilyen például az, hogy Magyarország fővárosa Budapest. Amíg Orbán az ország miniszterelnöke - ami fontos alapeleme igazából mindennek -, addig ezt is tartalmaznia kell az alaptörvény szövegének" – mondta zárásképp.

 

Orbán Viktor sajtótájékoztatóján csak annyit mondott: „ha meglenne az egységes politikai akarat, évtizedekig kormányozhatna egy hozzám nagy mértékben hasonlító, megfelelő politikai beállítottságú, nem túl magas, sármos, 2002 és 2010 között ellenzékben seggelő, rendszerváltó politikus.”

 

Erről nem volt szó a kérdőívekben.

 

(ebből kreáltuk)

0 Tovább

„Ha nem egy szemüveges kért volna, igent mondok” – exkluzív interjú Matolcsy Györggyel

A Képviselőfánk exkluzív interjújából kiderül, hogy Magyarország elfogadta volna a versenyképességi paktumot, ha Herman Van Rompuy kontaktlencsét hordana.

Képviselőfánk: Üdvözöljük Önt, Matolcsy úr. Interjúnk témája a Magyarország által alá nem írt versenyképességi paktum. Elsősorban az érdekelne minket, miért érezte tárcája fontosnak, hogy hazánk kimaradjon a megállapodásból.
Matolcsy György:
A kérdésre nagyon könnyű válaszolni. Orbán Viktor és a Nemzeti Együttműködés Rendszere, valamint a nagy gazdasági szabadságharc, mely ’48 és ’56 mellett egyenrangúként fog bevonulni a történelembe…
(az itt hallható több órás unalmas szónoklatot kiszerkesztettük)

KF: Ez mind szép és jó, csak semmi köze nem volt ahhoz, amire kíváncsiak lennénk. Milyen okok vezettek a nemleges döntéshez? Milyen gazdasági folyamatok vannak a háttérben?
MGy:
Először is, a magyar nemzet zseniális. A tény, hogy a paktum szövegezésében és irányainak meghatározásában nem vett részt jelentős részben hazánk egyetlen fia sem, már önmagában is megnehezítette a tollat és reszketegebbé tette az azt fogó kezet, ha szabad ily cizelláltan fogalmaznom.

KF: Ez volt a legfontosabb érv a döntés meghozatala mellett?
MGy:
Természetesen nem. A döntés súlyponti eleme nem volt más, mint Gyurcsány Ferenc.
KF:
De hát miért? És egyáltalán milyen formában?
MGy:
Ha valamit tanulhattunk a magyar történelem elmúlt húsz sötét évéből (mely alól a ’98-02 szakasz természetesen kivételt képez!), akkor az az volt, hogy a szemüvegesekben nem lehet megbízni. Korruptak és egész nap lopnak és hazudnak. Ráadásul inkompetens szakbarbárok is. Ebből egyenesen következik, hogy Magyarország kormánya nem támogathat egy olyan elképzelést, amit egy fontoskodó pápaszemes európai marharépa vet fel!

KF: Herman Van Rompuy úrra gondol?
MGy:
Így hívják annak a Mittoménmilyen Akárminek az elnökét?

KF: Igen, az úr az Európa Tanács elnöke és egyenként tárgyalt az összes tagország képviselőivel.
MGy:
És az mit számít? Hiszen szemüveges!

 

KF: Egyszemélyi volt a döntés vagy megelőzte egyfajta nemzeti konzultáció?
MGy:
Kérem, mi minden egyes ellenzéki képviselőnek megküldtük a paktum szövegének átiratát, alatta vonalazott sorokkal, hogy kommentálni is tudják. Az már nem a Fidesz hibája, hogy annyira jelentéktelennek tartja az MSZP egy ilyen döntés meghozatalát, hogy egyetlenegy levelet sem küld vissza.
KF:
Információink szerint a leveleket egyenként fél tonnás kőtömbökre karcolták.
MGy:
Na és mit számít az? Egy jó, konstruktív ellenzék sziklákat mozgat meg az országáért, pontosan úgy, ahogy a Fidesz tette! És mi lett a vége? A fülkeforradalom! Az nem a kormánypártok hibája, hogy az ellenzék tettrekészsége egy döglött lajháréval egyenértékű!

 

KF: Mi lett a „Brüsszel nem fog nekünk diktálni!”-retorikával?
MGy:
Száz százalékig tartjuk hozzá magunkat. Mi nem vagyunk Belgium titkárnői, ha levelet akarnak legépelni, keressenek maguknak más bolondot.
KF:
Ez mind szép és jó, Matolcsy úr. Végül, de nem utoljára azt azért szeretnénk tisztázni, hogy pontosan milyen gazdaságpolitikai érvek és elképzelések játszottak közbe a fentiek mellett a döntés meghozatalában.
MGy:
Elnézést, hogy mik?
KF:
Köszönjük az interjút, miniszter úr!

 

 

ingyenes
webstatisztika

1 Tovább

Lehet Más a Magyar Szocialista Párt Politikája

Szili Katalin, a Lehet Más a Magyar Szocialista Párt Politikája néven megalakult új párt képviselője egyszemélyben fogja az összes, a Jobbiktól független ellenzéki álláspontot képviselni az alkotmányozási folyamatban. A két idevágó ellenzéki párt megkérdezésére innentől kezdve nincs is szükség.

Gyurcsány Ferenc tiltakozó blogbejegyzéssel rukkolt elő, de egy kommentelő megmagyarázta neki, hogy Szili Katalin = MSZP + LMP és mivel Ferinek csak kettese van matekból, ne szóljon bele.

Az elképesztően kifinomult érvelés megbénította a volt miniszterelnököt, aki jelenleg egy sajtószabadságügyi romkocsmában kezelteti idegösszeroppanását.

Az ellenzék, már amennyire módjában állt, természetesen tiltakozott. Mesterházy Attila kijelentette, hogy elhatárolódik Szilitől, de szóltak neki, hogy ennek nem sok értelme van. Szanyi Tibor is szeretett volna sajtótájékoztatót tartani, de párttársai kétheti lefejelés terhe mellett megtiltották neki, hogy a nyilvánosság előtt beszéljen.

Schiffer András közleményt adott ki, követelve, hogy Lázár János kérjen elnézést azért, mert létezik. Csurka István is meg akart szólalni, de Vona Gábor adott neki egy zacskó árpádsávos cukorkát. Riportereink szerint nagy valószínűséggel a következő választásig fog tartani, míg mindet elszopogatja.

A Képviselőfánk riporterei Lendvai Ildikót is meg akarták keresni, de információink szerint botoxkezelésen van. Amíg visszatér, a pletykák szerint VV Szandika lesz az MSZP ügyeletes rusnyája. Elemzők szerint ez a tény a kétharmados kormányerőt akár az egész alkotmányozási procedúrától is elrémítheti.

Szili Katalin mindenesetre nem tágít és nem érzi magát fenyegetve az ellenzéki tiltakozások miatt. A következőképp fogalmazott:

„A Lehet Más a Magyar Szocialista Párt Politikája (LMMSZPP) minden álláspontot meghallgat, összegez, rendszerez, kielemez és megvizsgál. Ja, és figyelembe is vesz. Ó, persze, a kormány felé is továbbítani fogja őket. Nem egy szemetesbe fogja dobni az összes kérdőívet olvasatlanul, röhögve. Hát hogy felejthettem el!”

A későbbiekben azt is kifejtette, hogy már csak azért sincs szükség az ellenzéki pártok közreműködésére, mert a rengeteg kitöltött kérdőív önmagában többet elmond a választók akaratáról, mint Gyurcsány összes blogposztja egybegyúrva vagy Mesterházy Attila levágott arcszőrzetgyűjteménye. S ha ez nem lenne elég, bármikor megkérdezhetik a zemberek emberét is.

Kérdésünkre, miszerint hogyan kellene egyszemélyes pártja szerint megváltoztatni az MSZP politikáját, Szili így válaszolt: „Hát, először is az egészet át kell nevezni Iddesz-re, majd kinevezni a Fidesz öregfiúk-klubjává. A többit majd megoldja Viktor vagy a Jani.”

Kíváncsian várjuk az alkotmányozással kapcsolatos fejleményeket. A parlamenti óvodában érdekes dolgokat csinált Tasó Lacika és Lázár Janika, ezekről a fenti linkre kattintva olvashatnak részletesebben.

ingyenes
webstatisztika

0 Tovább

Képviselőfánk

blogavatar

Bárcsak egész nap fánkot ennének a képviselők... A Képviselőfánk mindenhol ott van, híres és hírhedt politikusokról cikkez, első kézből közölve a szórakoztató kamut!

Utolsó kommentek