Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Schmitt: Nem kellett volna aláírnom az Alkotmányt!

A Nemzet Tolla megunta az önállótlanságot és úgy érezte, jobb ötlet lett volna a teljes médiakereszttűzben pofára ejteni Orbán Viktort.

 

(helyesírási hibák nélkül közöljük) „Jelen állás szerint totálisan jelentéktelen vagyok, tényleg olyan, mint egy motor egy narancssárga Lamborghiniben, abszolút nem ezért nézik az autót. Nem akarok egy lábjegyzet lábjegyzete lenni a történelemkönyvben, amikor fontos is lehetek.”

Itt elővett egy nemzetiszín zsebkendőt és sírdogált kicsit. Miután összeszedte magát, folytatta:

„Fontos lehettem volna, mindig is fontos akartam lenni. Állandóan küzdöttem a pozíciókért, mindig harcoltam, hogy súlyom lehessen. És most meg én barom, elpuskáztam a lehetőségem. Visszamondhattam volna az aláírást és lehettem volna a majdani ellenzék vezéralakja. Nem röhögnének rajtam. Nőtt volna egy gerincem.”

„Ez a húsvéthétfős baromság is nevetséges. Komolyan muszáj volt ezt napra pontosan egy évvel a választás után aláírni ezt az izét, amit Alkotmánynak nevezünk? Soha nem mossuk le erről a cuccról, hogy egypárti.”

Két konyakkal később folytatta.

„Önerőből sose lettem volna köztársasági elnök. És basszus, ha lett volna vér a pucámban, most lehettem volna valaki.”

A Képviselőfánk szerkesztősége szerette volna megkapni az Alkotmányt aláíró tollat, de Schmitt inkább az elárvereztetés mellett döntött. Felszáradt könnycsepjeit a magyar nyelv oltárán fogja majd feláldozni.

0 Tovább

Elfogadták a Nemzeti Rombolmányt

 

 

A Képviselőfánk politikai elemzője két nap késéssel és nagy mennyiségű alkohol fogyasztása után gyorsan megírta, miért kellene Rombolmánynak nevezni az Alkotmányt.

Az ellenzék minden egyes kormányakciót kritizál – nem lenne egyszerűbb az egyiket olyan felháborítóvá tenni, hogy ezzel foglalkozzanak a következő három évben?
Ehhez tökéletesen elég lenne egy szimbolikus cselekedet: az Alkotmány átnevezése Rombolmánnyá ideális lenne.

Lássuk be, innentől kezdve alig foglalkoznának az emberek a tartalmával vagy a kormány többi intézkedésével: miközben pedig ezen rugózik az ellenzék, a kormány végrehajthatja a fontos megszorításokat, a további hatalomkoncentráló intézkedéseket és akár még Brüsszelt is megostromolhatja.

Hasonló hatású intézkedés lehet, még ha kisebb szinten is, a Jobbik „Bal-lik”, az LMP „Ugyanolyan a Politika” vagy az MSZP „Külföldi Szocialista Párt” néven való nevezése. Ha mindezt belefoglalják az Alkotmányba, akarom mondani a Rombolmányba, kumulatív hatásuk harminc évnyi muníciót adna Debreczeni Józsefnek.

Most már minden csak Smit Tpálon múlik…

0 Tovább

Orbántól vette a csalás ötletét az RTL Klub?


Mint ismeretes, a Való Világ tegnapi párbajának kimenetele finoman szólva is gyanús lehet a semleges szemlélőnek (ergo minden értelmes embernek). Ennek csupán az az aktuálpolitikai vonatkozása, hogy a csatorna munkatársai igencsak a miniszterelnökére hajazó formulákkal és nyilatkozatokkal hajtották el a kíváncsisodókat.

„Az emberek döntöttek, a csatorna csak az ő akaratukat követte” – nyilatkozta Stohl András, majd felszívott egy újabb csík kokaint.

„A nép a nézettségi adatok alapján megadta a felhatalmazást az RTL Klubnak, hogy a műsort kedve, illetve a nézők szerint alakítsa” – közölte riporterünkkel Lilu.

„Kurva jó vagyok!” – csak ennyit mondott Sebestyén Balázs.

Mint láthatjuk, a fenti megnyilvánulások ijesztő mértékben hasonlítanak Orbán Viktor, illetve a Fidesz rendszeresen használt retorikájához. Most nem szeretnénk értekezni a kormánypártok túlszerepeltetéséről a (köz)médiában – ezen a blogon is igencsak felülreprezentált a Fidesz –, ennél sokkal fontosabb a tény, hogy miniszterelnökünk bezárkózott az irodájába, elővette kedvenc plüssmaciját és az ujját szopizva sírdogál.

„Ez az én szövegem vo-o-holt” – hallatszik a szívszorító mondat odabentről.

Tapasztalva már, mi történt a Földrajzinév Bizottsággal vagy igazából bárkivel, aki ellentmondott a kormánynak, csak találgatni tudunk, mi lesz a következménye egy ilyen szintű blaszfémiának. Ki tudja, lehet, hogy támogatni fogják a Jobbik választási ígéretét és lerombolják a kertévéket.

Innentől kezdve két dologban lehetünk biztosak:

1)      Stohl András nem ússza meg letöltendő nélkül

2)      A csalást az RTL is megússza.

 

 

ingyenes
webstatisztika

0 Tovább

Tartós akadályoztatás Esztergomban

Hölgyeim és Uraim, a Képviselőfánk blog eddigi írásainak hosszú, hosszú sorába tökéletesen beleillik a mai hírünk is. Olyan dolgokról írtunk már, mint Kerényi János szektáns akciói, vagy akár az unokák után adandó extra szavazati jog, esetleg Berlusconi baktalórántházai disznólkodásai vagy a Slota által felvetett köpködőverseny.

A fenti impozáns listába tökéletesen illik mai hírünk is: az esztergomi polgármester nem hívja többet össze a képviselőülést.

Hogy miért? Tétényi Éva szerint „végleges megoldást az Esztergomban kialakult helyzetre a testület feloszlatása és új választása adhat” csupán. Úgy tűnik, az elmúlt hónapok parttalan politikai csatározásait és machinációit megelégelve az esztergomi polgármester új eszközökhöz nyúlt.

A politikus úgy érvelt, hogy a fideszes képviselők együttműködési készségének teljes hiánya miatt tartósan akadályoztatva van munkájában, ezért a jövőben nem tartja meg az üléseket.

Korábbi érvelése szerint bojkottálják a munkáját. A hivatalban állítása szerint az elmúlt két hétben "politikai tisztogatással" távolították el a munkatársait, a jegyző nem hajlandó együtt dolgozni vele, és az együttműködés hiánya miatt érdemi döntések maradtak el.

Mint láthatjuk, a fenti eseménysor igencsak abszurd a huszonegyedik század Európájában. Méltó társa a poszt elején felsorolt, a szerkesztőség fejéből kipattant ökörségeknek, tökéletesen illik a Képviselőfánkra.

Ja nem, ez nem illik a portfóliónkba. Ez egy viccportál.

De hát amúgy is április elseje van. Mi más szerepelhetne ilyenkor egy viccportálon, mint egy valódi hír? A történet amúgy is olyan abszurd, hogy áprilisi tréfa is lehetne.

(ebből kreáltuk, illetve vettünk át részeket)

 

ingyenes
webstatisztika

0 Tovább

Érdektelen a Velencei Bizottság

Szíjjártó Péter közleménye szerint a velencei kritika nem számít, előbb-utóbb úgyis a víz alá kerülnek. Bizottságostul, mindenestül.

„Nem értem, miért kellene foglalkoznunk ezeknek a vízivárosiaknak az okoskodásaival, hamarosan úgyis Atlantisz sorsára jutnak” – nyilatkozta a kormányszóvivő a Képviselőfánknak.

Bár elemzőnk szerint veszélyes az alapján megítélni egy külpolitikai véleményt, hogy a bizottság székhelye elsüllyedni készül-e vagy sem, a felvetés mindenképpen érdekfeszítő. A hosszú ideje tengertelen Magyarország végülis talán joggal érzi úgy, hogy egy vízben tocsogó bölcsészbrancs nekik ugyan ne dirigáljon.

Péter természetesen pontról pontra szedte szét az alaptalan vádakat.

„Nem értem, miért mondják, hogy nem volt széles körű és érdemi vita, bárki visszaküldhette a kérdőíveket. Komolyan, mi mást akarnak még? Népszavazást? Az ökörség lenne. Még maga Gyurcsány is megtehette visszaküldhette volna a kérdőívét – jó esetben ahelyett, hogy baromságokat írogatna a blogján. Egy vicc az az ember egyébként.”

A Bizottság szintén kifogásolta azt, hogy hogy az Alkotmánybíróság nem kapja vissza a jogköreit. A kormányszóvivő erre csak annyit mondott: „Nézzék, ez a testület az előző, undorító és fúj alkotmány hatására és alapján operált, a benne ülő taláros jogtudorok is azt ismerik jól. Ez az új, nemzeti, fantasztikus Alkotmány másfajta hozzáállást és másfajta testületet igényel – olyat, ami nem pofázik bele állandóan a kormány dolgába.”

A tervek szerint egyébként a repülőtér új nevét is szeretnék beleírni az alaptörvénybe, csakúgy, mint Orbán Viktor miniszterelnöki pozícióját.

A többi, a Bizottság által megfogalmazott kritikával (actio popularis megszüntetése, Charta, előzetes normakontroll stb.) Szíjjártó nem is foglalkozott részleteiben: „Ezek túlzottan elvont és lényegtelen kérdések, egy átlagos választó meg sem értené őket. Csupán formalitásnak számítanak, semmi többnek, azért mondják, hogy kötözködhessenek – mert nagyon rosszul hangzana, ha bármit is megdicsérnének.”

„Különben is, az egészről Gyurcsány tehet.” – zárta sorait.

(ebből kreáltuk)

 

ingyenes
webstatisztika

0 Tovább

Képviselőfánk

blogavatar

Bárcsak egész nap fánkot ennének a képviselők... A Képviselőfánk mindenhol ott van, híres és hírhedt politikusokról cikkez, első kézből közölve a szórakoztató kamut!

Utolsó kommentek