Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Ambrus Attila lesz az új pénzügyminiszter

Úgy tűnik, Matolcsy pozíciója tarthatatlan, hozzáértését már az utcaseprők is megkérdőjelezik, a makrogazdasági statisztikák pedig zokognak, ha sziluettje megjelenik a Parlament folyosóin. Információink szerint utódja valaki olyan lesz, akinek már nagy tapasztalata van nagy pénzösszegek kezelésében és a bankokkal sincs jó viszonyban: Ambrus Attila, a viszkis rabló.

Ide a pénzt! Majd visszaadjuk segélybe'

Matolcsy György megbukott, nem vitás: a második Fidesz-kormány nemzetgazdasági minisztere még csak azt sem tudta megmondani a közelmúltbeli meghallgatásán, hogy mit csinált Bajnai Gordon, a korábbi miniszterelnök. A forint romokban, milliárdok államosítása mellett is nő az államadósság, egyszeri tételekkel tartják egyensúlyban a költségvetést, állandóvá váltak a különadók és még a szája is büdös – ezek a vádak nyomasztják nap mint nap Orbán jobbkezét. Utódja valószínűleg a pénzhez bizony nagyon értő Ambrus Attila, ismertebb nevén a viszkis rabló lehet.

A kilencvenes évek híres bankrablója 12 év után kedden szabadul a sátoraljaújhelyi börtönből, ahol végül nem kellett leülnie az eredetileg rá kiszabott 17 évet. Bizonyára mindenki emlékszik a  magyar bankokat hosszasan rettegésben tartó bűnözőre, aki több mint 150 millió forintottal könnyítette meg a mára már ellenségnek kikiáltott bankokat.

Kezdjük azzal, hogy gyorsan elismerjük: Matolcsynál rosszabb munkát nehéz lenne végezni. Többen már Veres Jánost is visszasírják, ami hétköznapi esetben elmeorvosi vizsgálatokat igényelne , jelen helyzetben viszont még akár egy doktori disszertációt is érhet egy jól megfogalmazott érvrendszer (egy fideszes politikus nemrég készült, PhD-t érő alkotása a „Veres János, Gyurcsány és Matolcsy, avagy meg vagyunk mi áldva” címet viseli). Érthető, hogy gyors változtatásokra van szükség.

Mondjuk talán mégsem Ambrus Attila lenne az ideális megoldás. Sokszor hallunk politikusbűnözésről, de bűnözőből lett politikusról azért mégiscsak kevesebbszer. Nem egy legitimációs problémát vetne fel a viszkis rabló kinevezése. Egyáltalán, mi várható? Át fogják nevezni a nemzetgazdasági minisztériumot rablási minisztériummá? És Pintér Sándor mit fog mondani? Megköszöni az ötezer forintos csomagot, amit annak idején otthagyott neki?

Matolcsy Bécsben shoppingolt - videó

Gyuri, állj meg, b***meg! – videó

75%-os ÁFA: Matolcsy György álma

Bécsben karácsonyozott Matolcsy György

Ma már, úgy látszik, minden lehetséges: maga Orbán Viktor biztosította Ambrus Attilát támogatásáról. A HírTV-n jelentette be, hogy „amint kijön a börtönből, ráadunk egy öltönyt és már visszük is át a parlamentbe”. Bár az ellenzéknek nem tetszik az ötlet, ez senkit sem érdekel, elvégre a miniszterelnök tegnap megindította a koloncok elleni szabadságharcot.

Meg nem erősített információk szerint Matolcsy György végső kudarcát az okozta, hogy meg merte jegyezni egy zőártkörű ülésen: kicsit fel kellene pörgetni a tárgyalásokat az IMF-fel, mert hát igencsak kell a pénz. Ez volt az a mondat, ahol még a nagyon sokat tűrő Orbánnál is elszakadt a húr: azonnali hatállyal új nemzetgazdasági minisztert keresett.

A Viszkist volt, aki durva és féktelen bankrablónak, mások ünnepelt hősnek tartották. Miközben a rabolt pénzből egzotikus tengerpartokon múlatta az időt, könyveket és dalokat írtak, koktélt neveztek el róla. A börtönben viszont leérettségizett, és tiszta lappal akar kezdeni. Erre minden lehetősége megvan a Fidesz-kormányban.

Lájkolja a Képviselőfánk Facebook-oldalát, hogy elsőként értesüljön bejegyzéseinkről, valamint exkluzív rövidhíreinkről és kvízjátékainkról!

Írjon hülyeségeket politikusainkról! Küldje el szerkesztőségünk címére agymenését!

0 Tovább

Lázár Orbán ellen: megtartanák a Klubrádiót?

„Nem értem, miért akarják elvenni a frekvenciájukat a srácok, én remekül szórakozom az adásokon”- nyilatkozta a Fidesz frakcióvezetője, amikor a Klubrádió sorsáról kérdezték. Orbán tajtékzik.

Egy visszautasíthatatlan ajánlat?

Úgy látszik, nem is lesz olyan egyszerű a Klubrádió megszüntetése: most nem arra gondolunk, hogy az egész pofás kis tüntetés vagy a nemzetközi felháborodás bárminemű hatást gyakorolna a kissé önfejű Fideszre, hanem arra, hogy maga Lázár János szólalt fel a rádió védelmében.

Mit ne mondjunk, igencsak meglepőnek találtuk a Fidesz frakcióvezetőjének álláspontját, különösen elhíresült megszólalása után, miszerint „aki Klubrádiót hallgat, az annyit is ér”.

A helyzet azonban az, hogy Lázár szívesen hallgatja a Klubrádió adását, mivel véleménye szerint „ez a legviccesebb rádióadó, már évek óta ezt hallgatom és nem a kabarét”, illetve „Bolgár úr igazán elmehetne a Sas kabaréba”.

Bár a Klubrádió műsorvezetője nem feltétlen ért egyet a frakcióvezető értékítéletével, riporterünknek elismerte, hogy „minden segítség jól jön most”. Bár Lázár a rádióért tüntetőkhöz nem csatlakozott, jelezte, hogy mindent meg fog tenni, hogy ne veszítsék el frekvenciájukat. „Ha nem hallgathatnám nap mint nap ezt a humorbombát, teljességgel elkedvetlenednék, és kinek kell egy depressziós frakcióvezető? Még a végén véletlenül félreszavaz” – üzent félreérthetetlenül a miniszterelnöknek Lázár.

Tegnapi beszámolónk: Gyurcsányt látták a kormánypárti tüntetésen
PR-diadal? Szégyen? Médiahekk? És mit keres ott egy szál ingben?

Tankot igényelne a kivagyi frakcióvezető
Az Audi nem elég, tank nélkül annyit is érünk.

Lázár János szavai önálló életre kelnek
Marslakókat találtak a Földrajzinév-Bizottságban!

Tudniillik Orbán Viktor feltétlenül meg akarja szüntetni a Klubrádiót, hogy a „baloldali dekadenciának” Magyarországon „még csak írmagja se maradjon”. Komoly vitákat keltett már a párton belül az MSZP történelmi felelősségét feszegető törvény gondolata is, az pedig már a párttársainak is sok volt, hogy betegyék őt magát az Alkotmányba.

Voltaképp elkerülhetetlen volt az összecsapás. Nem feledhetjük azt sem, hogy ez az az ország, ahol a megszűnő Sláger Rádió több embert vitt az utcára, mint Torgyán József legszebb napjaiban. Avagy nem csak a szólásszabadságot nem vehetik el tőlünk, hanem a Modern Talking és az Alphaville legszebb slágereit sem.

Lényeg a lényeg: Orbán Viktor és Lázár János egymásnak fog feszülni, a csata győztese pedig eldöntheti a Klubrádió sorsát. De vajon merre fog mozdulni az a hüvelykujj: felfelé vagy lefelé? Egyáltalán, kié lesz az a hüvelykujj? Megkapja-e Lázár napi vicckoktélját vagy Orbán fogja megtisztítani az étert a baloldali étertől?

Bolgár György szerint csak meg kellene beszélniük az egészet.

Lájkolja a Képviselőfánk Facebook-oldalát, hogy elsőként értesüljön bejegyzéseinkről, valamint exkluzív rövidhíreinkről és kvízjátékainkról!

Írjon hülyeségeket politikusainkról! Küldje el szerkesztőségünk címére agymenését!

2 Tovább

Gyurcsányt látták a kormánypárti tüntetésen

Nagy nap volt a mai a Fidesz számára: a kormány tagjai örömmel láthatták, hogy nincsenek egyedül, legalábbis a jobboldali tömegek továbbra is jobboldaliak. A közelmúlt egyik, ha nem a legnagyobb utcai megmozdulását rittyentették elő, amit csupán Gyurcsány jelenléte zavart meg.

"Ez a kormány nincsen egyedül. Azt üzenjük Európának, hogy soha nem leszünk gyarmat" – mondta elvbarátainak Bayer Zsolt, az egész megmozdulás egyik értelmi szerzője. Diplomáciai forrásaink szerint Európa ennek hallatára befosott a nadrágjába.

Meg tudjuk érteni Orbán Viktort, hiszen végül úgy döntött, nem fog beszédet mondani a Kossuth téren, ugyanis ez egy „civil megmozdulás”. A döntése helyesnek bizonyult, ugyanis többen Gyurcsány Ferencet vélték megpillantani a békésen tüntető tömegben.

Kérdés, hogy ez csak a fehér elefánt esete volt-e, vagy a DK főokosa tényleg ott volt-e a Fidesz politikáját támogató vonulás soraiban. Természetesen azt is meg kell kérdeznünk: mi a francot kereshetett ott?

Azt tudjuk, hogy a volt miniszterelnök korábban egy Facebook-bejegyzésben fejtette ki, hogy nem akarja egyelőre Orbán bukását. „Túl jól szórakozom” – fogalmazott, és kapott vagy háromezer lájkot.

Gyurcsány Ferenc túlzottan elengedi magát - titkos videó
Úgysem mered megnézni!

Gyurcsány visszaadatná Orbán mandátumát
Egyszerű módszer a leváltásra

Gyurcsány új pártja (ismét) az MSZMP lesz
Mert ami egyszer működött...

Lehet, annak érdekében vett részt a tüntetésen, hogy egy ravasz terv keretein belül addig tartsa Orbán Viktort a miniszterelnöki székben, amíg ő meg nem bukik? Érdekes ötlet és Gyurcsány korábbi viselkedését nézve bizony nem áll messze a habitusától.

Széles Gábort kérdezve azt a választ kaptuk, hogy bárki részt vehet a tüntetésen, „legyenek paprikajancsik vagy állampolgárok, mindenkit szívesen látunk, aki Magyarország és Orbán Viktor javáért vonul”.

Egyébként persze nem egy rossz PR-fogás az ellenzék prominens politikusát a kormánypárti tüntetésen látni. Azt sem szabad egyébként elfelejtenünk, hogy innentől kezdve Gyurcsány nem fog tudni a hétköznapi DK-s kívülálló-elkúrós szemszögéből blogolgatni az Orbán-kormány cselekedeteiről: érintetté vált.

A kormánypárti demonstráció ötlete egyébként Lázár Jánostól származik, de Orbán Viktor ellenezte. A Fidesz frakcióvezetője vetette fel, hogy a párt mutassa meg, nem csak az ellenzék, illetve a kormánnyal elégedetlen civilek tudnak tízezreket kivinni az utcára – fogalmaz az [origo].

Lájkolja a Képviselőfánk Facebook-oldalát, hogy elsőként értesüljön bejegyzéseinkről, valamint exkluzív rövidhíreinkről és kvízjátékainkról!

Írjon hülyeségeket politikusainkról! Küldje el szerkesztőségünk címére agymenését!

0 Tovább

Bajnai visszaülne a bársonyszékbe

Gordon a jelek szerint ismét a miniszterelnöki pozícióra pályázik: miután gyújtó hangú elemzésben osztotta ki Orbán Viktort és kormányát, sajtótájékoztatón jelentette be, hogy „valakinek végre kezébe kell vennie az ország irányítását, mert a Fidesz-kormány csak nézi, ahogy az általuk ütött lék miatt egyre csak süllyed a hajó”.


Visszatér "a szakértő"

A volt miniszterelnök távozása óta először foglalt élesen állást belpolitikai ügyekben,de a mennyiséget sikeresen pótolta minőséggel: ilyen erejű szöveget rég láttunk a magyar politikai palettán, kár, hogy az országban maximum tízezer ember fogja érteni.

Az biztos, hogy ilyet, mint Bajnai, még nem látott az ország… kivéve amikor Bajnai volt kormányon. Az persze különleges helyzet volt, a „szakértői” szerepben tetszeleghetett, nem kellett szavazatokra vadásznia vagy népszerűségi okokból populista intézkedésekkel dobálóznia. Talán ma már bánja, hogy olyan könnyen lemondott a bársonyszékről.

Bajnai szerint komoly sérelmet szenvedett a demokrácia Magyarországon, „módszeresen, csigolyánként törték el a magyar demokrácia gerincét” – fogalmaz. „Szerencsére szakértő kiropraktor vagyok, mindent megtennék, hogy kiszedjem a magyar demokráciát narancssárga tolószékéből” – folytatja.

Szerinte Magyarországon ma „látszatdemokrácia” van, de hazánk erőforrásai és politikusaink képességei „erre sem alkalmasak – így akkor miért ne lehetne nálunk rendes, normális demokrácia?” – teszi fel a költői kérdést.

Bajnai szerint Matolcsy a józan ész antitézise. Politikájának a vége a teljes összeomlás lett, a befektetőket elijesztették, a bankok nem adnak hitelt, a forint és a csődkockázat csúcson van, 2008-ban is jobb volt a helyzet. A volt miniszterelnök „gúnyosan tapsol a kormány tojástáncát nézve”, „csak ne szegény hazánk lenne a parketta”.

A lemondást fontolgatja Orbán Viktor?

IMF-vezérrel látták csókolózni Bajnait

Az MSZP népszavazást akar a korrupcióról

Hazudnánk ha azt mondanánk, hogy őrjöngő tömegek hallelujáztak Bajnai visszatértének hallatán, de az biztos, hogy páran felkapták a fejüket: "Ilyen is van? Egy unalmas politikus, aki csak dolgozni akar?"

Úgy tűnik, a volt miniszterelnök Terminátor módjára visszatért: itt az ideje Orbánnak beindítani a narancssárga Skynet-et, mert lehet, méltó ellenfélre akad…

…már ha bárki is fog egy kukkot érteni abból, amit mond. A tizennegyedik havi nyugdíj országában nem lehet ilyen szövegekkel választásokat nyerni.

Lájkolja a Képviselőfánk Facebook-oldalát, hogy elsőként értesüljön bejegyzéseinkről, valamint exkluzív rövidhíreinkről és kvízjátékainkról!

Írjon hülyeségeket politikusainkról! Küldje el szerkesztőségünk címére agymenését!

4 Tovább

Az IMF felvásárolná Magyarországot

A pletykák szerint a Nemzetközi Valutaalap rendkívül gáláns ajánlatot kínál a miniszterelnöknek: leveszik válláról a kormányzás minden terhét az elkövetkezendő 250 évre, mert félnek a gazdasági szabadságharc következményeitől. Tízbillió eurós árcédula az országon?

„Magyarországra kevés lesz a szakértői kormány” – nyilatkozta Christoph Rosenberg, az IMF magyarországi delegációvezetője. Úgy tűnik, az IMF biztosra akar menni, nem áll szándékában későbbi gazdasági szabadságharcok „leverésével” foglalkozni, ez egyszerűen nem fér bele a mai feszült európai pénzügyi helyzetbe.

Az EU tagjai megállapodtak, hogy a lehető legegyszerűbben kezelik a problémát, amit Magyarország hepciáskodása jelent Európa májában: egész egyszerűen megveszik az országot.

„Merkel és Sarkozy eldöntötték: összeadják a pénzt, hogy az európai értékek és a demokrácia eszméje biztonságban maradjon az Unión belül. Lehet, hogy nagy nehézségeknek nézünk elébe, de nem engedhetjük meg magunknak, hogy a hátországunk stabilitásáról ne legyünk száz százalékig meggyőződve” – fogalmazott az EU soros elnöke sajtótájékoztatóján.

Információink szerint az IMF ezer eurót ajánl minden egyes magyar állampolgárért Orbán Viktornak és holdudvarának, azzal a feltétellel, hogy az elkövetkezendő 250 évben csak és kizárólag külföldről „importált” szakértői kormány állhat az ország élén, voltaképp nullapártrendszert bevezetve ezzel.

A lemondást fontolgatja Orbán Viktor?

Kamuhírrel riogat az MSZP

IMF-vezérrel látták csókolózni Bajnait

Welcome back, IMF! - videó

A Fidesz egyelőre még nem reagált a pletyákra, de az ellenzék zsebében természetesen kinyílt a bicska. „A nemzetközi bankzsidóság gyarmatává válunk” – fogalmaz a Jobbik sajtóközleményében. „Elfogadhatatlan, hogy ahelyett, hogy normálisan kormányoznák az országot és egy tisztességes hitelkeretről alkudoznának az IMF-fel, a Fidesz most már az egész országot államosítaná” – jelentette ki Lendvai Ildikó.

Pedig úgy tűnik, nincs más megoldás: az EU, sebzett vad ide vagy oda, teljes diplomáciai erővel sújt le mostanában Orbán Viktorra és unortodox politikájára, a pénzhiánnyal küszködő magyar gazdaság pedig bizony rászorul a támogatásra. A jelek szerint a miniszterelnök úgy látja, hogy az „egyszerű” egyezség az IMF-fel kezelhetetlen politikai hullámokat indítana el.

A tervek szerint a befolyó összegből „restaurálnák a 2010-es állapotokat”, „mindenkinek adnánk ötezer forintot, hogy jó szívvel emlékezzenek rájuk”, majd „a maradékkal vidáman lelépnének Oroszországba, esetleg Kínába”.

Úgy tűnik, a kormány álláspontja az, hogy az egész ország eladása kevésbé fogja kiakasztani a népet, mint az, hogy ha végigviszik az IMF gazdaságpolitikáját. Ez ijesztő.

Lájkolja a Képviselőfánk Facebook-oldalát, hogy elsőként értesüljön bejegyzéseinkről, valamint exkluzív rövidhíreinkről és kvízjátékainkról!

Írjon hülyeségeket politikusainkról! Küldje el szerkesztőségünk címére agymenését!

3 Tovább

Képviselőfánk

blogavatar

Bárcsak egész nap fánkot ennének a képviselők... A Képviselőfánk mindenhol ott van, híres és hírhedt politikusokról cikkez, első kézből közölve a szórakoztató kamut!

Utolsó kommentek