„Ja, hogy demokrata? Csodálkoztam is, miért nincs itt a vitákon. Innentől kezdve tojok az egészre, úgyis a mi pártunk fogja megnyerni az elnökválasztást, csak én azt hittem, tag. Megyek is vissza Texasba szervezni egy jó kis közös imádkozást, valaki tőlünk meg úgyis elnök lesz, jó lesz az” – adott különös nyilatkozatot Perry.

Most a pókerarc sem segített

Mint ismeretes, a republikánus jelöltek tegnapi vitájában Rick Perry texasi kormányzó akkora lendülettel kezdte el sorolni, mely állami intézményeket kívánja megszüntetni, hogy közben elfelejtette, mit is akar megszüntetni igazából.

"Három kormányzati szervet szüntetnék meg, az oktatási minisztériumot, a kereskedelmi minisztériumot és a... a... na, mi is a harmadik?" – fagyott le belső számítógépe, döbbenetet keltve a hallgatóságban. A helyzetből nem is igen tudott kilábalni (egyébként az energiaügyi minisztérium lett volna a harmadik), sokak szerint ezzel vége is a kampányának.

Úgy is fogalmazhatnánk, Perry égett, mint a Reichstag, ezzel azonban még nem volt vége: egy, akár politikai coming outként is értelmezhető interjúval voltaképp önmagát küldte padlóra, ugyanis a beszélgetés közepén esett le, hogy Obama nem republikánus.

Rick Perry-nek fogalma sincs, mit akar - videó

Válságban az amerikai adósságválság

BREAKING: Oszama szellemét látták Baján

Silvio Berlusconi Baktalórántházán disznólkodott!

Putyin: Magyarországon „gáz van”

Mit akarhatott valójában eltörölni Rick Perry? - szavazás

„A rohadt életbe! Azért harcoltam végig az elnökjelöltségért, hogy képességeimmel biztosan megdöntsük azt az erős, népszerű demokratát az elnöki székben. Ja, de ha csak Obama az, a sarki közértes is jó esélyekkel indulna ellene. Mit keresek én még itt?” – nevetett feszengve a kormányzó.

Ha egyesek szerint a tévévitás megnyilvánulás volt a modern kori viták történetének legmegsemmisítőbb pillanata, ez az utóbbi valószínűleg az újságírás történetének nagy könyvébe is beleillene.

Mint megírtuk, Obama informálisan felkérte Berlusconit kampánytanácsadójának, s lehet, hogy a jó orrú olasz tanácsaival hatottak valahogyan a texasi kormányzóra. Lényeg a lényeg, nagy valószínűséggel egy fura figurával kevesebb miatt kell aggódniuk a Fehér Házban. Bár ha az illető azt sem tudta, hogy Obama republikánus, talán nem is volt akkora fenyegetés.

Upsz.

Lájkolja a Képviselőfánk Facebook-oldalát, hogy elsőként értesüljön bejegyzéseinkről, valamint exkluzív rövidhíreinkről és kvízjátékainkról!

Bulvárhíreinkről a Botrány!-on olvashatnak, mely itt érhető el és itt lájkolható.

Írjon hülyeségeket politikusainkról! Küldje el szerkesztőségünk címére agymenését!