A volt miniszterelnök túl modernnek és elfajultnak találta a Magyar Szocialista Pártot és úgy érzi, a múlt újraidézésével megfoghatja a magyar lakosságot.

„Ha a Fidesz bezsákolta Pozsgayt, én miért ne mehetnék rá az MSZMP-re?” – tette fel a költői kérdést.

„Jó a márkanév, negyven évnyit bizonyított és államadósság-felhalmozás tekintetében a többi párt sem jobb. Most úgyis tüntetnek a szakszervezetek és pocsék egyszerű dolgozónak lenni, én pedig azt tűztem ki célomnak magamul, hogy ütőképes parlamenti képviseletet biztosítsak nekik.”

Amikor arról kérdezték, hogy lát-e lehetőséget az MSZP-vel való együttműködésre, a következőket válaszolta: „Amíg a Fidesz elleni keresztes hadjáratról van szó, simán – de ha az MSZMP kormányra kerül, nem fog leállni a szocialistákkal. Mármint, izé… a velük, na. A szegfűvel van bajom, igazából csak ennyi a lényeg.”

A Fidesz soraiban nevetségesnek tartják az ötletet. „Mi lesz még itt, Vona átkeresztelteti magát Szálasivá vagy valami?” – viccelt egy neve elhallgatását kérő kormánypárti politikus.

Semjén Zsolt elítélte Gyurcsány ötletét. „A múltba nézés soha semmin nem segített. Egyébként még mindig nem adtam fel az ősi magyar vadászszokások megerősítéséről szóló elképzelésemet!”

Nagy kérdés, hogy innentől kezdve a „Kádár népe” és egyéb, az átlag magyar ember intelligenciáját és politikai kérdésekhez való hozzáértését megkérdőjelező, a múltba révedőkön röhögő megjegyzések és megnyilvánulások mely politikai oldalt, mely politikust segíthetik.

A pletykák szerint Gyurcsány Ferenc azt tervezi, hogy Schmuck Andort nevezi ki kulturális miniszternek, valamint Horn Gyulának a „Nemzet Betege” nevet adományozná.

A közvéleménykutatások még nem mérték új szerveződésének népszerűségét.

Arra a kérdésre, hogy diktatúrát akar-e kialakítani, mint amit az MSZMP előző inkarnációja vezetett, dühösen így felelt: „Lárifári! Ne keverjen már össze a Fidesszel! Legvidámabb barakk, mi? Haha!”

ingyenes
webstatisztika