„Elszámoltam magam” – nyilatkozta a nemzetgazdasági miniszter, amikor kirángatták a hatalmas hókupac alól, ami házának tetejéről esett rá. A jelek szerint Matolcsy azt gondolta, hogy az a másfél méteres hótömb budapesti rezidenciája fölött úgyis ottmarad, és úgysem fog ledőlni.

Tévedett

Az elmúlt pár napban országunkra és Európára szakadt, kissé megkésett téli időjárás több falut elzárt a külvilágtól és olyan városokba is elhozta a havat, ahol már harminc éve nem látták a lakók – célzunk itt Rómára.

A szörnyű időjárás még a katasztrófavédelem figyelmét is felkeltette, országszerte jelen vannak, hogy asszisztenciát tudjanak nyújtani. Példának okáért a Borsod megyei Girincset elzárta a hó a külvilágtól, illetve maga Orbán Viktor is majdnem halálra fagyott.

A miniszterelnök vagyonnyilatkozatának megírásával töltötte az időt, ami bizony sokáig tartott neki, ezért nem volt ideje befizetni a számláit. Egyéb elfoglaltságai, például a koloncok elleni szabadságharc is elvonta a figyelmét. Lényeg a lényeg, kikapcsolták lakásában a fűtést.

A fideszes politikusokra támadó Tél generális attakjának következő célpontja Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter volt. Budapesti rezidenciája bizony behavazódott, de feleségének segítségével sikeresen kiásták magukat. A problémák azonban csak ezek után kezdődtek.

Tudniillik a tetőn felhalmozódott nagymennyiségű hó komoly veszélyt jelentett a Matolcsy család biztonságára. A nemzetgazdasági miniszter azonban eldöntötte, hogy minden rendben van, ez bizony ottmarad mindörökké, legalábbis tavaszig biztosan. Így hát nagy elánnal kilépett az ajtón…

Három megyéből is kitiltották Gyurcsányt

Ambrus Attila lesz az új pénzügyminiszter

Gyurcsány: Vona igenis demokrata!

…és egyből rá is dőlt több méternyi hó. A helyzet az, hogy Matolcsy ezt is elszámolta. Feleségében szerencsére volt annyi lélekjelenlét, hogy egész egyszerűen kihúzza a miniszteri fejet a hó alól, majd a munka további részének elvégzéséhez egy hókotrót hívjon.

A hivatalnokok persze úgy voltak vele, hogy itt egy miniszterről van szó, ezért az egész katasztrófavédelmet mozgósították. Mikor végül sikerült kiszedniük a hótömeg alól, az elkékült Matolcsy csak annyit mondott: „Lehet, most az egyszer elszámoltam magam…”

Lájkolja a Képviselőfánk Facebook-oldalát, hogy elsőként értesüljön bejegyzéseinkről, valamint exkluzív rövidhíreinkről és kvízjátékainkról!

Írjon hülyeségeket politikusainkról! Küldje el szerkesztőségünk címére agymenését!