Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

A lemondást fontolgatja Orbán Viktor?

Nem nehéz észrevenni, hogy lassan már minden a miniszterelnök ellen fordul: pályafutása során először vonulnak az utcára az ellene tüntetők, a külföld összes ajtaját becsapta előtte, a nemzetközi lapok új Fehéroroszországról cikkeznek, pénz pedig sehonnan, bár nagyon kéne – a kormányfőhöz közel álló fideszesek szerint Orbán „valami nagyon viccesen” gondolkodik.

Sok mindent meg kell fontolni

Amennyiben Orbán tényleg lemondana, kérdés, ki jöhetne helyette. Lássuk be, a szóba jöhető alternatívák száma nem valami magas. Melyik fideszes nem használódott még el? Matolcsy? Varga? Kövér? Lázár? Navracsics? Nevessünk egyet: Schmitt? Talán nem fideszes? Semjén? A jó Isten mentsen meg minket attól…

Persze ha ez be is következik valamilyen formában, természetesen nem jelentené azt, hogy a jelenlegi miniszterelnök teljességgel kivonulna a közéletből: ha fel is adja jelenlegi pozícióját, mindenképpen kap valami újat, olyat, ami kvalitásához és habitusához illik.

Ha minden igaz, a pozíciót a kormányközeliek egyelőre csak Nemzeti Orbánviktorként emlegetik, a megbízatás 25-30 évre szólna, a Sándor-palota fölé emelendő kupolás Orbánlakban helyeznék el a tisztségviselőt, akinek szava ugyanannyit ér, mint az aktuális miniszterelnöké.

Legyünk őszinték: ez valószínűleg nem elégítené ki a nemzetközi közvéleményt, de rövidtávon segíthet az IMF-fel kötendő megállapodás elérésében. A magyarországi demokráciára gyakorolt hosszabb távú hatásáról most ne is beszéljünk inkább.

Orbán Viktor nagy tételben lottózik

Kanadába emigrálna az Orbán-kormány

Orbán Viktor bevezetné a rubelt

Orbán hatalomra tör - videó

Már többekben felmerült korábban, hogy Magyarország a prezidenciális rendszer felé mozdul el, Orbánnal az elnöki székben, de az általunk megkérdezett kormánypárti politikusok szerint a miniszterelnök kevesellte volna az ezzel járó jogköröket – már csak ezért sem emelték például köztársasági elnökké sem.

A tervek szerint Orbán jogkörét és megszólalásait igyekeznek elsősorban belföldre korlátozni, ugyanis „nem érti a külföld szavát” az általunk megkérdezett politikusok szerint. Hogy a külföldi kommunikáció és a de facto kormányzás kire hárul majd, egyelőre még nem derült ki.

A miniszterelnök egyelőre nem reagált a pletykákra, bár tegnap kikerült egy rövid üzenet a Facebook-oldalára „Jaj de jó lesz nekem hamarosan” szöveggel, amit azonban fél órával később eltávolítottak. Háromszázhét lájkja volt.

Lájkolja a Képviselőfánk Facebook-oldalát, hogy elsőként értesüljön bejegyzéseinkről, valamint exkluzív rövidhíreinkről és kvízjátékainkról!

Írjon hülyeségeket politikusainkról! Küldje el szerkesztőségünk címére agymenését!

11 Tovább

Orbán Viktor nagy tételben lottózik

Matolcsy György gazdaságpolitikája forradalmi új ötlettel gyarapodott: a Szerencsejáték Rt. nyereményalapjának államosítása még egyelőre odébb van, de arra a csodás pénztőkére más módon is rá lehet ám tenni a kormányzati kezet: rendkívül nagy mennyiségű lottószelvény vásárlásával igyekszik a miniszterelnök és jobbkeze megoldani a gazdasági nehézségeket.

11?

Most, hogy már a Fitch is leminősítette Magyarországot, tényleg kezd egy kicsit problémássá válni az ország helyzete: nem tudom, hogy vannak vele az olvasók, de a Képviselőfánk szerkesztősége egyre nehezebben tudja elképzelni, hogy a titokzatos nagy nemzetközi összeesküvés és a spekuláló brókerek hada ennyire fontosnak találná kis hazánkat.

Lényeg a lényeg, szakértő pénzügyminiszterünk szerint az összes lehetséges lottószelvény megjátszásával biztosan megnyerhető a főnyeremény, „ammeg  jó”. Elhanyagolható apróság, hogy a kiadási oldalon megjelenő összeg egy csöppet nagyobb, mint a bevételi oldalé, avagy ahogy laikusok fogalmaznának: ez az ötlet egy óriási baromság.

Nem baj, nem ez az első. A jelek szerint annyira nehéz már a helyzet, hogy nem csak az ötöslottó, hanem a hatos-, a Kenó, valamint a Tippmix különböző ágazatait is „megtámadta” szelvényeivel a kormány.

Szilványi Manyika notórius lottózó idegösszeomlást kapott, amikor megtudta, hogy minden lottószelvényt felvásárolt a kormány.

„Elnézést, nulla szelvényt tudok Önnek adni.” „MENNYI?!?!?!”

Újévi beszéd 2: Schmitt Pál visszavág

Kanadába emigrálna az Orbán-kormány

Újságírót fenyegetnek - videó

Orbán Viktorhoz láncolták magukat az LMP képviselői

Putyin: Magyarországon „gáz van”

Manyika úgy gondolja, a kormány nem nézi a nyugdíjasok érdekeit. „Hát tuggyák maguk, mennyire nehéz helyzetben vagyunk mi? Nincs mit csinálnunk egész nap, a hét fénypontja a lottósorsolás! Erre még ezt is el akarják venni tőlünk? Komolyan mondom, a Jobbikra fogok szavazni 2014-ben” – fogadkozott az idős néni.

Szíjjártó szerint Manyika az MSZP, illetve a nemzetközi brókervilág ügynöke. „Háborúban állunk, Manyi néni, aki ilyen helyzetben a Fidesz ellen ágál, az Magyarország ellensége. Magára küldjük Pintért, vagy Kövér Lászlót, ha nem marad nyugton!”

Komoly fenyegetések ezek, meg kell hagyni.

Lájkolja a Képviselőfánk Facebook-oldalát, hogy elsőként értesüljön bejegyzéseinkről, valamint exkluzív rövidhíreinkről és kvízjátékainkról!

Írjon hülyeségeket politikusainkról! Küldje el szerkesztőségünk címére agymenését!

0 Tovább

Kamuhírrel riogat az MSZP

Nem, sajnos nem a miénkkel, bár a helyreigazított Hírcsárda országában már mindent lehetségesnek tartunk, és izgatottan várjuk a pillanatot, amikor valamelyik politikai párt egy nálunk megjelent bejegyzésre hivatkozik a magyar közélet viharában. Bár egyelőre erre nem került sor, nevessünk jót az MSZP-n, akik az Amerikai Népszaván, a Facebookon és pár kaszinótojáson át arra jutottak, hogy a szóban forgó hír ugyan nem történt meg, de közleményben jelentették be: végülis meg is történhetett volna.

"Hé, mi van? Te is elhitted volna"

Nem egyszerű ám a történetet felgöngyölíteni, a történet alapját képező cikket ugyanis már eltávolították az Amerikai Népszava weboldaláról. (Most mégis, miféle weboldal az, ahonnan eltüntetik az álhíreket?) Szerdán reggel megjelent egy cikk, amelyben azt írják: hétfő este az Operaházban megfújtak egy pár dísztárgyat a nagy ünneplés közepette.

"Az Operaház vezetője, Ókovács Szilveszter elmondása alapján a tegnapi este folyamán az épületből sajnálatos módon eltűnt néhány kristály hamutartó, egy-két réz korlátgömb és rendezetlen maradt a büfében pár tízezer forintnyi fogyasztás is. Az utcán százezer demokrata volt, és nem történt semmilyen kár" – fogalmaz a rendkívül tájékozott szerző, akinek agymenése itt e sorok írásakor még olvasható.

Szerény véleményünk szerint azokaz emberek, akik élet, halál és költségvetés fölött döntenek ma Magyarországon, egész egyszerűen nem szorulnának rá arra, hogy bármit is ellopjanak az Operaházból vagy kifizetetlen számlákat hagyjanak maguk után. Ha kell nekik valami, egyszerűen államosítják, ha számlákról van szó, unortodox módon fogják magukat és alkotmányellenesnek nevezik a számláztatást.

Na de még nincs vége a cikknek: „A keresztény úri közönség sajnálhatta, hogy vacsorát nem adtak, mert akkor az ezüstkanalakat és a poharakat is haza lophatták volna a zsebeikben. A Fidesz vezetői és személyesen Orbán Viktor már annyi mindent hazavitt és ellopott, hogy néhány hamutartó és rézgömb már nem tétel” – folytatódik az agyroggyanás.

Mit ne mondjak, kemény szavak ezek! A szerző Orbán Viktor Facebook-oldalára hivatkozik, állítása szerint ott találta meg történetének alapját, a kormányfő hivatalos oldalán azonban december 31-i az utolsó bejegyzés, bizonyára még mindig a szilveszteri macskajaj hatásait nyögi.

Gyurcsányt száműzték a Facebookról

Az MSZP népszavazást akar a korrupcióról

Gyurcsány Ferenc - titkos videó

Sokan a NENYI-t hősiesen összekenegető Dániel Péter ügyvédet nevezték meg a sztori forrásaként, így az [origo] meg is kereste őt. Ő úgy nyilatkozott: egy ismerősétől hallotta a lopásokról és a kifizetetlen számlákról szóló álhírt, és mivel viccesnek találta, megosztotta ő is. Ha kiderülne, hogy ő meg az Amerikai Népszava agyhuggyant újságírójától hallotta a sztorit, be is zárulna a kör.

Az MSZP-t persze nem kell félteni: talán még emlékszünk arra, amikor Szanyi Tibor bevette Tomcat gyöngyöspatai ámokfutását ("nem is a Gárda, hanem a magyar Ku Klux Klán jelent meg, és égő kettőskeresztet állított a cigánysor közepére”), így hát elmondhatjuk, hogy az álhírek komolyan vételében komoly tapasztalatuk van már.

Ez a különös hír is megfelelt igényeiknek, legalábbis arra kellően (nem) igaz volt nekik, hogy közleményt adjanak ki. Kora délután Török Zsolt az MSZP nevében adott ki közleményt az ügyről, eszerint "politikai vezetők, […] loptak a nemzet egyik leghíresebb építményéből, sőt némelyek ki sem fizették számláikat, több tízezer forintos adósságot hagyva maguk után. Amennyiben ez igaz, akkor sem tudunk ezen nagyon csodálkozni. Az a baj, hogy hihető".

Gyurcsány eltörölné a svájci frankot

Autójához bilincselték Gyurcsányt

Zuckerberg könyörög Deutsch Tamásnak

Az [origo] felhívta Török Zsoltot, aki azt mondta: tudja, hogy álhírről van szó, de sajnos elképzelhető, hogy ilyen történjen, ezért is tartották érdemesnek arra, hogy közleményt adjanak ki.

Amennyiben innentől kezdve az MSZP olyan hírekre építené kormánykritikáját, amik nem valósak, de akár meg is történhetnének, ajánljuk magunkat! Íme egy kis csokor Fidesz-témájú írásainkból, ha Török úrnak esetleg nem jutna eszébe valami jobb, amivel a Fideszt kritizálni lehetne:

| Kordonnal zárják le az Opera környékét | Tüntetőkre támadt a fideszes képviselő | Sombreroban osztja az észt a bujkáló fideszes | Guberált az angyalföldi fideszes | Kanadába emigrálna az Orbán-kormány | Kocsis Máté megbüntetné a VV5 játékosait |

„Tessék választani!”

Lájkolja a Képviselőfánk Facebook-oldalát, hogy elsőként értesüljön bejegyzéseinkről, valamint exkluzív rövidhíreinkről és kvízjátékainkról!

Írjon hülyeségeket politikusainkról! Küldje el szerkesztőségünk címére agymenését!

0 Tovább

Kordonnal zárják le az Opera környékét

Döbbenetes bejelentést tett Szíjjártó Péter: a tegnapi tüntetés helyszínét kordonokkal fogja körbekeríteni a rendőrség, hogy „lemossák a magyar nemzet testét ért gyalázatot” és „hogy megmutassuk, mivel jár a nemzet egységének megbontása”. Nemzetközi szervezetek – a maguk szokásos petyhüdségével – tiltakoznak.

Úgy tűnik, a magyar kormány még mindig meg van róla győződve, hogy a nemzet egysége mögöttük áll, a tüntetők pedig a meg nem értett, jelentéktelen kisebbségek sorait erősítik csupán. Talán nem tűnt fel nekik az sem, hogy a szavazók 52%-a juttatta őket kétharmadhoz, ma meg a teljes lakosság körében 50% fölött van a pártnélküliek száma.

Ennek a furcsa világnézetnek lehet újabb bizonyítéka az, hogy „figyelemfelkeltés céljéból” a tegnapi tüntetések helyszínét kordonnal veszi majd körbe a rendőrség – bizonyára rövid úton csődbe juttatva az Operát. A Kossuth téri kordonnal ellentétben ez aztán nem véd meg senkit semmitől, mivel még az énekesek és egyéb előadók sem mehetnek be az épületbe, a nézőkről már nem is beszélve.

„Az Opera csődje tökéletes emlékeztető lesz a magyar népnek, hogy ne packázzon a magyar néppel” – nyilatkozta Kövér László. A házelnök véleménye szerint „elfogadhatatlan, hogy a vezetők nem ünnepelhetik békében az ország sikerét”. Szerinte a tüntetőket „az egész ország megvetette”, ezt pedig „bizonyítják az ellentüntetők”.

A belügyminiszter nem válaszolt kérdésünkre, így még nem tudjuk, meddig marad a kordon. Egy meg nem nevezett képviselő mindenesetre megjegyezte: „még  jövő ilyenkor is itt lesz ez a szar”.

Míg tegnap több tízezer tüntető tiltakozott az újonnan életbe lépő Alkotmány ellen az Opera előtt, a Fidesz krémje odabent ünnepelte ugyanezt. A tömeget rendőrsorfal választotta el az épülettől, a politikusok az este végén az oldalsó kijáraton távoztak, mivel ellenkező esetben egy rendőr állítása szerint „szétszednék magukat”. A többé-kevésbé erőszakmentes estét egy kickbox-bajnok fideszes varázsolta igazi magyaros tüntetéssé.

Tüntetőkre támadt a fideszes képviselő

Orbán Viktor bevezetné a rubelt

Schmitt Pál kitüntette saját magát

Gyurcsányt száműzték a Facebookról

Orbán hatalomra tör - videó

Középső ujj Barrosónak

Több nemzetközi és hazai szervezet is tiltakozott a kordonállítás ellen. Az Emberi Jogok Európai Bíróságának magyar tagja, Sajó András elfogadhatatlannak tartja a kormány lépését. Barroso szóvivője szerint „újabb levél van kilátásban”, a nemzetközi sajtó pedig ismét velünk van tele: a Financial Times „Már megint Magyarország” címmel jelentetett meg rövid írást Orbán legújabb lépéséről.

A Demokratikus Koalíció elfogadhatatlannak tartja a lépést. „Hatalmas különbség van kordonállítás és kordonállítás között” – írta Gyurcsány Ferenc a Facebookon. „A Fidesz antidemokratikus, az MSZP talán nem demokrata. A DK-nak már a nevében is benne van, hogy demokratikus. Nem értem, miért olyan nehéz ez. Tessék választani!” – fogalmaz  a meg nem értett volt miniszterelnök.

A TASZ  „Kordonállítás és diktatúra” címmel jelentetett meg elemzést, az Economist pedig tiltakozásképpen bezárta Eastern Approaches blogját. Hillary Clintonnak idő előtt jött meg a menstruációja.

Sokak szerint vállalhatatlan a kormány működése és a kordonállítás pedig a magyar történelem sötétebb időit idézi. A kormány képviselői szerint ez csupán „ártalmatlan figyelmeztetés”, hiszen „semmi fontostól nem zár el senkit”. A jelek szerint a Fidesz unortodox módon igyekszik a közvélemény kedvében járni – kérdés, mikor jönnek rá, hogy ezzel aztán biztosan nem fog sikerülni nekik.

Lájkolja a Képviselőfánk Facebook-oldalát, hogy elsőként értesüljön bejegyzéseinkről, valamint exkluzív rövidhíreinkről és kvízjátékainkról!

Írjon hülyeségeket politikusainkról! Küldje el szerkesztőségünk címére agymenését!

0 Tovább

Tüntetőkre támadt a fideszes képviselő

Míg a kormány prominensei az Operaházban ünnepelték önnön nagyszerűségüket és az újonnan életbe lépő új Alkotmányt, odakint több tízezren tüntettek politikájuk ellen. A két oldal közt egyetlen átmenet volt csupán: egy meg nem nevezett listás fideszes képviselő, aki köztudottan nem operarajongó, így inkább a tüntetők között szórakoztatta magát egy kicsit.

Catfight

Már maga az alaphelyzet is egy kicsit komikus az ünneplő politikusokkal, a közvetlenül mellettük tüntető tömeggel, majd a kicsit messzebb demonstráló ellentüntetőkkel. Azt hittük, ezt már csak Gyurcsány Ferenc dubstepjével lehetne fokozni, de tévedtünk: egy meg nem nevezett fideszes képviselő ugyanis rendkívüli bátorsággal a tömegbe vetette magát.

„Sz*rabbak vagytok, mint a műsor!” – kiáltotta a férfi, aki eleinte csak a rendőrsorfal mögül kiabált a felhergelt tüntetők irányába, de az események különös fordulatot vettek, amikor negyed tíz körül hatalmas tigrisugrással átvetette magát a rendvédelmiseken, egyenesen a demonstráló fiatalok gyűrűjébe. Ugrását páran gúnyos felkiáltásokkal, mások „Tíz pont!” kiáltásokkal jutalmazták.

Az erőszakba torkolló sportprodukciónak végül nem a rendőrök vetettek véget, a rommá vert politikus ugyanis mentelmi jogára hivatkozva valahogy kikeveredett a tömegből, majd a Nyugati felé szaladt – egyelőre nem sikerült elérnünk.

Szomorú, de nem csak itt burjánzott az agresszió: a Nagymező utca sarkánál az ellentüntetők a jelek szerint személyes sértésnek vették, hogy Nyakó és Szekeres le merészel menni azon az utcán, ahol ők éppen ácsorognak. A közösen érkező szocialista képviselőket az utca sarkán álló szélsőjobboldali tüntetők közül többen elkezdték szidni, lökdösni, illetve volt, akit le is köptek. 

A színvonalas esti műsoron ott volt a jobboldal krémje, meg olyan neves művészek, mint Nemcsák Károly vagy Kerényi. Erkel Ferenc, Weiner Leó, Bartók Béla Kodály Zoltán és Liszt Ferenc művei voltak műsoron az operaházi gálaesten.

Pintér Sándornak sajnos nem sok jutott a jóból: nem elég, hogy lemaradt magáról az előadásról, még Schmitt Pál beszédét is meg kellett hallgatnia. Lévén belügyminiszter, a tüntető tömeg bizony az ő ügye volt, s mint volt rendőrfőkapitány, műértő szemmel figyelte a rendőrsorfalat.

Orbán hatalomra tör - videó

A miniszterelnök toporzékol, Hoffmann pironkodik

Magyarország megmenti az eurózónát

Orbán Viktor bevezetné a rubelt

Öltönyben, nyakkendőben, zsebre tett kézzel állt az Opera bejáratánál több testőr kíséretében, mialatt a tüntetők folyamatosan sértéseket vágtak hozá, például „Te küldted a narancs Rocky-t?” meg „Ugorj be te is, olajszőkítő!”

"Nézze meg: nyugodt emberek, nyugodt rendőrök, higgadt vezetők... szerintem nem lesz szükség rendőri fellépésre” – mondta az [origo] riporterének.

Mi is megkérdeztük Pintért, tudni szerettük volna ugyanis véleményét a verekedő fideszes képviselő harci technikájáról. Mikor szerkesztőnk sajtóigazolványára esett a pillantása, a belügyminiszter elnevette magát: „Írja meg, hogy nekem tetszett… maguknál úgyis mindenféle kacsát lehoznak.”

Lájkolja a Képviselőfánk Facebook-oldalát, hogy elsőként értesüljön bejegyzéseinkről, valamint exkluzív rövidhíreinkről és kvízjátékainkról!

Írjon hülyeségeket politikusainkról! Küldje el szerkesztőségünk címére agymenését!

0 Tovább

Képviselőfánk

blogavatar

Bárcsak egész nap fánkot ennének a képviselők... A Képviselőfánk mindenhol ott van, híres és hírhedt politikusokról cikkez, első kézből közölve a szórakoztató kamut!

Utolsó kommentek