Miközben a politikai elemzők és megmondóemberek teljesen biztosra veszik, hogy az MSZP pártszakadására a mai napon sor kerül, a volt miniszterelnök blogján jelentette be távozásának valódi okát: állítása szerint halálos fenyegetést kapott, ezért döntött úgy, hogy elhagyja a Magyar Szocialista Pártot.


A jövőt tervezgetve

„Párttársaim biztonsága mindennél fontosabb nekem, ezért titkoltam eddig a valóságot” – kezdi bejegyzését Gyurcsány. A jelek szerint Mesterházy Attilával folytatott pozícióharca csupán jó előre megkoreografált illúzió volt, semmi több: mint kiderült, a volt miniszterelnök mindvégig elkötelezett híve volt a Magyar Szocialista Párt működésének és eszméinek, de egy ismeretlen alak képes volt arra, hogy sakkban tartsa.

Eszerint a Demokratikus Koalíció (majd Magyar Demokrata Párt, esetleg valami hasonló…) egy az egyben ugyanazt fogja csinálni és képviselni, mint az MSZP, csak külön pártként. Az, hogy problémás erőforrásaival mire juthat Gyurcsány, egyelőre rejtély.

Mint fentebb írtuk, a szakadás valódi oka tehát egy titokzatos halálos fenyegetés, melynek lényege a „hagyd el még idén az MSZP-t, különben…” szóösszetétel volt, ami persze önmagában nem jelentene sokat, de Gyurcsányra valamiért kellően nagy hatással volt a fenyegetés ahhoz, hogy beteljesítse a követeléseket.

A blogbejegyzésből kiderül, hogy csak elképzelései vannak arról, hogy ki lehet a fenyegető, s jelen állás szerint több elképzelése van. Természetesen az ösződi beszéd kiszivárogatója a fő gyanúsított, akinek leleplezése itt olvasható el.

Stohl mellé küldenék Gyurcsányt

Ki fenyegethette meg Gyurcsány Ferencet halálosan?

Gyurcsány Ferenc - titkos videó

Gyurcsány eltörölné a svájci frankot

Gyurcsány visszaadatná Orbán mandátumát

Gyurcsány új pártja (ismét) az MSZMP lesz

Gyurcsány: Minek nekem mentelmi jog?

Úgy tűnik, nem csak a volt miniszterelnököt, hanem közvetve egész családját is megfenyegette a bűnös figura, akiről, bárki is legyen, Gyurcsány láthatóan azt gondolja, hogy be tudná váltani fenyegetését. Információink szerint a zsaroló célja az ellenzék szisztematikus feldarabolása, a szalámitaktika elvének újjáélesztése.

Gyurcsány azt is írja, hogy „dehogy megyek én a rendőrségre, pont ott ne fidesznyikek lennének? Ha a Teve utcában rabolnak ki, azt se vennék észre”, jelezve, hogy a saját kezébe akarja venni a probléma megoldását. Kérdés, a megveszekedett bűnözőnek végül elég lesz-e a pártszakadás.

Pintér Sándor a közelmúltban különös körülmények között adott interjút és vert már tilosban parkolót is, attitűdje alapján tehát végülis még arra is képes lehet, hogy a fenyegető mellé álljon.

Véleményünk szerint Gyurcsány új pártja innentől kezdve reménytelen helyzetben van, ugyanis abban a pillanatban, amikor a most semleges szavazók rájönnek, hogy új pártja = MSZP 2, még az eddiginél is jobban el fognak fordulni tőle.
A 2014-es koalíció viszont innentől kezdve már most biztosra vehető.

UPDATE: E sorok írásakor eltűnt a kapcsolat.hu-ról a blogbejegyzés! Kérjük, osszák meg a hírt, ha máskor nem, ilyenkor igazán szükség van a Streisand-effektusra: ami az internetre felkerül, ott is marad, egy ilyen horderejű hírnek pedig pláne nem szabad eltűnnie.

A Google Cache sem mutat találatot.


Lájkolja a
Képviselőfánk Facebook-oldalát, hogy elsőként értesüljön bejegyzéseinkről, valamint exkluzív rövidhíreinkről és kvízjátékainkról!

Bulvárhíreinkről a Botrány!-on olvashatnak, mely itt érhető el és itt lájkolható.

Írjon hülyeségeket politikusainkról (még) büntetlenül! Küldje el szerkesztőségünk címére és virtuális képviselőfánkkal jutalmazzuk!