A volt miniszterelnök eltanult valamit Orbántól: az évértékelések tudományát. Jelen állás szerint teljesen mindegy, kormányon van-e az ember vagy sem, nyomathatja véleményét az elmúltegyévről és lesz, aki meghallgatja. Állítólag Kovács Pisti és Juhász Zsazsa is megpróbálkozhat a műfajjal, 5-5 nézőt várnak fejenként. Gyurcsány fő témája az volt, hogy miért is utálják őt annyira az emberek.

Persze nem ezzel kezdte, hanem egy fincsi kis önellentmondással, amit a laikusok nyelvére úgy lehetne a legkönnyebben lefordítani, hogy „nem akarom bántani Orbánt (…) de bántom Orbánt”. Első körben a megboldogult Csurka Istvánhoz hasonlította a miniszterelnököt, ami már csak azért sem stimmel, mert előbbi már halott.

Természetesen Gyurcsány nem ért egyet szinte semmivel, amit Orbán az elmúlt két évben (elmúltkétévben?) végrehajtott. Kijelentette, hogy mindenkit le kell váltani, akit Orbán nevezett ki, mert esküjükben elárulták a köztársaságot. „Magyarország nincs egyedül, de még sosem volt ilyen magányos” – dobott be egy oximoront a megszeppent közönség soraiba.

A Demokratikus Koalíció elnökeként azt mondta, új pártja azért jött létre, hogy összekösse "a szabadság és a szociális remény ügyét," és megakadályozza "a tömegek lecsúszását, mert ez meg fogja törni a demokratikus Magyarországot" - mondta Gyurcsány, a cinikus megfigyelők szerint kezében egy kalapáccsal.

A beszéd ekkortájt vett különös fordulatot, a volt miniszterelnök ugyanis saját szerepével kezdett el foglalkozni. Szerinte kormánya mindenki számára elérhetővé  tette az oktatást és igyekeztek azonos színvonalat biztosítani az egész országban. Orbánék ezzel szemben „megvonták a tanárok szabadságát, és bezárták az egyetemek kapuit”.

Gyurcsányt száműzték a Facebookról

Az MSZP népszavazást akar a korrupcióról

Gyurcsány Ferenc - titkos videó

Ezek után saját szerepére tért át: „Engem kiforgattak az országmegváltói pozíciómból! Máig sem értettem meg, mit csinálhattam rosszul, hiszen én a népért kúrtam el mindent!”

„Miért van az, hogy a gyűléseimre senki sem jön el, aki 60 éves kornál fiatalabb? Ennyire még én sem vagyok öreg! Miért nem szerettek?”

„Miért nem szerettek, választópolgárok? Komolyan jobban szeretitek Kádár II. Orbánt, mint engem? Miért? Miért?”

…majd könnyekben tört ki. Kínos egy jelenet volt.

Lájkolja a Képviselőfánk Facebook-oldalát, hogy elsőként értesüljön bejegyzéseinkről, valamint exkluzív rövidhíreinkről és kvízjátékainkról!

Írjon hülyeségeket politikusainkról! Küldje el szerkesztőségünk címére agymenését!