Mint ismeretes, az olasz miniszterelnök bejelentette, hogy a reformok elfogadása után le fog mondani pozíciójáról. A jelek szerint Barack Obama azonnal kampánytanácsadóvá fogja kinevezni, hogy segítse a „köcsög republikánosok” elleni küzdelmében. Orbán Viktor parlamenti felszólalásában megjegyezte, nem tervez hasonló lépéseket.

I want YOU to vote for Obama

Bukott politikusnak lenni nyilvánvalóan nem kellemes, de Silvio szerencséjére politikai lavírozási képességeire nagy a kereslet: Obama már be is jelentette, hogy vele fog innentől kezdve készülni a 2012-es kampányra. Obama szerint „a költségvetési vitában a republikánusok elmúltnyócévi(!!!) aljadékságról tettek tanúbizonyságot, így egy, ön- és országvédelem szempontjából rendkívül tapasztalt politikustárs segítségére van szükségem, nekem, a demokratáknak és Amerikának is”.

Információink szerint Obama eredetileg Orbán Viktort akarta volna felkérni, de ő, hát, nos, miniszterelnökösködik. Egy általunk megkérdezett fideszes képviselő szerint a miniszterelnök felajánlotta Szíjjártó Pétert és cséphadaró-száját amerikai kollégájának, de ő válaszában közölte, hogy „ennyire pofátlan embert még a világ leghatalmasabb országának vezetője sem alkalmazhatna, igazán”. Orbán nem vette jó néven a választ, és gyorsan küldött egy „Szia, hogy vagy?” SMS-t Putyinnak. „Kösz jól, mi van Ferivel? Aggódom érte” – jött a válasz nem sokkal később.

Berlusconi Magyarországra emigrálna

Silvio Berlusconi Baktalórántházán disznólkodott!

Berlusconi utcán, kamerák előtt szexualizál - videó

Válságban az amerikai adósságválság

BREAKING: Oszama szellemét látták Baján

Mi lenne Berlusconi számára ideális foglalkozás, miután lemond? - szavazás

Berlusconira visszatérve, természetesen nagy örömmel fogadta a felkérést. Sajtótájékoztatóján azt mondta, utolsó reformjainak átvitelét nagyban fogja segíteni az az „energiabomba”, amit Obama hízelgő ajánlata nyújtott neki, és szeretettel meghívott minden jelen lévőt egy utolsó, hatalmas bunga-bunga partira, legyen az illető 18 év fölötti vagy alatti.

Szakértőnk szerint Silvio Berlusconi nem fog tudni komoly hatást gyakorolni az amerikai kampányra, bár nagy valószínűséggel szórakoztatóbbá fogja tenni azt. „Berlusconinak fogalma sincs az amerikai kultúráról vagy az amerikaiakról általában. Ő olyan ember, akitől ha megkérdezed, how do you do, azt fogja válaszolni, hogy cinquecento.”

Berlusconi-képgaléria: kabbétől a rockvilláig

Lájkolja a Képviselőfánk Facebook-oldalát, hogy elsőként értesüljön bejegyzéseinkről, valamint exkluzív rövidhíreinkről és kvízjátékainkról!

Bulvárhíreinkről a Botrány!-on olvashatnak, mely itt érhető el és itt lájkolható.

Írjon hülyeségeket politikusainkról (még) büntetlenül! Küldje el szerkesztőségünk címére és virtuális képviselőfánkkal jutalmazzuk!