Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Beperelték a beszarit?

Sok mindent láttunk már a magyar politikai életben, a józan paraszti ésszel értelmezhetetlen fordulatokból sem volt hiány: a mai sztori azonban, úgy látszik, mindent visz. Elvégre milyen az, amikor valaki azt mondja egy politikustársára, hogy „beszari, hazug, hűtlen kezelő, becsületsértő” – majd még be is pereli becsületsértésért?

Képünkön a becsületsértés tankönyvi példája. Lásd még: becsületsertés.

Nagyon érdekes, kifordított világban éli ma mindennapjait az átlag magyar ember. A svájci frank árfolyama lassan akár kétszer akkora is lesz, mint amikor felvette hitelét, magánnyugdíj-befizetéseit megvédték, most pedig megtudhatta, hogy a(z állítólagos) rágalmazó perel?

A hódmezővásárhelyi közgyűlés az a hely, ahol a logika szokásos szabályai a jelek szerint nem működnek. Egy bizonyos Havránek Ferenc, aki a Zöld Baloldal színeiben ül egyébként a testületben, egy zavaros hódmezővásárhelyi ingatlanügyletet szeretett volna kivizsgáltatni.
Először is, a kivizsgálásra nem fog sor kerülni. Másodszor, a jelek szerint már a feltételezés is annyira felháborító, hogy akár perbe is foghatják miatta.

A sztori ott válik érdekessé, hogy a perelő, egy bizonyos Lázár János, akit olvasóink talán ismernek. A finom úriember  a következő szavakkal illette kollégáját: „beszari, hazug, hűtlen kezelő, becsületsértő”. Ugyanő indított most pert a közgyűlésen elhangzott vádak miatt, egyelőre természetesen csak ismeretlen tettes ellen.

Tankot igényelne a kivagyi frakcióvezető

Nemrégen részletes és pontos tanácsokat adtunk az olvasóknak, hogy hogyan fenyegetőzzenek úgy, hogy az még Magyarországon is pert érjen. Ez a történet még a Képviselőfánk sokat látott szerkesztőségét is megdöbbentette.

Természetesen ez csupán egy helyi politikai ügy, de érdekes gondolatokat juttat az ember eszébe. Ha lazán értelmezzük az eseményeket és feltesszük, hogy a „beszari, hazug, satöbbi, satöbbi” szavak is felérnek egy becsületsértéssel, akkor hazánkban megtörténhet a jogi csoda: ha megölök valakit, vádolhatom az áldozatom gyilkossággal.

Kíváncsian várjuk az első embert, aki egy pénztárca elemelése után vádlón kiált a volt tulajdonosra: „Tolvaj! Fogják el!” – majd e logika alapján az elfogás után vissza is adná a pénztárcát.

A korrupt cégvezető korrupcióval vádolhatná az adóellenőrt, a megerőszakoló könnyes szemekkel érvelhetne, hogy ő nem akarta egyáltalán, a tömeggyilkos pedig előadhatná, hogy húszan vetették rá magukat. Az a golyó a fejükbe csak valahogy odavarázsolódott. Bizonyára önvédelem volt.

Érdekes világ lenne. A jelek szerint sürgősen szükségünk van arra, hogy Kafka reinkarnálódjon. Ha így folytatjuk, Magyarország maga lenne a megvalósult álom számára.

Ha tetszett a bejegyzés, lájkolja a Képviselőfánk Facebook-oldalát, hogy elsőként értesüljön bejegyzéseinkről, valamint exkluzív rövidhíreinkről!
Mindennap új írás!

Bulvárhíreinkről a Botrány!-on olvashatnak, mely itt érhető el és itt lájkolható.
Mai írásunk:
Spermaízű rágót dobtak piacra

Amennyiben megtudott valami nagyon érdekes, nagyon furcsa, a valóság határait kívülről feszegető politikai érdekességet, küldje el szerkesztőségünk címére és virtuális képviselőfánkkal jutalmazzuk!

0 Tovább

Tilosban parkolót vert Pintér Sándor

Bár a második Fidesz-kormány belügyminiszterének nem sikerült két hét alatt rendet tennie az országban, elkötelezettségére nem lehet panasz: személyesen támadott meg egy tilosban parkoló férfit a tizenharmadik kerületben.

Pintér Sándor szerint a rendőrök csak ne finomkodjanak

A kormány ökle a jelek szerint elégedetlen alárendeltjeinek hatékonyságával, mivel személyesen vette kézbe még az olyan pitiánernek tűnő ügyeket is, mint a tilosban parkolás. Persze talán nem volt jó ötlet a Teve utcai rendőr-főkapitányság előtt parkolni a méregzöld színű Ladával. Pintér örömét legalábbis nem nyerte el a dolog: valószínűleg az ablakból pillantotta meg a sofőrt, miközben megállni próbált, hogy aztán lerohanjon és klasszikus jobbegyenesekkel ütlegelje a szabálysértőt.

„Ezt a fajta pofátlanságot kell kiirtani az országból, ezzel van a legnagyobb baj! Kit érdekelnek a paramilitáris szervezetek? Mit számít a megélhetési lopás? A látványos pofátlanság mindennek az oka! A látványosan tilosban parkolók!” – nyilatkozta.

A jelek szerint a szürke- és feketegazdaság, valamint a korrupció hirtelen sokadlagos tényezővé vált.

Új információk a korrupciós botrányról

Feltételezéseink szerint Pintér a közelmúltban reflektorfénybe került litván polgármestertől vette az ötletet. Arturas Zuokas, a litván főváros, Vilnius polgármestere egy tankkal zúzott szét egy tilosban parkoló romos Mercedest. Ezzel az akcióval akarta felhívni a figyelmet arra, hogy elég volt abból, hogy a gazdagok büntetlenül parkolhatnak a városban.

Tankkal hajt át a politikus a Mercin – videó

Bár a produkció megrendezett volt, igen nagy médiafigyelmet kapott és nagy valószínűséggel páran azért el is gondolkodtak rajta. Kérdés, Pintér Sándor akciója is hasonló reakciókat generál-e majd.

Mint kiderült, a Centrum Kft. szinte azonnal felkérte a minisztert, hogy segítse munkájukat. Nem tudni, hogy a rendkívül elfoglalt miniszternek lesz-e ideje és módja asszisztálni a méltányosan bazimagas parkolási díjak beszedésében.

Orbán Viktor csupán Facebook-on kommentálta a történteket: „Nagyon örülök, hogy munkatársaim még a nyár közepén is ily emberközeli módon, a fizikai érintés csodájával foglalkoznak az emberek problémáival. Hiszem, hogy erre kaptunk felhatalmazást, és látszik, hogy jó úton járunk. Ha egy országban maga a belügyminiszter tud foglalkozni egy mezei tilosban parkoló emberrel, valamit nagyon jól csinálunk” – írta elégedetten. Később hozzátette: „Imádom a bokszeralsómat”.

Nem a miniszterelnök volt az egyetlen, aki az internet segítségével kommentálta az eseményeket: a szexbotránnyal vádolt Deutsch Tamás csupán annyit írt Twitteren, hogy „Végre Sanya kiosztott két pofont! Meglesz az a rend ebben az országban!”

A harmadik prominens reagáló maga Gyurcsány Ferenc volt, aki nemrég szabadult a kerékbilincsből. Véleménye szerint „elképesztő, hogy a Fidesz minket vádol rendőri erőszakkal és minket ábrázolnak szörnyként a médiában, amikor a jelenlegi kormányban maga a miniszter verekszik!”

Lájkolja a Képviselőfánk Facebook-oldalát, hogy elsőként értesüljön bejegyzéseinkről, valamint exkluzív rövidhíreinkről!

Bulvárhíreinkről a Botrány!-on olvashatnak, mely itt érhető el és itt lájkolható.
Mai írásunk: Kiszel Tündével jár Alekosz!

Amennyiben megtudott valami nagyon érdekes, nagyon furcsa, a valóság határait kívülről feszegető politikai érdekességet, küldje el szerkesztőségünk címére és virtuális képviselőfánkkal jutalmazzuk!

0 Tovább

Orbán Viktor bokszeralsóban tárgyal holnaptól

Miután a magyar miniszterelnök rövidnadrágban egyeztetett Navracsics Tiborral, tervei szerint Matolcsyval és bokszeralsóval fogja folytatni.

A hanyag elegancia zászlóshajója

„A közvetlenség rendkívül fontos” – nyilatkozott a politikus. Orbán Viktor pénteken találkozott a miniszterelnök-helyettessel, hogy értékeljék a kormány elmúlt évi munkáját, és beszéljenek a kabinet előtt álló feladatokról. A miniszterelnök véleménye szerint a beszélgetés színvonalát jelentősen növelte a tény, hogy rövidnadrágban jelent meg.

Bár senki sem tudott interjút kérni Orbántól, a Képviselőfánk megoldotta a lehetetlent! Exkluzív interjút készítettünk a miniszterelnökkel.

„Mindig is úgy gondoltam, hogy a nemzeti együttműködéshez nagy szükség van a bizalomra. Az, hogy rövidnadrágban társaloghattam Tiborral, egy vidám és békés belpolitikai levegőt mutat számomra” – nyilatkozta Orbán a Képviselőfánk szerkesztőségének.

Hogy ez a fajta lazaság elterjed-e a politikai életben, még nem lehet tudni. Mindenképpen érdekes lenne Angela Merkelt miniben tárgyalva vagy Sarkozyt izompólóban egyeztetve látni.

Mostantól szeptemberig Orbán egyenként, négyszemközti beszélgetéseken találkozik a kormány tagjaival, kezdve helyettesével. A következő alany Matolcsy György lesz, akit a tervek szerint rövidnadrág helyett már bokszeralsóban fog meglátogatni a miniszterelnök.

Rally Matolcsyval

Exkluzív Matolcsy-interjú az EU-ról

„Egy bokszeralsóban lefolytatott beszélgetésnél nincs jobb az államügyek tisztázására” – tette hozzá Orbán. Véleménye szerint „nem a ruha teszi az embert, különben is egy rossz szocialista szokás az állandó öltönyösdi”. Azt is elárulta, hogy szerinte „a kilencvenes évek voltak a legjobbak minden tekintetben, bőrszandál és társai is belefértek egy sajtótájékoztatón”. A miniszterelnök elítéli azt, „amikor csak a ruha miatt tűnik politikusnak a politikus”.

A Magyar Nemzet úgy értesült, hogy a kormányfő másik helyettesének, Semjén Zsoltnak a teljesítményét nem fogja külön négyszemközti beszélgetésen értékelni – legalábbis nem rövidnadrágban. Kérdés, mostantól kezdve a bizalmatlanság jeleként kell-e értékelni, ha Orbán valahol elegáns ruhában jelenik meg.

Mikor arról kérdeztük, tervez-e valakit egy szál semmiben meglátogatni, a miniszterelnök csak somolygott. Végül csak sikerült kihúznunk belőle egy választ: „A feleségemet.”

Ha tetszett a bejegyzés, lájkolja a Képviselőfánk Facebook-oldalát, hogy elsőként értesüljön bejegyzéseinkről, valamint exkluzív rövidhíreinkről!

Bulvárhíreinkről a Botrány!-on olvashatnak, mely itt érhető el és itt lájkolható.
Mai írásunk: Megtámadták Vágó Istvánt

Amennyiben megtudott valami nagyon érdekes, nagyon furcsa, a valóság határait kívülről feszegető politikai érdekességet, küldje el szerkesztőségünk címére és virtuális képviselőfánkkal jutalmazzuk!

2 Tovább

Autójához bilincselték Gyurcsányt

A volt miniszterelnököt véletlenül autójához bilincselték a  figyelmetlen közterület-felügyelők, amikor tilosban parkolt. A kerékbilincs felszerelése a jelek szerint nem ment simán.


„Sajnos annyira jelentéktelen volt, hogy nem vettük észre...” – nyilatkozta bűnbánóan egyikük.

Mint tudjuk, Gyurcsány Ferencnek mostanában nem mennek jól a dolgok, ha kocsikról van szó. Elveszett slusszkulcs, dízel benzin helyett, tönkrement kölcsönautó, tilosban parkolás…

A tilosban parkolásnak egyéb szomorú következményei is voltak, a FKF ügybuzgó emberei ugyanis őt magát is odabilincselték autójához. Természetesen nem szándékosan.

Mikor a lelkes hivatalnokok észrevették tévedésüket, rögtön felajánlották, hogy egy kis zsebpénzért cserébe elsimítják az ügyet és megszabadítják az MSZP zászlóshajóját rabságából.

 

 

Gyurcsány Ferenc túlzottan elengedi magát - titkos videó

 

Gyurcsány Ferenc viszont nem engedett a nyomásnak: „Szenvedni akarok! Mártíriumom, rabságom keserű kenyere lesz a bizonyítéka annak, hogy párttársaim és a nyugdíjas imádóim jól vélekednek rólam, amikor azt gondolják, képes vagyok még meglepetést okozni!” – szónokolta.

A politikus etetéséről később intézkednek.

A Fidesz természetesen kitüntette a közterület-felügyelőket, mivel nagy mértékben elősegítették az elszámoltatást. Budai Gyula figyelmét is felhívták a kiváló dolgozókra, mintegy jelezve, hogy jobb, ha ő is összekapja magát.

A hírek hallatára Lendvai Ildikó is a helyszínre sietett, hogy megpróbálja jobb belátásra bírni párttársát. ”Ferenc, ha azt hiszed, hogy ilyen átlátszó trükkel elém kerülhetsz a népszerűségi listán, akkor nem a jó oldalon vajaztad meg a kenyeredet! Nyomok két botoxot és főnixmadárként térek vissza az MSZP tavaszi kongresszusán! Te meg… Te viszont addigra olyan sovány és büdös leszel itt, hogy be sem engedünk majd az ülésre!

Lapzártakor Gyurcsány Ferenc a következő lépésén gondolkodik.

 

Megvan az ösződi beszéd kiszivárogtatója!

Botrány! Lendvai Ildikó aktfotózáson vett részt! 

 

Ha tetszett a bejegyzés, lájkolja a Képviselőfánk Facebook-oldalát, hogy elsőként értesüljön bejegyzéseinkről, valamint exkluzív rövidhíreinkről!

Bulvárhíreinkről a Botrány!-on olvashatnak, mely itt érhető el és itt lájkolható.
Mai írásunk: Csődbe mehet a Blikk

Amennyiben megtudott valami nagyon érdekes, nagyon furcsa, a valóság határait kívülről feszegető politikai érdekességet, küldje el szerkesztőségünk címére és virtuális képviselőfánkkal jutalmazzuk!

1 Tovább

Gyöngyöspatán csak jelen időben szabad fenyegetni

Nagy botrányt csapott a közelmúltban Balázs József fideszes országgyűlési képviselő. Mint tudjuk, a támogatások megvonásával fenyegette a Jobbik jelöltjét. Juhász Oszkár feljelentést tett, amit az ügyészség azonban elutasított. Megvizsgáljuk az elutasítás okait és tanácsokat adunk az olvasónak, hogy hogyan fenyegesse meg ellenségeit!

A hétköznapi hírfaló kissé meglepődve fogadhatta az egyik legújabb bírósági ismeretet. Bár a Képviselőfánk nem számolt be róla, Balázs József fideszes országgyűlési képviselő azt mondta egy telefonbeszélgetésben, hogy  Gyöngyöspata elesik a támogatásoktól, ha a Jobbik jelöltje lesz a polgármester. Mondta mindezt a Jobbik jelöltjének. Aki a beszélgetést rögzítette.

Most itt vagyunk pár héttel és egy feljelentéssel később, az ügyészség válasza pedig megérkezett. Az ítéletre hivatkozva Petrocelli innentől kezdve könnyedén tudna érvelni a fenyegetők mellett, hogy már várjuk az első erre szakosodott ügyvédi irodák megalakulását.

Az indoklás szerint nem egyértelmű, hogy a Gyöngyöspatát megfenyegető fideszes Balázs József „milyen minőségében járt el”, és „milyen konkrét támogatás” megvonását helyezte kilátásba. Bűncselekmény azért sem állapítható meg az ügyészség szerint, mert a fenyegetés „a jövőre vonatkozott”.

A Jobbik Gyöngyöspatán forgatott országimázs-filmet - videó

A Képviselőfánk irodalmi szempontból igencsak magasan képzett szerkesztősége megpróbált megfogalmazni egy, nem a jövőre vonatkozó fenyegetést. A probléma az, hogy a „Megettelek, te mocskos rohadék” nem értelmezhető fenyegetésként, sőt, értelme sincs, ha az alany a mondat kimondásakor életben van. A jelen idős „Kizsigerelem a töklámpásodat, te sötét pogácsapusztító!” sem állja meg a helyét, ugyanis nem bizonyítható, hogy nem a jövőre vonatkozott.

A jelek szerint a fenyegetés csak akkor fenyegetés, ha erre emlékeztet: „Most, ebben a percben, megcsavarom az orrodat, te inkompetens fráter!”

Az indoklást nézve azonban ez is kevés, ugyanis tudni kell, milyen pozícióban beszél az alany. Autóversenyzők esetén ez a kitétel igen egyszerűen teljesíthető. „Most vettem át a vezetést és másodperceken belül addig nyalom a mellkasod, amíg az szét nem olvad!”
Más esetekben valószínűleg a „Fűszeres vagyok és itt és most megfenyegetlek” az ideális kiindulópont.

Elvileg ugye arról van szó, hogy Balázs József beszélhetett a fejlesztési tanács tagjaként és országgyűlési képviselőként is (aki minden bizonnyal skizofrén, ha ilyen komoly megkülönböztetést jelent, hogy melyik pozícióban telefonált éppen). Előbbi esetben „nem hivatalos személy”, utóbbiban pedig „a beszélő nem jelölte meg konkrétan, hogy milyen támogatás, forrás jóváhagyásáról van szó”.

Ebből logikusan következik, hogy nagyon fontos precízen meghatározni a fenyegetést. A szimpla „Megverlek, Gazsi” nem elegendő. Sokkal jobb az „Addig ütöm a harmadik bal oldali bordádat, amíg nem kapsz levegőt, ezt pedig itt és most el fogom kezdeni, én, Sanyi, a postás!”

Tehát ne feledjük, ha úgy akarunk megfenyegetni valakit, hogy ezért büntethetőek is legyünk, feltétlenül szőjük bele hivatalos pozíciónkat, részletezzük a fenyegetés tárgyát és semmiképpen se használjuk a logikusnak tűnő, de jogilag (ki tudja, miért…) értelmezhetetlen jövő időt! Sőt, hogy mindenképp biztosra menjünk, az óvatosság kedvéért említsük meg azt is, kit fenyegetünk.

Például: „Itt és most el fogom kezdeni a homlokommal folyamatosan ütögetni a heréidet, kedves Kukurcsin Jóska, mert egy otromba fráter vagy, mondom ezt én, aki nem más, mint Péterfi Pál, a legkedveltebb kiskunhalasi lakatos!”

A fenti hasznos útmutatót követve még Magyarországon is feljelentenének a fenyegetés miatt.

Ha tetszett a bejegyzés, lájkolja a Képviselőfánk Facebook-oldalát, hogy elsőként értesüljön bejegyzéseinkről, valamint exkluzív rövidhíreinkről!

Amennyiben megtudott valami nagyon érdekes, nagyon furcsa, a valóság határait kívülről feszegető politikai érdekességet, küldje el szerkesztőségünk címére és virtuális képviselőfánkkal jutalmazzuk!

0 Tovább

Képviselőfánk

blogavatar

Bárcsak egész nap fánkot ennének a képviselők... A Képviselőfánk mindenhol ott van, híres és hírhedt politikusokról cikkez, első kézből közölve a szórakoztató kamut!

Utolsó kommentek